iPhone 8 draadloos opladen

‘Draadloze oplader niet standaard meegeleverd bij iPhone 8’

Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo worden alle iPhones in 2017 nog geleverd met standaard oplader. Draadloos opladen met Qi werkt alleen met een los verkrijgbaar accessoire.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft maar liefst tien voorspellingen over de iPhones van 2017 gedaan, waaronder het feit dat Touch ID wordt vervangen door gezichtsherkenning. Het is moeilijk om te geloven, maar een paar uur later riep Bloomberg precies hetzelfde. Maar valt nog meer te ontdekken in het rapport van Kuo: zo voorspelt hij dat alle iPhones in 2017 worden geleverd met een gebruikelijke 5 Watt oplader met standaard USB-A-aansluiting. Draadloos opladen en snelladen is alleen mogelijk als je speciale accessoires aanschaft.

Update september 2017: Inmiddels kun je de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus kopen, waarmee draadloos opladen mogelijk is. Ook gaat Apple een eigen draadloze oplader uitbrengen met de naam AirPower.

iPhone 8 draadloos opladen

Standaard oplader bij 2017 iPhones

De iPhone 8 zal volgens Kuo snelladen ondersteunen, dankzij een ingebouwd USB-C-circuit. Net als bij de iPad Pro’s zou je het toestel dan sneller kunnen opladen door gebruik te maken van een speciale USB-C-adapter. In de doos vind je echter de standaard 5 Watt oplader met traditionele USB-A-poort, die je nu ook al bij de iPhones krijgt. Apple levert er een standaard USB-A-naar-Lightning-kabel bij, van het type waar je waarschijnlijk al meerdere hebt rondslingeren. Snelladen zal vermoedelijk niet worden ondersteund op de iPhone 7s en 7s Plus.

Inductieladen op gebruikelijke manier
Maar hoe zit het dan met draadloos opladen? Volgens Kuo krijgen de iPhone 8 en iPhone 7s (Plus) een speciale glazen behuizing met metalen frame, om ze geschikt te maken voor draadloos opladen. De toestellen voldoen daarmee aan de WPC-standaard van het Wireless Power Consortium en dat wijst erop dat de iPhone via Qi op te laden zal zijn, een draadloze techniek die ook in veel Android-toestellen wordt gebruikt. Ook IKEA’s oplaadsysteem voor smartphones werkt ermee.

Hieronder zie je een voorbeeld van een Qi-lader:

Qi oplader

Volgens Kuo is draadloos opladen alleen mogelijk met een optioneel accessoire, dat je los kunt kopen. Het zal dus niet standaard worden meegeleverd bij de iPhones, zelfs niet bij het duurste model. Als de iPhone Qi ondersteunt, is dat wel een teleurstelling, want dit is de conventionele manier van inductieladen en niet de meer spectaculaire manier van opladen op afstand.

Verder heeft Kuo iets te zeggen over de hoeveelheid RAM in de drie nieuwe iPhones. Het standaard 4,7-inch exemplaar van de iPhone 7s zal voorzien zijn van 2GB RAM, terwijl de twee grotere modellen (5,8-inch iPhone 8 en 5,5-inch iPhone 7s) zullen draaien op 3GB RAM.

Verder verwacht Kuo dat er minder kleurkeuze is bij de iPhone 8, dat er 3D-gezichtsherkenning in zit en dat je kunt kiezen uit 64GB en 256GB opslag. Een verbeterde speaker moet zorgen voor betere audiokwaliteit en uiteraard waarschuwt Kuo ook voor verwachte tekorten. Dat is elk jaar zo, dus die laatste opmerking nemen we met een korrel zout.

10 voorspellingen over de iPhone 8

Dit zijn de 10 voorspellingen uit het rapport:

  1. Drie iPhone-modellen in 2017, waaronder een nieuw exemplaar met 5,2″ of 5,8″ OLED-scherm. De andere hebben LCD-schermen van 4,7″ en 5,5″.
  2. De OLED iPhone heeft een volledig scherm aan de voorkant, met de hoogste screen-to-body ratio op de markt.
  3. De OLED iPhone gebruikt 3D-technologie voor gezichtsherkenning en een betere kwaliteit voor selfies.
  4. De OLED iPhone en de 5,5″ LCD iPhone hebben 3GB DRAM vanwege de dubbele camera’s. De 4,7″ iPhone heeft 2GB DRAM.
  5. De drie nieuwe modellen zijn verkrijgbaar met 64GB en 256GB opslag.
  6. Alle drie modellen hebben een Lightning-poort, met ingebouwde USB-C power delivery voor snelladen.
  7. De output van de receiver en speaker van de OLED iPhone is verbeterd voor beter stereo-effect.
  8. Vanwege het ’boutique image’ is de OLED iPhone in minder kleuren verkrijgbaar dan de LCD iPhones.
  9. In oktober-november zal de productie voor de OLED iPhone worden opgevoerd, in augustus-september voor de LCD iPhones. Apple zal de drie modellen gelijktijdig onthullen in september, maar de OLED iPhone zal waarschijnlijk later komen en er zal schaarste zijn tot in de eerste helft van 2018.
  10. Er zullen in het fiscale jaar 2017 80 tot 85 miljoen stuks van de drie modellen worden verkocht, gelijk verdeeld tussen OLED en LCD.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2017, 12:14
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, Ming-Chi Kuo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.