iPhone 8 concept powerknop

‘iPhone 8 vanaf november in de winkel, geen Touch ID in powerknop’

De iPhone 8 komt vermoedelijk in november in de winkel, met nieuwe sensoren boven het scherm. Maar er is een kans dat er toch geen Touch ID in de powerknop zit.

Als je zit te wachten op een iPhone 8, kun je het beste gokken op oktober of begin november. Dat zegt de doorgaans betrouwbare Japanse site Macotakara. Ze melden ook dat de grotere powerknop die op tekeningen te zien was, geen Touch ID zal bevatten.

iPhone 8 concept powerknop

iPhone 8 in oktober of november

Volgens de bronnen van de Japanners komen de iPhone 7s en iPhone 7s Plus wel in september beschikbaar voor consumenten, maar op de jubileumeditie met alle vernieuwingen zullen we dus nog één of twee maanden langer moeten wachten. Een bron die het frontje van de iPhone 8 onder ogen heeft gekregen beweert dat het toestel misschien alleen in het zwart op de markt komt. Eerder gingen er ook geruchten over een spiegelende versie, maar dit zou ook betrekking kunnen hebben op het zwarte model. Bij de iPhone 7 bracht Apple voor het eerst een hoogglans uitvoering in zwart uit.

Macotakara iPhone 8 sensoren

Bronnen die Macotakara heeft gesproken, zeggen dat de grotere powerknop aan de zijkant van het toestel een normale knop is en deze geen Touch ID of andere sensoren lijkt te bevatten. Wel zitten er aan de voorkant nieuwe sensoren, zoals een 3D-sensor voor augmented reality, 3D-kaarten, geavanceerde gezichtsherkenning en meer. De selfiecamera zou straks aan de rechterkant zitten, in plaats van de gebruikelijke plek, links van de telefoonspeaker. Fabrikanten van screenprotectors zullen hier rekening mee moeten houden.

iPhone 8 concept onderkant

Waar verstopt Apple Touch ID?
Er is de afgelopen weken speculatie waar Apple de Touch ID-sensor gaat laten. Eén van de opties is onder het scherm, maar dat is technisch moeilijk te realiseren. Concurrenten Samsung en Google kregen het niet voor elkaar en kozen er daarom voor de vingerafdrukscanner aan de achterkant van hun toestellen te plaatsen. Apple zou die weg kunnen volgen, maar er zijn ook aanhoudende geruchten dat Touch ID in de powerknop zit. Die is volgens tekeningen (en de concepten die daarop gebaseerd zijn) namelijk een stuk groter dan we gewend zijn. Als dat ook niet het geval is, zijn er nog maar weinig opties over, waaronder de suggestie van Ming-Chi Kuo. Deze bekende analist beweert dat Apple Touch ID helemaal heeft laten vervallen en alleen gebruik maakt van gezichtsherkenning.

Het is mooi dat er nog iets te raden over blijft, naarmate we dichter bij Apple’s aankondigingen in september komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2017, 9:19
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, touch id
Device iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.