Twee Apple Watch modellen in 2020

Gerucht: ‘Apple Watch 2020: twee nieuwe modellen op komst’

Bloomberg heeft een flinke lijst met voorspellingen openbaar gemaakt, waaronder twee nieuwe modellen van de Apple Watch. Het is september, de maand waarin Apple traditiegetrouw nieuwe Apple-producten aankondigt en ook de Apple Watch krijgt daarin een update.

Volgens Mark Gurman van Bloomberg gaat het om twee nieuwe modellen van de Apple Watch. Er komt een opvolger van de Apple Watch Series 5 als nieuw topmodel. Daarnaast komt er ook een opvolger van de Apple Watch Series 3, gericht op mensen die een budgetmodel zoeken. Over de functies van deze nieuwe horloges laat Bloomberg niets los, maar er is de afgelopen maanden al voldoende uitgelekt om een beeld te kunnen vormen.

Opvolger voor Apple Watch Series 3

Het goedkopere model zal waarschijnlijk wat functies over nemen van de huidige Series 4 en 5 zoals een snellere chip en valdetectie. Maar het uiterlijk zal niet worden vernieuwd. Je krijgt dus niet het nieuwe design waarbij het scherm doorloopt tot in de hoeken. De opvolger van de Series 3 gaat concurreren met de Fitbit-smartwatchmodellen, die qua prijs rond de €200-€300 liggen. De huidige Series 3 kost iets meer van €200.

Nieuw topmodel Series 6
Naast dit goedkopere model zal Apple uiteraard ook een nieuw high-end model uitbrengen, de Apple Watch Series 6. Deze zal naar verwachting voorzien zijn van een bloedzuurstofmeter. Daarmee kun je de verzadiging van zuurstof in je bloed meten. Voor gezonde mensen is een waarde van 95-99% zuurstofsaturatie op zeeniveau normaal. In de bergen, bij verkeerd ademen en tijdens zware inspanning kan de waarde lager liggen. Apple zou gebruikers kunnen waarschuwen als het percentage onder de 95% komt, zodat je eventueel contact met een arts kunt raadplegen bij klachten zoals angst, kortademigheid of een verzwakt gevoel.

Apple Watch 2020

Enkele eerdere geruchten:

Meer over de Apple Watch Series 6 lees je in onze round-up.

Bekijk ook

Apple Watch Series 6: alles over de smartwatch van 2020

De Apple Watch Series 6 is de smartwatch van 2020. Deze nieuwe generatie heeft meer gezondheidsfuncties, nieuwe kleuren en diverse andere verbeteringen. Lees hier alle details!

Bloomberg voorspelt ook deze aankondigingen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch Series 6

De Apple Watch Series 6 verscheen in 2020 in twee nieuwe kleuren: rood en blauw. Je kon kiezen uit twee formaten: 40mm en 44mm. Nieuw was de saturatiemeter, waarmee je het zuurstofgehalte in je bloed kunt meten. Lees onze ervaringen in de Apple Watch Series 6 review als je meer wilt weten over deze Apple Watch. Dit model is in 2021 opgevolgd door de Apple Watch Series 7.

Apple Watch Series 6
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.