Benjamin en Gonny bespreken review iPhone 8 Plus

Gerucht: ‘Apple gaat vernieuwde iPhone 8 voor 399 dollar aanbieden’

Apple is bezig om een nieuwe variant van de iPhone 8 te ontwikkelen, die voor rond de 400 dollar in de winkel moet liggen. Dat zegt analist Ming-Chi Kuo.

‘iPhone SE 2 kost 399 dollar’

Er komen varianten met 64GB en 128GB opslag, zegt Kuo. De huidige iPhone 8 dateert uit 2017 en kost nu 450 dollar. De nieuwe versie zou dus 50 dollar goedkoper zijn. In Nederland en België ligt het huidige model voor 539 euro in de winkels. Er gaan al maanden geruchten over een goedkoop instapmodel, dat tot nu toe ‘iPhone SE 2’ werd genoemd, maar recente geruchten wekken de indruk dat we meer moeten denken aan een opvolger van de iPhone 8. Deze is voorzien van Touch ID en heeft een vergelijkbaar ontwerp. Apple zou het nieuwe model begin volgend jaar willen uitbrengen.


Apple zou 3GB RAM in de iPhone SE 2 willen stoppen, iets meer dan de huidige 2GB van de iPhone 8. Bijzonder is ook dat Apple een A13-chip in zou willen gebruiken, dezelfde als nu in de iPhone 11 zit. Daarmee wordt dit instapmodel behoorlijk toekomstbestendig. Apple belooft namelijk tot vijf jaar updates nadat een toestel met een bepaald type chip is verschenen.

iPhone 8 Plus review: toestel testen aan bureau

iPhone SE 2, maar met 4,7-inch scherm

De opvolger van de iPhone SE en iPhone 8 krijgt een 4,7-inch LCD-scherm. De prijs van 399 dollar komt niet helemaal uit de lucht vallen, want ook bij de iPhone SE uit maart 2016 koos Apple voor die instapprijs. Je krijgt voor dat bedrag anno 2020 wel veel krachtiger componenten. De vernieuwde iPhone 8 kan een vervanger worden voor de huidige iPhone 8 die Apple nog verkoopt en dat momenteel het oudste model is dat je nog in de Apple Store vindt. Het zou dan een natuurlijke opvolger zijn. Met de iPhone XR probeert Apple ook de budgetbewuste koper te bedienen.

Andere winkels verkopen ook nog de iPhone 7 voor rond de 400 euro, maar met het vernieuwde model op komst is dit geen verstandige aankoop meer. Tenzij je een waanzinnig goede deal kunt vinden en heel weinig met je toestel doet. De naam van het nieuwe toestel is nog niet bekend, maar het zou bijvoorbeeld iPhone 8S kunnen gaan heten.

Bekijk ook

iphone-se

iPhone SE

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.