iPhone 8 dummy

Gezichtsherkenning iPhone 8 werkt ook als het toestel op tafel ligt

De gezichtsherkenning van de iPhone 8 werkt ook als het toestel plat op tafel ligt, zo blijkt uit code van de HomePod. Je hoeft niet op te pakken en in de lens te kijken.

Er is grote kans dat Apple in de iPhone 8 gezichtsherkenning gaat invoeren. Maar moet je dan de hele tijd je iPhone in de hand houden? Nieuw gelekte informatie lijst erop dat dat niet zo is: het werkt ook als de iPhone plat op tafel ligt.

iPhone 8 dummy

De nieuwe details over Apple’s gezichtsherkenning is ook nu weer gelekt via de firmware van de HomePod. De techniek die intern bekend staat als Pearl ID kan ook je gezicht herkennen als het toestel plat op tafel ligt. Je hoeft dus niet de iPhone op te pakken om in de camera te kijken. Het zou moeten blijken uit teksten als ‘AXRestingPearlUnlock’ en ‘com.apple.accessibility.resting.pearl.unlock’ waarbij opvalt dat de term ‘resting’ vaak in combinatie met Pearl wordt genoemd.

Resting Pearl iPhone 8

Afgelopen juli bleek dat de gezichtsherkenning binnen een paar honderd milliseconden iemand kan herkennen. Daarbij zou Apple zelfs van plan zijn om Touch ID te vervangen door gezichtsherkenning, al is het wat moeilijk voor te stellen dat Apple de vingerafdrukscanner helemaal achterwege gaat laten.

In de code van de HomePod zijn ook teksten te lezen zoals ‘APPS_USING_PEARL’ en ‘PEARL_AUTOLOCK’. De eerste wijst erop dat je sommige apps met je gezicht kunt ontgrendelen. De tweede zou betrekking kunnen hebben op het automatisch vergrendelen als er een niet-bekend gezicht in beeld is.

Tot nu toe is er heel wat informatie gelekt via de HomePod-software. Niet alleen over de iPhone 8, maar ook over de volgende generatie Apple TV, waarvan Apple eigenlijk al officieel heeft bevestigd dat het 4K, HDR en Dolby Vision ondersteunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2017, 7:01
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen gezichtsherkenning, iPhone 8
Device iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.