Concept iPhone 8 met functiepaneel.

Zo kan het functiepaneel van de iPhone 8 werken

De iPhone 8 krijgt waarschijnlijk een apart functiepaneel, maar wat zou je hier in de praktijk allemaal mee kunnen doen? Deze nieuwe concepten geven een goed beeld, maar wat gebeurt er met de homeknop?

Geruchten, concepten en voorspellingen: we zitten weer volop in het geruchtenseizoen met betrekking tot de nieuwe aankomende iPhone. Terwijl het nog even duurt voordat de iPhone 8 in september aangekondigd gaat worden, gaan creatievelingen aan de slag met nieuwe concepten. Deze keer geeft een nieuw concept van iDropNews een beeld hoe het functiepaneel eruit kan zien.

Concept iPhone 8 met functiepaneel.

iPhone 8-functiepaneel

In februari 2017 werd voor het eerst gesproken over de komst van een zogenaamd ‘function area’. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgt de iPhone 8 een aanraakgevoelig vlak onder het scherm, op de plek waar nu de homeknop zit. Dit functiepaneel zorgt samen met de rest van het scherm voor een schermformaat van ongeveer 5,8-inch. Maar wat kan Apple allemaal doen met zo’n functiepaneel?

In deze nieuwe concepten is te zien hoe het functiepaneel gebruikt kan worden in Safari, de Foto’s-app, bij het beantwoorden van een telefoongesprek en voor het bedienen van je muziek. Bij een inkomend telefoongesprek, kan het functiepaneel knoppen tonen om het gesprek te beantwoorden, te weigeren, een reminder in te stellen of om snel een bericht te sturen. Dit komt overeen met de knoppen die je nu al hebt op de Touch Bar in de nieuwste MacBook Pro.

Functiepaneel iPhone 8 in concept met Safari en Foto's.

Tijdens het navigeren door Safari vind je de knoppen in de taakbalk nu in dit functiepaneel. Doordat de tabbladen-, leelijst-, deel- en navigatieknoppen zich nu helemaal onderaan bevinden, is er op de rest van het scherm meer plek voor de webpagina’s. Een ander voordeel is dat deze knoppen nu altijd in beeld kunnen blijven, terwijl deze nu tijdens het scrollen van beeld verdwijnen. In de Foto’s-app worden de bewerkingsopties onderin getoond, waardoor de foto in bijna het volledige formaat getoond kan worden.

In het beginscherm kan het functiepaneel volgens het concept ook nog gebruikt worden om de huidige muziek te tonen. Linksonder vind je de albumhoes met daarnaast de titel, artiest en afspeelknoppen. Dit komt enigszins overeen met de Huidige-balk die je nu al binnen de Muziek-app vindt. Tot slot is in de renders ook de Touch ID-sensor in het functiepaneel verwerkt, waardoor deze dus niet aan de achterkant hoeft te zitten of helemaal afwezig is. Of Apple het voor elkaar krijgt om dit daadwerkelijk te realiseren, is nog onzeker. Het iPhone 8-scherm zorgt voor uitdagingen vanwege de Touch ID-sensor.

iPhone 8 functiepaneel met telefoonoproep.

Toch blijven we ook na dit concept nog met een hoop vragen zitten. Zo is het onduidelijk hoe je vanuit een app terugkeert naar het beginscherm, als er onderin allerlei andere appspecifieke knoppen in beeld staan. Een optie is dat Apple hiervoor gebruikmaakt van 3D Touch. Door hard op het functiepaneel te drukken, zou je terug kunnen keren naar het beginscherm. Desalniettemin geeft het concept stof tot nadenken wat Apple van plan kan zijn met een functiepaneel, al is het ook goed mogelijk dat de praktijk minder spectaculair is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2017, 12:10
Categorie iDevices
Onderwerpen concept, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.