Gerucht: ‘Apple komt in 2020 met opvolger iPhone SE met 4,7-inch scherm’

Met design van iPhone 8
Apple komt volgens bronnen bij Nikkei volgend jaar met een opvolger van de iPhone SE. Het zou gaan om een nieuw 4,7-inch model. Eerder werd er ook al gesproken over een nieuw budgetmodel voor het voorjaar van 2020.

Deze maand staat volledig in het teken van de iPhone 11, maar voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbaarder model is er mogelijk ook goed nieuws. Apple komt volgens Nikkei in het voorjaar van 2020 met een goedkopere iPhone als opvolger van de iPhone SE. Het is niet de eerste keer dat bronnen spreken over dit nieuwe budgetmodel.

‘Opvolger iPhone SE met 4,7-inch scherm’

Al in april schreven we namelijk dat Apple werkt aan een vernieuwde iPhone 8 met betere specs. Nikkei heeft het nu waarschijnlijk over ditzelfde model, dat dus nog steeds in de pijplijn zit. Het goedkopere model is vooral bedoeld als tegenhanger voor de duurdere nieuwe 2019 iPhones die eraan zitten te komen. Qua formaat is deze iPhone SE opvolger hetzelfde als de iPhone 8. Dat betekent dus dat het model groter is dan de huidige iPhone SE, die nog een 4-inch scherm heeft.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple komt in 2020 met vernieuwde iPhone 8 met verbeterde specs'

Apple zou van plan zijn om in 2020 een update uit te brengen voor de iPhone 8. Apple wil daarmee ook in het middensegment up-to-date blijven. Het vernieuwde model krijgt volgens de bronnen betere specs.

Om kosten te besparen gebruikt Apple mogelijk hetzelfde ontwerp als de iPhone 8, met ook hetzelfde LCD-scherm. Maar met een nieuwe snellere chip kan deze iPhone SE-opvolger nog jaren mee. Het is echter nog niet bekend wat de prijs wordt van dit nieuwe model. Apple verkoopt de iPhone 8 nu nog voor €689, maar met de introductie van de 2019-modellen gaat daar vermoedelijk nog zo’n €100 vanaf. Een prijs van tussen de €500 en €600 is daarom niet ondenkbaar.

Dat Apple vermoedelijk kiest voor 4,7-inch, geeft aan dat het tijdperk van een 4-inch scherm nu echt voorbij is. Apple verkoopt de iPhone SE al een tijdje niet meer en maakt al sinds 2014 toestellen met een 4,7-inch scherm. De nieuwe 2019-iPhones hebben allemaal een groter scherm, variërend van 5,8-inch tot 6,5-inch.

iPhone SE 2020

De iPhone SE 2020 is de 4,7-inch iPhone uit 2020, als opvolger van de originele iPhone SE uit 2016. Het design is afgeleid van de iPhone 8, maar binnenin is alles vernieuwd. Bijzonderheden van deze iPhone zijn de fysieke thuisknop met Touch ID, een enkele camera en een glazen achterkant voor draadloos opladen. Lees alles over de specificaties van de iPhone SE 2020, prijzen, kleuren en meer! Wil je een losse iPhone SE 2020 kopen of een iPhone SE 2020 met abonnement, dan lees je bij ons waar je terecht kan. Dit model is opgevolgd door de iPhone SE 2022. Deze heeft hetzelfde ontwerp, maar met een nieuwe chip en 5G.

iPhone SE 2020

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.