Gelekte foto’s tonen ‘iPhone 8 notch’ en andere onderdelen

Vermoedelijke foto's van iPhone 8-onderdelen laten de duidelijke 'notch' bovenaan het scherm zien. Ook sluiten ze aan op geruchten dat de thuisknop verdwijnt.

Vermoedelijke foto’s van iPhone 8-onderdelen laten de duidelijke ‘notch’ (inkeping) bovenaan het scherm zien. Ook sluiten ze aan op geruchten dat de thuisknop verdwijnt.


iPhone 8 schermonderdelen

Foto’s van ‘iPhone 8’-onderdelen

Op de Chinese sociale netwerksite Weibo verschijnen regelmatig foto’s van dummy’s en onderdelen van de iPhone 8. Zo ook dit weekend: de foto’s zouden het OLED-scherm tonen en interne componenten voor de Lightning-connector en de flexibele kabels voor de stroomvoorziening binnenin het toestel. Nu Apple de productie van de iPhone 8 opvoert is de kans groter dat er vaker foto’s uit de productieketen komen.

Zo waren er vorige week een onscherpe foto’s van de vermoedelijke A11-processor en onderdelen voor draadloos opladen, ook voor de iPhone 7s.

Bekijk ook

Interne onderdelen voor draadloos opladen iPhone 8 en iPhone 7s mogelijk gelekt

In twee nieuwe foto's zijn de mogelijke onderdelen van draadloos opladen voor de iPhone 8 en iPhone 7s te zien. Deze onderdelen lijken inductief opladen te bevestigen.

De foto’s werden van Chinese sites geplukt door Slashleaks, die ze verder verspreidde. Hoe authentiek de foto’s zijn is moeilijk af te lezen, aangezien veel budgetfabrikanten ook toestellen maken die op iPhones lijken.

iPhone 8 onderdelen lek

Deze nieuwe foto’s bevestigen in ieder geval de ‘notch’ aan de bovenkant van het scherm en het feit dat de fysieke thuisknop niet meer aanwezig is. In plaats daarvan lijkt Apple te kiezen voor een edge-to-edge scherm met minimale schermranden. Het OLED-scherm wordt gemaakt door Samsung.

iPhone 8 onderdelen lek

Uitleg: Wat is een ‘notch’?

Voor wie niet vertrouwd is met de term ‘notch’: hiermee wordt het randje bovenin het scherm bedoeld, waarin de frontcamera en sensoren zijn verwerkt. Op onderstaande afbeelding is de ‘notch’ zichtbaar in het wit. Deze splitst de menubalk in tweeën. De menubalk is voortaan dus aan weerszijden van de notch zichtbaar. ‘Notch’ vertaalt zich het beste als inkeping.

iPhone 8 frontcamera

Bekijk ook

Round-up: iPhone 8-geruchten van de afgelopen dagen

De iPhone 8 geruchten zwellen aan en dagelijks lekken er wel schema's, tekeningen en mallen uit. In dit artikel zetten we de laatste iPhone 8-geruchten op een rijtje.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.