iPhone 8 draadloos opladen

‘Draadloos opladen van iPhone 8 gaat niet snel, maximaal 7,5 Watt’

Apple zou draadloos opladen voor de iPhone 8 op een maximaal vermogen van 7,5 Watt hebben ingesteld, zodat er geen sprake is van draadloos snelladen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple’s oplossing voor draadloos opladen werkt met een maximaal vermogen van 7,5 Watt. Dat maakt duidelijk dat Apple niet voor supersnel opladen kiest.

Update september 2017: Inmiddels kun je de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus kopen, waarmee draadloos opladen mogelijk is. Het opladen op afstand is echter niet mogelijk. Ook gaat Apple een eigen draadloze oplader uitbrengen met de naam AirPower.

iPhone 8 draadloos opladen

Draadloos opladen op maximaal 7,5 Watt

Apple is sinds enige tijd lid van het Wireless Power Consortium. Deze organisatie biedt de mogelijkheid om snelladen op een vermogen van 15 Watt te gebruiken, dankzij de nieuwere Qi 1.2.x standaard. Apple maakt er echter geen gebruik van, zo beweert de Japanse geruchtensite Macotakara. Voor de iPhone 8 zou zijn gekozen voor een maximaal vermogen van 7,5 Watt. Dat is een verbetering ten opzichte van de standaard meegeleverde adapter van 5 Watt (bij de iPad 12 Watt), maar het had sneller gekund. Macotakara baseert zich op bronnen binnen het Wireless Power Consortium.

De meest recente versie van de Qi-specificatie is versie 1.2.3, maar deze is alleen te downloaden voor leden van het Wireless Power Consortium. Voor het publiek is momenteel alleen de voorlaatste versie 1.2.2 te bekijken. Dát er draadloos opladen in de nieuwste iPhone(s) zit, wordt steeds vaker bevestigd. Zo zegt The Next Web zeker te weten dat er draadloos opladen aankomt, nu ze bevestiging van twee onafhankelijke bronnen hebben gekregen.

Wel snelladen via de kabel

Het is onduidelijk waarom Apple voor het lagere vermogen heeft gekozen. Er zijn al draadloze opladers voor 15 Watt en er zijn ook al geschikte Android-toestellen die ermee werken.

Macotakara houdt het voor mogelijk dat de draadloze opladers voor de iPhone 8 een speciale Apple-gecertificeerde chip vereisen, zoals nu al bij de Apple Watch het geval is. Mogelijk komt er een zelfs een speciale lader waarmee je zowel de Apple Watch als de iPhone 8 kunt opladen.

Gelukkig is er nog wel hoop op sneller opladen, namelijk via een kabel. Alle nieuwe iPhones van komend najaar, inclusief de iPhone 7s en iPhone 7s Plus, zouden snelladen via de kabel ondersteunen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2017, 12:17
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen draadloos opladen, iPhone 8
Device iPhone 8

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.