iPhone 8 voorbeeld

‘Touch ID niet in iPhone 8-scherm, toestel verschijnt in minder kleuren’

De iPhone 8 krijgt volgens de betrouwbare analist geen Touch ID-sensor in het scherm. Maar waar komt de vingerafdrukscanner dan wel? In een nieuw verslag geeft hij nieuwe details, ook over de iPhone 7s en iPhone 7s Plus.

iPhone 8 voorbeeld
Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft weer eens van zich laten horen. In een nieuw verslag heeft hij laten weten dat de iPhone 8 geen Touch ID-sensor in het scherm krijgt. Er is al maanden onduidelijkheid hoe Apple Touch ID in de iPhone 8 gaat verwerken nu er geen fysieke homeknop meer is. De betrouwbare Apple-analist sluit een vingerafdrukscanner in het scherm nu uit. Ook deelt hij ander nieuws over onder andere de beschikbare kleuren van de iPhone 8 en enkele specificaties van de iPhone 7s en iPhone 7s Plus.

Update 15:50: Het verslag van Ming-Chi Kuo is zojuist bijgewerkt. Hij stelt nu dat de iPhone 8 helemaal geen Touch ID-sensor krijgt. Dat betekent dat de iPhone voor het eerst sinds 2013 geen vingerafdrukscanner meer krijgt, omdat deze volgens Kuo ook niet verwerkt wordt in de achterkant of zijkant van de iPhone 8. Een vingerafdrukscanner in het scherm is volgens Kuo nog niet mogelijk, omdat de werking hiervan nog niet goed genoeg is. Dit komt overeen met het eerdere bericht over Qualcomm’s vingerafdrukscanner.

‘Touch ID niet in scherm iPhone 8’

Ming-Chi Kuo is een bekende Apple-analist die het eigenlijk altijd wel bij het juiste eind heeft. Nu de iPhone 8 steeds dichterbij komt, heeft hij een tiental voorspellingen op een rij gezet in een nieuw verslag. Hierin geeft hij ook antwoord op een veelgestelde vraag: zit de Touch ID-sensor verwerkt in het scherm van de iPhone 8? Daar lijkt het niet op, want volgens hem heeft de virtuele homeknop geen ingebouwde vingerafdrukscanner. Of Touch ID dan nog wel terugkeert en op welke plek de vingerafdrukscanner dan verwerkt zit, liet Kuo niet weten. Een optie is de powerknop aan de zijkant, aangezien die een stuk groter lijkt te worden, zo bleek uit gelekte iPhone 8-hoesjes.

Verder beweert Kuo dat de nieuwe iPhone 8 en iPhone 7s en iPhone 7s Plus beschikbaar komen met 64GB en 256GB. Qua kleurenopties moet je echter rekenen op minder keuze voor de iPhone 8, want volgens de analist komt het OLED-model in minder verschillende kleuren dan nu het geval is. De iPhone 7 is inmiddels in zwart, gitzwart, zilver, goud, roségoud en rood beschikbaar, maar de iPhone 8 moet het met minder kleurenopties doen. Welke kleuren er dan wel beschikbaar komen, kon hij niet zeggen. De wat veiligere kleuren zwart en zilver lijken in ieder geval logische opties.

Andere details zijn vooral samenvattingen van eerdere geruchten. Zo krijgt de iPhone 8 een 5,8-inch scherm, waarbij 5,2-inch het daadwerkelijke scherm is. De bovenkant heeft een kleine uitsparing voor de camera en speaker, zoals in veel dummy modellen te zien is. Volgens Kuo heeft de iPhone 8 de hoogste scherm-behuizing verhouding van alle huidige smartphones. Dat betekent dus dat veruit het grootste deel van het toestel uit een scherm bestaat. De iPhone 8 krijgt een glazen behuizing met metalen frame, terwijl de iPhone 7s en iPhone 7s Plus van 4,7- en 5,5-inch een glazen behuizing met aluminium frame krijgen. Zowel de iPhone 8 als de iPhone 7s Plus komt met 3GB RAM, terwijl de standaard iPhone 7s 2GB werkgeheugen krijgt.

iPhone 8 concept met iOS 11

De iPhone 8 krijgt volgens de analist ook de eerder genoemde 3D-frontcamera, terwijl de kwaliteit van de stereospeakers ook flink verbeterd is. Zowel de iPhone 8 als de iPhone 7s en iPhone 7s Plus krijgen een Lightning-aansluiting met USB-C stroomtoevoer voor sneller opladen. Alle modellen worden volgens Kuo in september aangekondigd, maar de iPhone 8 zou op een iets later moment beschikbaar kunnen komen.

Eerder vandaag schreven we over Kuo’s voorspellingen over de vingerafdrukscanner van Qualcomm, een concurrerende oplossing die waarschijnlijk niet meer dit jaar op de markt komt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 03 juli: Nieuwe opmerking van Ming-Chi Kuo over verdwijnen van Touch ID toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2017, 16:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.