Bloomberg: ‘Vier nieuwe iPhone 12-modellen met design van iPad Pro’

Ook nieuwe iPad Air onderweg
Bloomberg blikt vooruit op de aankomende aankondigingen van Apple. Voor het iPhone 12 design verwacht de bron een ontwerp dat overeenkomt met die van de huidige iPad Pro. Ook de nieuwe iPad Air komt eraan.

Dit najaar belooft weer een druk seizoen te worden voor Apple. Er staan maar liefst vier nieuwe iPhones in de startblokken, allemaal variërend in schermformaat. In de nieuwe vooruitblik vat Bloomberg de geruchten van de afgelopen tijd samen. Er zijn weinig nieuwe details, maar uit de informatie blijkt wel dat het design van de iPhone 12 bij alle vier de modellen nagenoeg hetzelfde is.

‘Design iPhone 12-serie gelijk met iPad Pro’

Bloomberg schrijft dat de randen een stuk hoekiger zijn dan je van de recente iPhones gewend bent. Geruchten hierover gaan al een tijd en het lijkt er nu echt op dat Apple afstapt van de afgeronde randen. Het ontwerp van de iPhone 12-serie is in het verleden al eens vergeleken met die van de iPhone 4- en iPhone 5-serie. Volgens Bloomberg is het design van de iPhone 12 gelijkt met die van de huidige iPad Pro.

De serie bestaat uit twee lijnen: de basis uitvoeringen (iPhone 12 en iPhone 12 Max) en de pro-modellen (iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max). De basis uitvoeringen hebben een aluminium rand (vergelijkbaar met de iPad Pro), terwijl de hoekige zijkanten van de pro-serie van roestvrij staal is. Bloomberg beaamt dat Apple voor de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max kiest voor donkerblauw, in plaats van donkergroen zoals bij de iPhone 11 Pro-modellen. Meer over de kleuren van de iPhone 12 lees je in ons eerdere artikel.

Bekijk ook

Welke kleur wordt het dit jaar? Dit zijn alle iPhone 12-kleuren

Apple brengt ieder jaar de nieuwe iPhones uit in meerdere kleuren. Ook bij de iPhone 12-serie kun je weer kiezen uit een divers aanbod van kleuren. In het voorjaar van 2021 is er zelfs een extra kleur bij gekomen! Er is wederom verschil tussen de basis- en topmodellen.

De schermen van de iPhone 12 bestaan uit 5,4- twee keer 6,1- en de grote 6,7-inch formaten. Volgens medewerkers die de toestellen testen, is de nieuwe grote 6,7-inch versie de meest opvallende verbetering. Andere vernieuwingen zijn de snellere A14-chip, de LiDAR-scanner op de Pro-modellen en de komst van 5G. Testers van de toestellen hebben gemerkt dat de snelheidsverbeteringen van sommige 5G-netwerken minimaal zijn.

Apple zou zo’n 75 miljoen 5G iPhones in productie hebben. Apple brengt de vier modellen in oktober uit, waarbij de twee voordeligste modellen eerder komen dan de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Bloomberg suggereert dat de release gepland staat rond eind oktober, iets eerder dan begin november bij de iPhone X het geval was in 2017. Eerder liet Apple al weten dat de iPhone 12 datum iets later is dan normaal. Overigens staat volgens Bloomberg de release van iOS 14 wel nog gepland voor september.

Bekijk ook

Wanneer komt welk model? Dit moet je weten over de iPhone 12 datum en meer

Wanneer kunnen we de iPhone 12 verwachten? In dit artikel kijken we vooruit naar de datum van de iPhone 12 pre-order en release. Wanneer komt jouw favoriete model uit?

‘Nieuwe iPad Air met schermvullend design’

Bloomberg herhaalt ook de berichten over een nieuwe iPad Air 2020. De nieuwe iPad Air krijgt een iPad Pro-achtig scherm, dus zonder thuisknop en met dunnere schermranden. Welke verbeteringen er verder in zitten, meldt Bloomberg niet. Onlangs lekte al de handleiding van de iPad Air 2020 uit, met daarop een Touch ID-sensor in de powerknop. Een andere mogelijkheid is dat dit model ook Face ID krijgt, zo bleek dit weekend uit gelekte tekeningen.

Bekijk ook

iPad Air 2020 kopen: deze iPad Air biedt bijna alles

Je kan nu de iPad Air 2020 kopen. De iPad Air 2020 is de nieuwste middenklasse iPad. Het nieuwe model heeft een geheel nieuw design, geen thuisknop meer en is goedkoper dan de Pro terwijl je nauwelijks hoeft in te leveren op functies. Dit zijn alle details van de nieuwe vierde generatie iPad Air.

Bloomberg voorspelt ook deze aankondigingen:

Actuele iPhone 12 deals

iPhone 12 Pro Max

De iPhone 12 Pro Max was het grootste toestel van najaar 2020. Het is de opvolger van de iPhone 11 Pro Max maar met een groter 6,7-inch display, ondersteuning voor 5G en een nieuw design met vlakke zijkanten. Dit toestel had de meest uitgebreide camera van de 2020-serie, inclusief een LiDAR scanner voor betere 3D-dieptemeting. Lees ook onze iPhone 12 Pro Max review. Dit model is opgevolgd door de iPhone 13 Pro Max.

iPhone 12 Pro Max

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.