Draadloze oplaadmodule van iPhone 8.

Draadloze oplaadmodule voor iPhone 8 mogelijk gelekt

Op een afbeelding is de draadloze oplaadmodule van de iPhone 8 mogelijk te zien. Hieruit is af te leiden hoe de iPhone 8 draadloos op te laden is.

iPhone 8 draadloos opladen
De iPhone 8 wordt vermoedelijk de eerste iPhone met draadloos opladen, maar veel is er nog niet over bekend. Vandaag is wel de mogelijke draadloze oplaadmodule voor de iPhone 8 gelekt. Via het Chinese Weibo dook onderstaande afbeelding op, waarop voor het eerst deze module te zien is.

Draadloze oplaadmodule iPhone 8

Vandaag verscheen een foto van de mogelijke draadloze oplaadmodule van de iPhone 8. Uit deze afbeelding vallen een aantal details af te leiden. Aan de linkerkant is er volgens de bron een Lightning-aansluiting te zien, wat overeenkomt met eerdere berichtgeving dat Apple nog niet naar USB-C wil overstappen. Daarnaast heeft het onderdeel op de foto een magnetische kern.

Draadloze oplaadmodule van iPhone 8.

Op de achterkant zijn het vermogen (5W-10W) en het voltage (5V-12V) van de draadloze oplaadmodule te zien. Op de sticker zijn ook enkele certificeringen te zien, waaronder de benaming van WPC QI. WPC staat zeer waarschijnlijk voor het Wireless Power Consortium, de instantie waar Apple zich eerder dit jaar bij aansloot. Deze instantie zet zich in voor een nieuwe standaard voor draadloos opladen. Hun Qi-oplossing wordt door meerdere apparaten gebruikt, waaronder ook in aangepaste vorm bij de Apple Watch. Het lijkt er dus op dat ook de iPhone 8 gebruik gaat maken van een soortgelijke manier van draadloos opladen. De bron houdt echter wel een slag om de arm, want het onderdeel zou ook om een prototype kunnen gaan. Het is daardoor nog niet voor honderd procent zeker of Apple voor deze oplossing kiest.

Achterkant van draadloze oplaadmodule van iPhone 8.

Naast de iPhone 8 zouden ook de iPhone 7s en iPhone 7s Plus een draadloze oplader krijgen. Hoewel de mogelijkheid om de toestellen draadloos op te laden standaard ingebouwd zit, zou de aparte oplader die hiervoor nodig is pas werken vanaf iOS 11.1. Apple wil de oplader daarom niet standaard meegeleveren, maar op een later moment afzonderlijk verkopen.

Tipgever: Jermaine

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2017, 14:59
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen draadloos opladen, iPhone 8
Device iPhone 8

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.