iPhone 12 kleuren anno 2021.

Welke kleur wordt het dit jaar? Dit zijn alle iPhone 12-kleuren

Apple brengt ieder jaar de nieuwe iPhones uit in meerdere kleuren. Ook bij de iPhone 12-serie kun je weer kiezen uit een divers aanbod van kleuren. In het voorjaar van 2021 is er zelfs een extra kleur bij gekomen! Er is wederom verschil tussen de basis- en topmodellen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het design van de iPhone 12 ziet er dit jaar weer anders uit. In plaats van de afgeronde hoeken, kiest Apple voor een ontwerp dat meer wegheeft van de iPhone 4 en iPhone 5. Dat betekent dus strakke en rechte zijkanten. Bij dit nieuwe design horen ook nieuwe kleuren. De kleuren van de iPhone 12 zijn op de schop gegaan.

iPhone 12 (mini): keuze uit vrolijke en felle kleuren

Kies je voor een iPhone 12 (mini), dan is er keuze uit zes kleuren. Apple varieert vaak met de kleuren van de basismodellen en 2020 is geen uitzondering. De kleurkeuze is hetzelfde op zowel de iPhone 12 als zijn kleine broertje, de iPhone 12 mini. Dit zijn de kleuren:

 • Wit
 • Zwart
 • Blauw
 • Groen
 • Rood ((PRODUCT)RED)
 • Paars (sinds april 2021)

iPhone 12 kleuren anno 2021.

Ongeacht welke kleur je kiest is zowel de achterkant als de zijkant van dezelfde kleur. Dat is anders dan bij de Pro-lijn, waar je verderop meer over leest. Alle iPhones hebben een zwart frontje, dus dat maakt de keuze makkelijker. Hou er rekening mee dat de achterkant van de iPhone 12 en iPhone 12 mini glimmend is. Er wordt hier geen gebruikgemaakt van matglas, waardoor de kleuren er ook meer uitspringen.

Koop je een rode iPhone, dan steun je het Wereldfonds voor de bestrijding van COVID-19. Voorheen was dit de bestrijding van aids, maar dat veranderde dit jaar. Hoeveel geld er precies gedoneerd wordt is niet duidelijk. Wil je meer weten over de iPhone 12 of iPhone 12 mini, bekijk dan ons uitgebreide overzicht.

Bekijk ook

iPhone 12: alles over specs, functies en meer

De iPhone 12 is een kleurrijk toestel met 5G, een prachtig OLED-scherm en een nieuw design met platte zijkanten. Ook vind je op dit toestel bijna alle functies van de duurdere Pro-modellen, maar voor een veel lagere prijs. Op deze pagina lees je alles over de iPhone 12!

iPhone 12 Pro (Max): chique kleuren mét blauw

De kleuren voor de duurdere Pro-lijn waren altijd al wat chiquer. Dat is dit jaar nog steeds het geval, maar de middernachtgroene tint van vorig jaar is niet meer te krijgen. In plaats daarvan introduceert Apple nu oceaanblauw. Het is een andere blauwtint dan de gewone iPhone 12. De kleur neigt wat meer naar blauw/grijs. De Pro-modellen kennende is de kleur ook afhankelijk van het lichtinval. Bij de iPhone 11 Pro in middernachtgroen leek het soms ook meer op spacegrijs.

Dit zijn alle kleuren voor de iPhone 12 Pro-serie:

 • Grafiet
 • Zilver
 • Goud
 • Oceaanblauw

iPhone 12 Pro kleuren

Na jaren is ook spacegrijs de deur uit bij Apple. Dat heet nu gewoon Grafiet. Het is weliswaar een andere tint, maar als je een zo zwart mogelijke iPhone 12 Pro (Max) wil is dit jouw kleur. De kleur is iets lichter dan het spacegrijs wat Apple voorheen gebruikte. Datzelfde geldt overigens ook voor de nieuwe gouden variant.

In tegenstelling tot de gewone iPhone 12 is de kleur van de rand een tikkeltje anders dan die van de achterkant. Het is dezelfde tint, maar dankzij een glanzende afwerking ziet het er anders uit. Apple gebruikt voor deze rand chirurgisch staal in plaats van aluminium.

iPhone 12 Pro stapel.

Welke blauw past bij jou?
Blauw is al lange tijd een grote wens van veel iPhone-gebruikers. In onze polls wordt blauw dan ook vaak genoemd als een nieuwe favoriet. Maar de kleuren blauw op de iPhone 12 en iPhone 12 Pro verschillen nogal van elkaar. Het Amerikaanse ochtendprogramma Good Morning America had alvast een korte hands-on met de twee nieuwe kleuren blauw.

iPhone 12 blauw: pro vs gewoon bij Good Morning America.

Er zijn nog geen andere real-life beelden van de kleuren van de nieuwste modellen beschikbaar. Voorlopig moeten we het dus nog even doen met de afbeeldingen die Apple vrijgegeven heeft en de beelden uit de presentatie. Hieronder zie je een close-up van de blauwe iPhone 12 mini.

iPhone 12 mini

Wil je meer weten over de iPhone 12 Pro (Max), dan verwijzen we je graag door naar ons overzicht van deze telefoon.

Bekijk ook

Dit is de iPhone 12 Pro: niet alleen voor professionals

De iPhone 12 Pro is hét toestel voor veeleisende gebruikers. Op deze pagina lees je alles over dit topmodel uit 2020: functies, verbeteringen, eigenschappen van de camera en meer. Ook vertellen we je meer over de prijs en waarom je dit toestel zou willen hebben - of je nu professional bent of niet.

Revisiegeschiedenis:

 • 2020 - 23 september: We hebben dit artikel bijgewerkt met de nieuwste info.

iPhone 12

De iPhone 12 verscheen najaar 2020 en zit nog steeds in het assortiment bij Apple. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, 5G, een nieuw design en een verbeterde camera. Er zijn zes kleuren, met paars als nieuwkomer. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.