Bekijk deze ‘hands-on’ video’s van de koperkleurige iPhone 8

Op internet zijn iPhone 8 hands-on video's en foto's verschenen, waarbij het gaat om lege dummy's. Ze laten de kopergouden kleur goed zien.

Internet is de afgelopen dagen overspoeld door hands-on video’s van de ‘iPhone 8’. Het gaat daarbij om dummy’s die sinds kort in grote getale verkrijgbaar zijn. Als je wilt kun je urenlang kijken naar mensen die de nieuwe iPhones van 2017 ter hand nemen, vaak in de nieuwe kleur kopergoud.

iPhone 8 hands-on met dummy

YouTuber Danny Winget heeft wat ons betreft de beste video gemaakt, waarin hij de nieuwe iPhones laat zien. Hij heeft een realistisch model van de nieuwe iPhone in handen gekregen. Winget spreekt over ‘prototypes’ maar eigenlijk klopt dat niet: dit zijn geen toestellen die door Apple zijn gebruikt om nieuwe functies uit te proberen. In plaats daarvan gaat het om dummy’s: lege behuizingen waar geen elektronica in zit. Ze worden gebruikt door hoesjesfabrikanten om nu alvast accessoires te kunnen maken.

Deze video laat een goede vergelijking zien van de huidige iPhone 7 Plus in vergelijking met de nieuwkomers. De YouTuber rekent erop dat alle modellen voorzien zijn van glazen achterkant, zodat ze inductieladen ondersteunen. Wel denkt hij dat de 7s een normale thuisknop krijgt.

Verder verscheen nog onderstaande (ultrakorte) video, waarin iemand in 5 seconden de voor- en achterkant van een dummy laat zien. Voor als je écht weinig tijd hebt.

Heb je liever plaatjes in plaats van bewegende beelden? Ook dat kan. Hieronder zie je nieuwe renders van de iPhone 8 in ‘kopergoud’. Wat ons betreft lijkt het sterk op rosegoud, maar schijn kan wel eens bedriegen. Ten tijde van de iPhone 7 waren er ook geruchten dat Apple een donkerblauwe iPhone zou uitbrengen (nota bene voorzien van Smart Connector), maar dat bleek achteraf een kwestie van belichting. De ‘gelekte’ foto waarop allerlei mockups waren gebaseerd, had de matzwarte iPhone een wat blauwachtige zweem gegeven.

iPhone 8 goud render
Foto via Benjamin Geskin.

Ook nu is er weer sprake van een render, gebaseerd op foto’s van dummy’s, die deze keer de indruk wekken dat Apple gaat kiezen voor koperen goudkleur. Dergelijke dummy’s zijn dus al op brede schaal beschikbaar voor hoesjesfabrikanten, maar ook voor YouTubers en Twitteraars die wat extra kijkerspubliek willen trekken.

Hieronder zie je zo’n dummy van de iPhone 8 in beeld, waarbij de goud/koperkleur misschien niet iedereen zal aanspreken. Wat ons betreft neigt het wel erg naar bruin.

iPhone 8 dummy kopergoud

Ben Biller, werkzaam voor Giga.de, heeft via zijn Twitter-account nog meer foto’s van deze kopergoud dummy gepost, zodat je een betere indruk krijgt van de kleur:

De foto’s komen overeen met eerdere foto’s op het Chinese Weibo, inclusief de uitsnede bovenin het scherm. Die uitsnede valt erg op en zou voor heel wat mensen een reden kunnen zijn om dit jaar toch maar voor een donker toestel met zwarte bezels te gaan. Ons lijkt het logischer als Apple bij de uiteindelijke productiemodellen kiest voor zwarte bezels op alle toestellen, ongeacht de kleur van de behuizing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2017, 10:15
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.