iPhone 12 marineblauw

Apple meldt dat iPhone 12 vertraagd is, release volgens gerucht in twee fases

Apple heeft officieel bevestigd dat de iPhones niet zoals gebruikelijk in september in de winkel liggen. Ze komen een paar weken later, vermoedelijk in oktober. Een nieuwe bron denkt dat de release in twee fases gepland staat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Update 3 augustus 2020: Volgens Digitimes gaat Apple de nieuwe iPhones in twee fases uitbrengen. Volgens de bron brengt Apple de twee 6,1-inch toestellen (de iPhone 12 Max en iPhone 12 Pro) als eerste uit, later gevolgd door de 5,4- en 6,7-inch modellen (de iPhone 12 en iPhone 12 Pro Max).

Neem dit gerucht echter met een korreltje zout. Digitimes is vaak vanuit de productieketen vroegtijdig op de hoogte van informatie, maar wat betreft releasetiming zit de website er vaak naast. Het is goed mogelijk dat Apple voor de twee 6,1-inch toestellen eerder begint met de productie, maar dat alle modellen evengoed tegelijkertijd beschikbaar zijn.

Vooralsnog moeten we het dus doen met de eerdere officiële verklaring van Apple, waarin staat dat de nieuwe iPhones ‘een paar weken later’ komen dan normaal.

Oorspronkelijk artikel

iPhone 12 komt ‘paar weken later’

Apple gaf tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers FQ3 2020 aan dat de release van de iPhones dit jaar iets vertraagd is. Dit is een opmerkelijke bevestiging, want meestal houdt Apple de kaken stijf op elkaar als het om nieuwe producten gaat. Er wordt tijdens de nabespreking van de kwartaalcijfers nooit gesproken over nog niet aangekondigde producten, laat staan nieuwe iPhones. We mogen er echter vanuit gaan dat er net als voorgaande jaren dit najaar weer een verse lading iPhones in de winkel ligt.

Apple’s CFO Luca Maestri kreeg de vraag wat we van het fiscale vierde kwartaal van 2020 kunnen verwachten, oftewel de periode juli-augustus-september. Maestri’s reactie:

Zoals je weet begonnen we vorig jaar eind september met de verkoop van iPhones. Dit jaar verwachten we dat de voorraad een paar weken later beschikbaar komt.

iPhone 12 vertraagd, zegt Apple

Als financiële man doet Maestri de uitspraken waarschijnlijk om de verwachtingen wat te temperen. Normaal is het derde kalenderkwartaal van het jaar een piekmoment als de nieuwe iPhones op de markt komen. Voor de aandeelhouders is het goed om te weten dat de iPhone-verkopen in september zullen tegenvallen omdat er op dat moment nog geen nieuwe modellen zijn, maar voor gewone gebruikers is de impact niet zo groot. In plaats van eind september kun je nu ergens in oktober of wellicht november een nieuwe iPhone aanschaffen.

iPhone 12 geruchten

Voor veel mensen zal het niet van levensbelang zijn om al in september over een nieuwe iPhone te kunnen beschikken.

Latere launch niet ongebruikelijk
De iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) verschenen op 20 september 2019. Een paar weken later houdt dus in dat we vanaf midden oktober de eerste voorraad in de winkel kunnen verwachten. Chipmaker Qualcomm zei gisteren ook al dat ze een belangrijke smartphone met 5G-functie pas na september verwachten.

De belangrijkste oorzaak van de vertraging is de coronacrisis, al noemde Apple dit niet specifiek. Daardoor was het moeilijker om prototypes te testen en met toeleveranciers te overleggen. Zo konden engineers niet zoals gebruikelijk naar China vliegen om de productie te bespreken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 03 augustus, 14:26: Artikel bijgewerkt met nieuwe informatie over mogelijke gespreide release.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2020, 18:06
Categorie iDevices
Onderwerpen 2020 iPhone, iphone 12, vertraging

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.