iPhone 8 met abonnement

Apple lekt iPhone 8-gezichtsherkenning en design via HomePod

Apple heeft details over de iPhone 8 laten uitlekken. Het definitieve design en gezichtsherkenning ('Pearl ID') zijn terug te vinden in de HomePod software.

Er is weinig twijfel meer over het nieuwe design van de iPhone 8. Via firmware van de Apple HomePod zijn namelijk precieze details erover gelekt. Zo blijkt er een schematisch frontje van de iPhone 8 aanwezig te zijn en wordt ook de langverwachte gezichtsherkenning genoemd.

iPhone 8 frame gelekt

iPhone 8 met randloos design

Soms is Apple de beste bron voor gelekte informatie. Eerder bleken uit de HomePod-firmware al allerlei nieuwe details over de slimme speaker zelf. Maar nu heeft ontwikkelaar Steven Troughton-Smith ook verwijzingen gevonden naar de iPhone 8. Een schema van het frontje laat zien dat Apple gaat kiezen voor een randloos design. En ook de gezichtsherkenning wordt genoemd.

iPhone 8 gezichtsherkenning

We weten nu in ieder geval zeker dat het komende toptoestel infrarood-technologie gaat gebruiken om het gezicht van een gebruiker te herkennen onder verschillende omstandigheden. De functie wordt gebruikt voor het ontgrendelen van de telefoon. Stiekem wisten we dat al, omdat het regelmatig vanuit de productieketen was gelekt. Maar nu is er ook bewijs vanuit Apple zelf.

Pearl ID is gezichtsherkenning

Uit de code is ook nieuwe informatie gelekt. Zo verwijst de HomePod naar een nieuwe functie met naam Pearl ID, die gebruik maakt van zogenaamde FaceDetect. Er zijn bijvoorbeeld foutmeldingen aanwezig in de code, voor het geval de gebruiker te dicht bij de camera zit. Ook bij meerdere gesprekken en te lange wachttijd geeft de software een foutmelding. Apple heeft ze al ingebouwd, als is het nog de vraag of de naam Pearl ID definitief is, of dat het alleen om een codenaam gaat. Face ID zou bijvoorbeeld logischer zijn.

In de teksten is bijvoorbeeld de volgende foutmelding te lezen:

Biometric ID enabled, but neither touchID nor pearlID is enabled.

iPhone 8 Pearl ID

Verder bevat de firmware dus een schematische tekening van de nieuwe iPhone, met een groter randloos scherm. De thuisknop ontbreekt en er zit een uitsnede aan de bovenkant van het scherm voor de telefoonspeaker en camera. Dit bevestigt eerdere gelekte info over de iPhone 8. In de firmware wordt het randloze toestel overigens D22 genoemd, dus daarmee is nog niet bevestigd dat Apple voor de naam ‘iPhone 8’ gaat kiezen. Voor het gemak zullen we die naam de komende tijd wel gewoon blijven hanteren, ook al circuleerden ook al de namen ‘iPhone Edition’ en ‘iPhone Pro’.

Afbeeldingen zoals deze zouden wel eens erg dicht in de buurt kunnen komen:
iPhone 8 concept powerknop

En ook de line-up voor komend najaar zou wel eens sterk op dit eerder verschenen plaatje kunnen lijken, waarbij de iPhone 8 in het midden staat:
iPhone 8-renders vergeleken met iPhone 7.

Ontwikkelaar Guilherme Rambo ontdekte overigens ook een verwijzing naar een ‘iPhone9,9’ model, die bedoeld zou kunnen zijn voor de iPhone 7s (Apple’s interne nummering en de marketingnamen van toestellen lopen namelijk niet parallel). In september verwachten we het jaarlijkse iPhone-evenement, waar Apple dit jaar vermoedelijk drie nieuwe toestellen gaat onthullen: de iPhone 8 als topmodel en de goedkopere modellen iPhone 7s en iPhone 7s Plus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2017, 9:22
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8
Device iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.