iPhone 8 met abonnement

‘iPhone 8 krijgt Tap to Wake, geen Touch ID in het scherm’

Er zijn wederom details opgedoken omtrent de iPhone 8 vanuit de HomePod-software. Deze keer is er een functie gevonden genaamd Tap to Wake. Voor Touch ID onder het scherm is er echter minder goed nieuws.

iPhone 8 met abonnement
Er zijn wederom weer enkele interessante details over de iPhone 8 uitgelekt via de software van de HomePod. Na de eerdere ontdekkingen van dit weekend en het schermformaat van 5,15-inch van gisteravond, is het nu raak voor andere interessante details van de iPhone 8. Zo zou de nieuwe iPhone Tap to Wake krijgen, waardoor je het scherm kunt activeren door erop te tikken. Ook is er meer informatie over de vernieuwde statusbar en lijkt het er echt niet op dat Touch ID onder het scherm verwerkt wordt.

iPhone 8 met Tap to Wake, vernieuwde statusbar

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith is nogmaals verder in de software van de HomePod gedoken en deed daarbij nog meer ontdekkingen wat betreft de iPhone 8. Zo heeft hij geen aanwijzingen gevonden die wijzen op een Touch ID onder het scherm. Apple zou een ultrasound-techniek kunnen gebruiken om Touch ID onder het scherm te laten werken, zoals ze eerder gepatenteerd hebben. Niets wijst er echter op dat dit in de iPhone 8 verwerkt zit. De kans dat Touch ID dus in het iPhone 8-scherm zit, wordt nu steeds kleiner. Dit zou overeenkomen met de beweringen van Ming-Chi Kuo, dat de iPhone 8 geen Touch ID-sensor krijgt en in plaats daarvan gebruikmaakt van gezichtsherkenning.

Daarnaast maakt Troughton-Smith melding van een functie genaamd Tap to Wake. Hiermee kun je het scherm van de iPhone laten ontwaken door erop te tikken, vergelijkbaar met hoe je dat ook op de Apple Watch kan doen. Dit zou een alternatief zijn voor het drukken op een homeknop, al kun je je iPhone ook oppakken om te activeren. Ook zijn er details ontdekt over een nieuwe statusbar. Met de naam UIStatusBar lijkt deze opnieuw ontworpen te zijn, zodat hij past naast de uitsnede voor de speaker en camerasensoren. De statusbalk is mogelijk gesplitst en volgens Troughton-Smith is hij ook interactief.

‘Virtuele homeknop heet Home Indicator’
Met betrekking tot de virtuele homeknop zijn er ook nieuwe ontdekkingen gedaan. Volgens de HomePod-software krijgt deze de naam Home Indicator, al zou dit ook een technische aanduiding kunnen zijn. Deze virtuele homeknop zou ook verborgen kunnen worden in bepaalde gevallen, zodat hij niet een deel van het scherm inneemt. Met betrekking tot de ruimte onderaan het scherm, zijn er geen bewijzen gevonden voor een zogenaamd functiepaneel. het lijkt er dus op dat dit gewoon gebruikt wordt als onderdeel van het scherm. Tot slot wijst de HomePod-software nog naar nieuwe functies voor de Foto’s-app en ARKit. De exacte details zijn nog onduidelijk, maar de frontcamera zou diepte herkennen en gebruikmaken van een onderdeel genaamd ARFaceAnchor.

De HomePod-software lijkt een schat aan informatie te bevatten, zowel over de aanstaande HomePod als de iPhone 8. Het is vreemd dat het deze keer Apple zelf is die details op deze manier laat uitlekken, zeker omdat Apple steeds meer doet om lekken te voorkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2017, 9:54
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8
Device iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.