iPad Dock

‘iPhone 8 krijgt dock in plaats van thuisknop’

De iPhone 8 ga je op een heel andere manier bedienen. Een softwarebalk in de vorm van een dock zal de thuisknop gaan vervangen. Ook zal Apple nieuwe veegbewegingen introduceren voor de bediening van de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De iPhone 8 ga je op een heel andere manier bedienen. Een softwarebalk in de vorm van een dock zal de thuisknop gaan vervangen. Ook zal Apple nieuwe veegbewegingen introduceren om de iPhone te bedienen.

Update september 2017: Inmiddels kun je de iPhone 8 Plus en de iPhone 8 kopen en kun je zelf ervaren hoe het zit met de nieuwe functies.

iPad Dock

Er is al veel uitgelekt over de iPhone 8, maar we weten nog eigenlijk nauwelijks hoe Apple de thuisknop denkt te gaan vervangen. Mark Gurman van Bloomberg denkt het wel te weten. Hij baseert zich op bronnen, die zeggen dat de iPhone 8 te bedienen is met nieuwe veegbewegingen, die de thuisknop overbodig maken. Ook krijgt de iPhone 8 een dock, zoals we al op de iPads hebben gezien. Het scherm wordt bovendien langer, met afgeronde hoeken. En de inkeping bovenaan het scherm zal duidelijk zichtbaar zijn.

De bediening van de volgende generatie iPhone wordt daardoor anders, maar het geldt alleen voor het duurste model, die in de wandelgangen bekend staat als de iPhone 8. De andere twee modellen die Apple uitbrengt zullen nog op de gebruikelijke manier werken.

Dock op de iPad met apps in iOS 11.

De iPhone 8 krijgt een dock die lijkt op het iPad-dock in iOS 11. Langs de onderkant van het scherm komt een smalle softwarebalk, op de plek waar voorheen de thuisknop zat. Je kunt deze naar het midden van het scherm slepen om de telefoon te ontgrendelen. Binnen een app kun je op dezelfde manier de appswitcher openen. Je kunt vervolgens een app afsluiten en teruggaan naar het beginscherm. Dit gaat gepaard met een animatie.

De appswitcher voor multitasking ziet er anders uit op de iPhone 8, waardoor de indruk ontstaat van een serie losstaande kaarten waar je doorheen kunt bladeren. Momenteel overlappen de kaarten elkaar.

Volgens Bloomberg zullen de afmetingen van de nieuwe iPhone vrijwel gelijk zijn aan de huidige iPhone 7, maar met een groter OLED-scherm en smallere schermranden. De telefoonspeaker, nabijheidssensor en selfiecamera zijn verwerkt in een inkeping bovenin het scherm. Links staat het tijdstip, rechts het mobiele signaal en de batterijstatus. Intern zouden Apple-medewerkers de twee schermbalkjes aan weerszijden ‘oren’ noemen.

Een designer heeft deze nieuwe info al in een concept verwerkt:

iPhone 8 schermen

Afgeronde hoeken, geen gekromd scherm
Apps zullen voortaan afgeronde hoeken hebben, terwijl ze nu nog rechthoekig zijn. De grotere aan/uitknop aan de zijkant zou bedoeld zijn om makkelijker erop te kunnen drukken als je het toestel in één hand houdt en niet omdat er een Touch ID-sensor in zit. Het scherm zelf is plat en krult dus niet langs de zijkanten, zoals bij de Edge-toestellen van Samsung. Rondom het toestel zit een stalen band met snijpunten voor de antennes.

iPhone 8 concept met iOS 11

Het scherm is langer dan dat van de iPhone 7 Plus, waardoor je meer tekst in beeld krijgt. Wel zijn er nog steeds 6 rijtjes met appiconen op elk scherm, dus 24 in totaal. In het dock vind je veelgebruikte apps.

Over ongeveer twee weken weten we meer: volgens hardnekkige geruchten en meerdere bronnen is Apple van plan om op dinsdag 12 september een iPhone-evenement te organiseren. Of die datum lukt is deels afhankelijk van de vraag of het Steve Jobs Theater klaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2017, 17:11
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8
Device iPhone 8

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.