iPhone 8 concept powerknop

‘iPhone 8 krijgt 5,15-inch scherm en meer pixels dan ooit’

De iPhone 8 krijgt meer pixels dan ooit: met 2436 x 1125 pixels en een 5,15-inch scherm wijkt Apple af van de gebruikelijke resolutie.

De software van de HomePod blijkt nog veel meer details te bevatten over de toekomstige iPhone 8. Zo blijkt dat het toestel meer pixels dan ooit krijgt, met een resolutie van 2436 x 1125 pixels. Het scherm zelf heeft een diagonaal van 5,15-inch, zo verklapt de HomePod.

iPhone 8 concept powerknop

iPhone 8 krijgt meer pixels dan ooit

Nog niemand buiten Apple heeft een iPhone 8 in handen gehad, maar de software waarop de HomePod draait is al wel te doorpluizen. In deze software blijken interessante details van de iPhone 8 te zitten. Eerder vandaag schreven we al over bewijs dat Apple gezichtsherkenning op de aanstaande iPhone gaat gebruiken. En ook het frame aan de voorkant lekte uit via een schematisch plaatje. Nu is er nog meer bekendgemaakt door ontwikkelaar Steven Troughton-Smith.

iPhone 8 resolutie en schermformaat

De zogenaamde iPhone 8 krijgt meer pixels dan de huidige iPhone Plus-modellen, die een resolutie van 1920 bij 1080 pixels hebben. De iPhone 8 zou dus een functionele resolutie hebben van 2436 x 1125. Deze resolutie komt overeen met het getal dat analist Ming-Chi Kuo in februari meldde. Van het 5,8-inch scherm is alleen een gedeelte van 5,15-inch bruikbaar – ook dat werd eerder al eens verklapt door Kuo. Hij sprak daarbij over een apart functiepaneel.

5,15-inch voor apps, rest voor functiepaneel
De nieuwe vondst wekt de indruk dat apps het 5,15-inch scherm gebruiken, maar daaronder zou nog een functiepaneel aanwezig kunnen zijn, waar ook de thuisknop in is verwerkt. Het is echter nog steeds onduidelijk wat er precies in dit functienpaneel weergegeven wordt, naast de virtuele thuisknop. Er zijn wel al meerdere concepten met functiepaneel gemaakt, bijvoorbeeld met afspeelknoppen of knoppen om de telefoon mee te beantwoorden.

Concept iPhone 8 met functiepaneel.

Ondanks alle gelekte info is de naam van de volgende iPhone nog niet bekend en dat komt omdat Apple daarvoor slimme tactieken met merknamen hanteert. Voor de officiële naam van de nieuwste iPhone zullen we vermoedelijk nog tot de onthulling van de iPhone 8 moeten wachten, waarschijnlijk ergens in september.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2017, 19:07
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8
Device iPhone 8

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.