iPhone 8 concept zwart

‘Largan levert 3D-camera voor gezichtsherkenning iPhone 8’

Apple-leverancier Largan gaat in de tweede helft van dit jaar 3D-camera's met gezichtsherkenning leveren. Deze zijn mogelijk bedoeld voor de iPhone 8, waardoor gezichtsherkenning en het scannen van de iris mogelijk is.

De puzzelstukjes van de iPhone 8 vallen steeds meer op hun plek. Afgelopen week kregen we al een blik op de eerste gelekte onderdelen van de iPhone 8 en nu is er ook meer bekend over de plannen van een 3D-camera in de iPhone 8. Apple-leverancier bevestigt dat ze later dit jaar 3D-camera’s gaan leveren, al wordt Apple niet expliciet bij naam genoemd.

iPhone 8 concept zwart

‘3D-lenzen voor de iPhone 8’

De iPhone 8 krijgt volgens eerdere berichten een nieuwe frontcamera die in 3D beelden kan vastleggen. Deze nieuwe 3D-camera zou niet alleen gebruikt worden voor AR-functies, maar zou ook gezichtsherkenning mogelijk maken. Ook kan je met deze camera de iris van de gebruiker scannen, zodat het toestel ontgrendeld kan worden.

Largan, een Apple-leverancier die al veel cameralenzen levert voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, heeft nu bevestigd dat ze in de tweede helft van dit jaar 3D-lenzen gaan leveren. De Taiwanese leverancier heeft niet laten weten voor wie deze lenzen bedoeld zijn, maar volgens Nikkei is Apple de enige die dit jaar met dergelijke techniek in smartphones komt. Dat zou dus betekenen dat de 3D-lenzen van Largan bedoeld zijn voor de iPhone 8. Dit doet vermoeden dat de iPhone 8 daadwerkelijk uitgerust wordt met zowel gezichtsherkenning als een irisscanner.

Het is nog onduidelijk of gezichtsherkenning en de irisscanner de vervangers zijn van Touch ID. Apple zou problemen hebben om de Touch ID-sensor in het scherm van de iPhone 8 te verwerken. Een Touch ID-sensor aan de achterkant zou een minder ideale oplossing zijn. Gezichtsherkenning en een irisscanner zouden daarom goede vervangers zijn, al is het ook zeker mogelijk dat het slechts aanvullende methodes zijn. Ook kan Apple de 3D-camera voor andere doeleinden gebruiken, zoals voor een 3D-scan van je gezicht in games.

Later dit jaar moet blijken voor welke technieken Apple in de iPhone 8 uiteindelijk gekozen heeft. De verwachting is dat Apple in september de nieuwe iPhone 8 uit de doeken doet, samen met de verbeterde iPhone 7s en iPhone 7s Plus. Deze laatste twee modellen krijgen vermoedelijk geen 3D-camera, maar moeten het doen met dezelfde cameratypes die je in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus vindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2017, 17:49
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen gezichtsherkenning, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.