Interne onderdelen voor draadloos opladen iPhone 8 en iPhone 7s mogelijk gelekt

In twee nieuwe foto's zijn de mogelijke onderdelen van draadloos opladen voor de iPhone 8 en iPhone 7s te zien. Deze onderdelen lijken inductief opladen te bevestigen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Buitenkant van onderdeel voor draadloos opladen op de iPhone 8 en iPhone 7s.
Er circuleren nieuwe afbeeldingen op internet waarop mogelijk het interne onderdeel voor draadloos opladen in de iPhone 8 en iPhone 7s te zien is. De foto’s zijn afkomstig van het Chinese Weibo en laten zowel de voor- als achterkant van het onderdeel zien.


Update september 2017: Inmiddels kun je de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus kopen, waarmee draadloos opladen mogelijk is. Het opladen op afstand is echter niet mogelijk. Ook gaat Apple een eigen draadloze oplader uitbrengen met de naam AirPower.

Onderdeel voor draadloos opladen iPhone 8 en iPhone 7s

Er wordt al heel lang gesproken over de komst van draadloos opladen in de nieuwste iPhones en lange tijd was onduidelijk op welke manier Apple dit zou toepassen. Inmiddels lijkt het er sterk op dat Apple gebruik gaat maken van een inductieve manier van opladen, vergelijkbaar met de Apple Watch. Op de nieuwe afbeeldingen zijn de mogelijke onderdelen voor deze manier van opladen te zijn. Het zou gaan om de onderdelen die in de iPhone 8 en iPhone 7s verwerkt worden.

Onderdeel voor draadloos opladen op de iPhone 8 en iPhone 7s.

Dit onderdeel zou achter de glazen achterkant van de iPhone 8 en iPhone 7s komen te zitten, zodat het draadloos opladen mogelijk is. Bij de Apple Watch werkt dit op een soortgelijke manier: achter het glazen deel bevindt zich een magnetisch onderdeel, zodat de Apple Watch precies op zijn plek valt en hij opgeladen kan worden. Als we deze afbeeldingen mogen geloven, zal het bij de iPhone op een soortgelijke manier werken.

Bekijk ook

'Röntgenfoto's iPhone 8 tonen binnenkant met draadloos opladen'

Benieuwd naar de binnenkant van de iPhone 8? Mogelijke röntgenfoto's van de iPhone 8 laten zien hoe bepaalde onderdelen eruit zien, waaronder het onderdeel voor draadloos opladen. Ook is er een hoesje opgedoken.

Eerder schreven we al over uitgelekte foto’s waarop mogelijk de draadloze oplaadmodule van de iPhone 8 te zien was. Dit is het onderdeel dat in de aparte oplader verwerkt zou worden. De mogelijkheid voor draadloos opladen zou pas later toegevoegd worden, omdat er mogelijk software-problemen zijn. Draadloos opladen is dan ook een optionele manier van opladen, want de iPhone 8 en iPhone 7s krijgen ook nog gewoon een Lightning-aansluiting.

Bekijk ook

Draadloze oplaadmodule voor iPhone 8 mogelijk gelekt

Op een afbeelding is de draadloze oplaadmodule van de iPhone 8 mogelijk te zien. Hieruit is af te leiden hoe de iPhone 8 draadloos op te laden is.

Actuele iPhone 8 deals

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.