iPhone 7 teardown door iFixit: de Taptic Engine

‘Apple koopt zelf apparatuur voor productie iPhone 8, nadat fabrikant is afgehaakt’

Apple investeert zelf in apparatuur voor de productie van de iPhone 8, omdat een van de toeleveranciers is afgehaakt. Ze leasen de apparatuur nu aan de fabrikanten.

Apple heeft volgens nieuwe berichten tientallen miljoenen geïnvesteerd in fabrieksapparatuur bij toeleveranciers, om te zorgen dat de iPhone 8 tijdig op de markt komt. Het zou gaan om apparatuur voor de productie van rigid flexible printed circuit boards (RFPCBs) voor de iPhone.

iPhone 7 teardown door iFixit: de Taptic Engine

Apple least apparatuur

Apple schakelt vrijwel altijd externe fabrikanten in voor de productie, zodat ze zelf geen fabrieken hoeven te bouwen. Daardoor zijn ze afhankelijk van derde partijen, met alle gevolgen van dien. “Een van de drie toeleveranciers besloot onlangs om zich terug te trekken”, vertelde een bron aan ET News. Het zou gaan om een Taiwanese leverancier. Daardoor dreigde de productie van de iPhone 8 in problemen te komen, maar Apple wist een oplossing: ze investeerden zelf in de benodigde apparatuur en leasen het nu aan een fabrikant.

Waarom de toeleverancier zich terugtrok is niet helemaal duidelijk, maar het zou te maken hebben met de kwaliteitseisen en de veeleisendheid van Apple, in combinatie met de lage opbrengsten. Apple heeft de apparatuur nu bij de twee overgebleven RFPCB-fabrikanten neergezet, zodat ze de productie kunnen opvoeren zonder zelf te hoeven investeren. Het zou gaan om Youngpoong Electronics en Interflex, beide Koreaans. Ondertussen is Apple naarstig op zoek naar een andere, derde fabrikant. De fabricage van RPFPC’s is ingewikkelder dan gewone circuit boards omdat ze gelijktijdig flexibel en stevig moeten zijn. Het grootste voordeel is dat ze ruimte besparen.

100 miljoen iPhones
Apple heeft dit jaar naar verwachting 100 miljoen RFPCB’s nodig, om aan de vraag naar iPhones te kunnen voldoen. Bij nieuwe iPhones duiken altijd verhalen op over vermeende tegenslagen en vertraging. Vaak is er geen reden tot ongerustheid omdat het bijna altijd wel op z’n pootjes terechtkomt. Bij de iPhone 8 zouden fabrikanten tegen problemen zijn aangelopen bij het draadloos opladen en de geprinte circuitboards, maar er is ook gesproken over een tekort aan OLED-panelen. Het is altijd maar de vraag in hoeverre ze door Apple of door concurrenten de wereld in zijn geholpen om de verwachtingen te temperen of de (aandelen)markt te verstoren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2017, 9:09
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8
Device iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.