iPhone 8 camera

HomePod-firmware verklapt 4K-video opnemen met beide camera’s iPhone 8

De HomePod-firmware verklapt opnieuw details over de iPhone 8. Met beide camera's van het toestel kan 4K-video in 60 fps opgenomen worden, een voordeel voor augmented reality-toepassingen.

Dankzij de software van de HomePod is er opnieuw informatie over de iPhone 8 uitgelekt. Nadat donderdag al informatie uitlekte over de SmartCam-functie die camera-instellingen automatisch aanpast, verklapt de software nu opnieuw iets over de camera. Daaruit valt op te maken dat Apple ook de camera aan de voorzijde van het toestel van een forse upgrade zal voorzien. De reguliere camera krijgt eveneens een upgrade.

‘Beide camera’s van iPhone 8 nemen 4K-video op in 60 fps’

Beide camera’s van de nieuwe iPhone kunnen 4K-video in 60 frames per second (beelden per seconde) opnemen. Dit blijkt volgens de Braziliaanse website iHelp BR uit de broncode van de HomePod-firmware. Voor de camera aan de voorzijde van het toestel betekent dat een forse upgrade. Die is op de iPhone 7 en 7 Plus beperkt tot 1080p video-opnames. De reguliere camera aan de achterzijde gaat er ook iets op vooruit, aangezien die nu in beide iPhone 7-toestellen maximaal 30 fps opnames maakt.

HomePod-firmware verklapt 4K video-opname met beide camera's iPhone 8

Augmented reality
Hoewel de vondst niet meteen bevestigt dat de iPhone 8 4K-video in 60 fps zal opnemen, lijkt het wel aannemelijk. Een hogere framerate zou met name voor aankomende augmented reality-toepassingen in iOS 11 van pas kunnen komen. De maat van fps (of bps) geeft aan hoeveel beelden per seconde weergegeven of verwerkt worden. Een hogere frame rate leidt tot een snellere verwerking van beelden en maakt augmented reality-toepassingen accurater. Apple heeft hoge verwachtingen van augmented reality, dus het lijkt logisch dat het nieuwe topmodel iPhone daar optimaal gebruik van zal maken.

HomePod-software blijkt goudmijn
De HomePod-software, die al in handen is van ontwikkelaars, blijkt een ware goudmijn met informatie over de iPhone 8. Dankzij de software weten we nu al meer over het design van de nieuwe iPhone en de schermdiagonaal en resolutie. Ook lekten verschillende nieuwe functies uit, zoals gezichtsherkenning, Tap to Wake en SmartCam. Het is afwachten wat er dankzij de software nog meer naar buiten komt, maar ontwikkelaars zijn waarschijnlijk naarstig op zoek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2017, 9:47
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 4k, camera, iPhone 8
Device iPhone 8

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.