Musical.ly update

Nieuw uiterlijk en profielvideo’s voor Musical.ly iPhone-app

De Musical.ly app heeft een compleet nieuw uiterlijk en voegt profielvideo's toe. Bovendien krijg je suggesties voor video's die je mogelijk ook leuk vindt om te kijken, gericht op mensen die vooral willen kijken.

De Musical.ly app heeft een compleet nieuw uiterlijk en voegt profielvideo’s toe. Bovendien krijg je suggesties voor video’s die je mogelijk ook leuk vindt om te kijken, gericht op mensen die vooral willen kijken.


Musical.ly update

Musical.ly in nieuw design

Met Musical.ly ga je liedjes playbacken, waarna je het resultaat deelt met je vrienden. Je hoeft daarvoor niet binnen je eigen kringetje te blijven, want de app stelt nu ook video’s voor van allerlei andere gebruikers die je mogelijk leuk vindt om te kijken. Bovendien kun je nu een video instellen voor je profiel.

Musical.ly ging in 2014 van start en trok al snel een eigen publiek. Je hoeft namelijk niet te kunnen zingen – als je maar je mond op het juiste moment weet te bewegen. Kies een van de liedjes, die geleverd worden door Apple Music, en neem een filmpje op waarbij je aan het playbacken bent. Een cruciale laatste stap is het delen van je filmpje op sociale media. In de vernieuwde app werkt het nog steeds zo, al kun je nu een visitekaartje afgeven door een 6 seconden durende profielvideo op te nemen. Anderen kunnen dan meteen een indruk krijgen wie jij bent, zodat je je kunt onderscheiden van de 215 miljoen andere gebruikers.

Niet iedereen komt naar Musical.ly om zelf te playbacken; er zijn ook mensen die het liefst gewoon wat video’s willen kijken. Daarom toont Musical.ly nu ook mogelijk interessante video’s, die door gebruikers zijn gemaakt maar ook door professionele partijen zoals NBCUniversal, Hearst en Viacom. De makers denken daarmee ook oudere gebruikers aan te spreken. “Iemand van 40 die basketball-video’s wil kijken moet dezelfde beleving hebben als iemand die jonger is”, aldus topman Alex Hoffman.

Samenwerking met Apple Music
Apple en Musical.ly werken sinds begin dit jaar nauw samen. Apple levert de muziekfragmenten terwijl in de app reclames te zien zijn voor Apple Music. Voorheen kon je de video’s van Musical.ly standaard delen op YouTube en Instagram. Daar is nu Twitter aan toegevoegd. Het sluit aan op Musical.ly’s plannen om de app ook voor wat oudere gebruikers interessant te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 augustus 2017 om 15:41
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.