AirPods X Generation

‘Kleinere HomePod en AirPods Studio dit najaar in de winkel’

Mark Gurman van Bloomberg heeft alvast verklapt wat Apple dit najaar gaat aankondigen. Op audiogebied verwacht hij een kleinere HomePod en een eigen koptelefoon van Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Naast de vier nieuwe iPhone- en iPad-modellen voor 2020 en nieuwe modellen voor de Apple Watch 2020 denkt Gurman dat er nog wel meer in het vat zit. Zo zou Apple voor het eerst een over-ear hoofdtelefoon willen aankondigen, die niet wordt uitgebracht onder de merknaam Beats.

AirPods Studio, zonder merknaam Beats

Apple’s eerste over-ear hoofdtelefoon zou dit najaar wel eens realiteit kunnen worden. Er zijn geruchten dat Apple het merk AirPods X en hoofdtelefoon’>Beats helemaal zou willen uitfaseren, maar zeker is dit nog niet. Eén van de aanwijzingen is dat Apple stopt met Beats 1 en het radiostation voortaan Apple Music 1 noemt.

AirPods Studio blauw

Het gaat bij Apple’s hoofdtelefoon om een model met grote oorschelpen, die je gehoor helemaal afdekken. In plaats van ‘Beats’ staat er deze keer ‘Apple’ op. Qua naam wordt gesproken over AirPods X of AirPods Studio. Volgens eerdere geruchten gaat het om een high-end model die Apple op dezelfde manier wil positioneren als de HomePod: iets duurder dan de concurrentie, maar met subliem geluid. De HomePod werd geprezen om de audiokwaliteit, die zich aanpast aan de ruimte. Consumenten hadden echter moeite met de hoge prijs en de beperkte Siri-functionaliteit. Zo kun je er (tot dit najaar) geen concurrerende muziekdiensten mee afspelen.

HomePod Mini met minder speakers
Over de HomePod gesproken: ook op dat punt verwacht Bloomberg iets nieuws. Apple zou een kleinere HomePod-speaker willen uitbrengen. Daarmee kan Apple weer nieuwe klanten overhalen om er eentje in huis te halen. Er zitten minder speakers in deze HomePod Mini dan het huidige model.

HomePod mini Express concept.

Apple voegde eerder dit jaar de teams voor Apple TV en HomePod samen, omdat beide apparaten veel overeenkomsten hebben. Zo zijn ze allebei te gebruiken als Woning-hub en staan ze vaak op een vaste plek in huis. Sindsdien is de HomePod-software niet meer gebaseerd op iOS, maar op tvOS. Updates voor de HomePod lopen dan ook meestal synchroon met nieuwe versies van tvOS.

Bloomberg voorspelt ook deze aankondigingen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2020, 12:21
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerp airpods studio
Device AirPods Studio

AirPods Studio

De AirPods Studio is Apple's aankomende high-end hoofdtelefoon. De geruchten dat deze hoofdtelefoon eraan zit te komen, gaan al een hele tijd. Naast ruisonderdrukking, krijgt de AirPods Studio, zoals deze vermoedelijk gaat heten, verwisselbare onderdelen en nek- en hoofddetectie.

AirPods Studio

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.