iPhone 8 dummy

‘Röntgenfoto’s iPhone 8 tonen binnenkant met draadloos opladen’

Benieuwd naar de binnenkant van de iPhone 8? Mogelijke röntgenfoto's van de iPhone 8 laten zien hoe bepaalde onderdelen eruit zien, waaronder het onderdeel voor draadloos opladen. Ook is er een hoesje opgedoken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 8 röntgenfoto's van draadloos opladen.
We hebben al veel foto’s van de buitenkant van de iPhone 8 gezien, al dan niet in een schematische tekening of in de vorm van dummy-modellen. Maar hoe is het met de binnenkant van de iPhone 8? Op het Chinese Weibo zijn röntgenfoto’s van de iPhone 8 opgedoken. Op de foto’s zijn duidelijk de mogelijke onderdelen voor draadloos opladen te zien.

Update september 2017: Inmiddels kun je de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus kopen, waarmee draadloos opladen mogelijk is. Het opladen op afstand is echter niet mogelijk. Ook gaat Apple een eigen draadloze oplader uitbrengen met de naam AirPower.

Röntgenfoto’s iPhone 8

Dat de iPhone 8 uitgerust wordt met de mogelijkheid om deze draadloos op te laden, lijkt wel zo goed als zeker. Al maanden geleden sprak de Apple-analist Ming-Chi Kuo over draadloos opladen, zowel voor de iPhone 8 als voor de iPhone 7s en iPhone 7s Plus. De exacte werking van deze manier van opladen is nog steeds onduidelijk, maar het lijkt er steeds meer op dat er gebruikgemaakt wordt van een inductieve manier van opladen, vergelijkbaar met de Apple Watch. Dat betekent dat je de iPhone alleen maar op een oplader hoeft te leggen, in plaats van dat je een Lightning-kabel direct in de iPhone steekt.

iPhone 8 röntgenfoto's van draadloos opladen.

In de röntgenfoto’s zijn de mogelijke onderdelen te zien die draadloos opladen ondersteunt. Het gaat om een vierkant onderdeel in het midden van het toestel, op de foto’s in het zwart weergegeven. De foto’s zouden de bevestiging zijn dat draadloos opladen inderdaad een onderdeel wordt van de iPhone 8. De foto’s lijken gemaakt te zijn in een soort testopstelling. Interessant detail is dat op het plaatje ook de naam Ferrari naar voren komt. Al in december verscheen er een gerucht dat de iPhone 8 de codenaam Ferrari zou hebben, wat dus overeenkomt met de foto’s van vandaag.

Naast de iPhone 8 wordt ook van de iPhone 7s en iPhone 7s Plus verwacht dat deze draadloos opladen zouden ondersteunen. Of dit meteen ook beschikbaar komt zodra de nieuwe iPhones in de winkel liggen, is nog even afwachten. Mogelijk wordt draadloos opladen pas in een iOS 11.1-update toegevoegd en verschijnt de benodigde oplader zelf ook pas op een later moment in de winkel. Deze zou dus apart gekocht moeten worden. Eerder verscheen er wel al een mogelijke foto van de draadloze oplaadmodule voor de nieuwe iPhones.

Hoesje verklapt iPhone 8-design

Behalve de röntgenfoto’s heeft de eerder betrouwbare blogger Evan Blass (@evleaks) een nieuwe afbeelding van een iPhone 8-hoesje gedeeld. Het gaat hier om een iPhone 8-versie van de reeds beschikbare UAG-cases. Dankzij de afbeelding is goed te zien hoe de iPhone 8 er zeer waarschijnlijk uit gaat zien zodra je deze in een hoesje stopt. De afbeelding komt direct overeen met de eerder gelekte iPhone 8-tekening uit Apple’s eigen HomePod-software.

Op de foto is ook te zien hoe Apple de uitsparing voor de camera en bijbehorende sensoren gaat gebruiken in combinatie met het grotere scherm. Links naast de uitsparing is plek voor de signaalsterkte, terwijl rechts het batterijniveau weergegeven wordt. Toch lijkt de afbeelding een combinatie van geruchten en knutselwerk te zijn, aangezien de signaalsterkte weergegeven wordt met de bolletjes die Apple in iOS 10 gebruikt. In iOS 11 stapt Apple over naar balkjes, vermoedelijk omdat deze minder plek innemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2017, 12:17
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8
Device iPhone 8

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.