iPhone 7 Plus camera

iPhone 8 krijgt ‘SmartCam’ die de instellingen intelligent aanpast

De iPhone 8 krijgt een SmartCam-functie, waarbij de beste camera-instellingen worden gekozen op basis van scene of object, met hulp van kunstmatige intelligentie.

Er zijn de afgelopen dagen heel wat details gelekt over de iPhone 8, sinds Apple de software voor de HomePod heeft vrijgegeven. De nieuwste ontdekking heet SmartCam, een functie waarbij de camera de belichting automatisch aanpast op basis van het object dat je wilt fotograferen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie en machine learning.

iPhone 7 Plus camera

iPhone 8 SmartCam

Apple lijkt van plan om machine learning ook te gaan toepassen op het maken van foto’s. De camera van de iPhone herkent dan wat je wilt fotograferen en past de instellingen automatisch aan, zodat je de best mogelijke foto krijgt. De Foto’s-app op de iPhone kan al scenes zoals ‘strand’ en ‘paard’ herkennen, maar die intelligentie wordt pas toegepast na het maken van de foto. Bij de iPhone 8 zou het wel eens realtime kunnen werken, terwijl je nog bezig bent met het maken van een foto. Het gaat verder dan het herkennen van gezichten, zoals nu al mogelijk is.

SmartCam iPhone 8

Details daarover zijn boven tafel gekomen dankzij ontwikkelaar Guilherme Rambo. SmartCam kan de instellingen van de camera aanpassen, zo blijkt uit de code. Voorbeelden die Rambo aantrof zijn afbeeldingen van een baby, huisdier, lucht, sneeuw, sport en zonsondergang. Ook voor vuurwerk, gebladerte en documenten heeft SmartCam speciale instellingen. De meeste zijn al te vinden als categorie in de Foto’s-app.

SmartCam iPhone 8

Apple presenteerde eerder dit jaar tijdens de WWDC geen SmartCam-functie, maar bewaart dit waarschijnlijk tot de aankondiging van de iPhone 8 in september. Mogelijk werkt het alleen op de nieuwste toestellen die dit najaar in de winkel liggen. Naast de iPhone 8 gaat het dan ook om de iPhone 7s en 7s Plus. Volgens de huidige stand van de geruchten krijgt de iPhone 8 een verticaal geplaatste dubbele camera, terwijl de 7s Plus de dubbele camera in horizontale positie houdt, precies zoals nu al het geval is op de 7 Plus.

Eerder deze week baarde voormalig Android-topman Vic Gundotra opzien door te beweren dat de iPhone een veel betere camera heeft dan Android-toestellen. Hij vond dat de software daarbij de bottleneck vormde en dat Apple de samenwerking tussen hard- en software beter voor elkaar heeft. Met deze nieuwe SmartCam-functie op komst verbetert Apple die samenwerking nog verder en kan Gundotra helemaal z’n lol op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2017, 8:46
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen camera, iPhone 8, kunstmatige intelligentie
Device iPhone 8

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.