iOS 17 StandBy met MagSafe dock

Deze iPhone-stands zijn geschikt voor StandBy in iOS 17

Nu iOS 17 beschikbaar is, kun je op veel toestellen de nieuwe Standby-functie gebruiken. Welke dock je daarvoor nodig hebt, lees je hier! Je vindt ze in de winkel van merken als Twelve South, Belkin, Anker en Satechi, elk met eigen plus- en minpunten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Op Reddit is de vraag al meermaals voorbij gekomen: welke stand gebruikt Apple toch voor StandBy, waarmee je de iPhone als een nachtklok met verschillende widgets naast je bed kunt zetten? Het blijkt te gaan om een simpele witte MagSafe-houder van Twelve South waarmee je je toestel op z’n kant kunt zetten. Maar het is niet de enige stand die je voor StandBy kunt gebruiken; er zijn genoeg interessante alternatieven. Belangrijk is dat het met MagSafe werkt, zodat je toestel magnetisch vastgeplakt en rondgedraaid kan worden.

TwelveSouth Forté MagSafe-lader

De stand die Apple op marketingfoto’s gebruikt, is de Twelve South Forté for MagSafe-oplader. Hij is bij de Nederlandse Apple Store helaas uitverkocht en in het buitenland geldt er een levertijd van 4-6 weken. Maar waarom kopen bij Apple? Er zijn genoeg andere winkels waar deze stand wel gewoon verkrijgbaar is.

Twelve South Forté

Blijkbaar is er al een flinke stormloop ontstaan op deze houder die wij al in in 2021 hebben besproken. Het is de bedoeling dat je je eigen MagSafe Charger in de houder plaatst, dus die kosten komen er nog wel bij. Heb je nog een dergelijke MagSafe-lader liggen die je eigenlijk nooit meer gebruikt, dan is dit het moment om ‘m weer uit de la te halen.

Het handige van deze houder is dat de lader kantelbaar is, dus je kunt ‘m ook helemaal plat zetten als een plateau voor je AirPods-doosje. Maar je kunt ‘m ook kantelen tot 70°, waarbij het scherm op ooghoogte vanuit bed nog goed is af te lezen.

Bekijken: Twelve South Forté


Alternatief: MagSafe-lader van Belkin

Wat ons betreft is het beste alternatief deze 2-in-1 oplader van Belkin. Die wordt standaard geleverd met een ingebouwde MagSafe-lader, zodat je alleen de meegeleverde kabel hoeft aan te sluiten en het opladen kan beginnen. De houder staat op een verzwaarde voet, die ook ruimte biedt voor het opladen van je AirPods. Je kunt kiezen uit twee modellen. Met de 2-in-1 lader van ca. 100 euro kun zowel je iPhone als je AirPods laden. Daarnaast is er een 3-in-1-variant die rond de 150 euro kost en een oplaadpunt heeft voor je Apple Watch.

Belkin MagSafe lader

Minpunt van deze houder is dat de hoek waaronder je het scherm ziet niet kantelbaar is. Omdat de iPhone-houder gekeurd is door Apple kun je met de volle 15 Watt je iPhone opladen, dus dat gaat lekker snel.

Bekijken bij Apple:

Ander alternatief: Anker Cube

Zoek je iets met een wat origineler ontwerp, dan is de Anker Cube een aanrader. Dit is een kubusvormig blokje met daaraan een MagSafe-lader en de mogelijkheid om je Apple Watch op te laden. Er is achteraf ook nog ruimte voor je AirPods. Het blokvormige design is helemaal in elkaar te schuiven, waardoor de oplader supercompact en makkelijk mee te nemen is. Hij is geschikt om mee te nemen op reis, waarbij je in één keer klaar bent voor al je devices. Je krijgt er een 1,5 meter lange kabel bij. Omdat het een officieel MagSafe-accessoire is kun je je iPhone met 15 Watt opladen. Je kunt je iPhone er zowel horizontaal als verticaal op vastplakken.

Bekijken bij Apple: Anker 3-in-1 Cube

Anker Cube achterkant


Goedkope oplossing: kabel

Je hebt geen speciale MagSafe-dock nodig om gebruik te maken van Standby. Je kunt ook gewoon een kabel aansluiten op de iPhone en het toestel vervolgens ergens tegenaan zetten. Dit kan met elke geschikte kabel. Wil je het helemaal low-budget maken, dan knutsel je zelf een iPhone-dock van karton, paperclips, potloden en andere materialen die je hebt rondslingeren.

Meer StandBy-stands

In ons overzicht van handige iPhone-docks voor je bureau of nachtkastje vind je nog meer handige houders waarmee je je iPhone kunt laten zweven tijdens het opladen. Als ze met MagSafe werken, zijn ze ook geschikt voor zwevend ophangen. Zo hebben we een tijd geleden de Adam Elements 2-in-1 magnetische oplader besproken, die ook erg geschikt is. En over de Zens modulaire 4-in-1 oplader zijn we ook erg tevreden. Beide zijn geschikt om je iPhone in liggende stand op te laden, terwijl StandBy op het scherm actief is.

Nog een paar andere suggesties:

Bekijk ook

Handige iPhone-docks voor bureau of nachtkastje: dit zijn de beste

Wil je het scherm van je iPhone goed kunnen aflezen, terwijl je ondertussen aan het opladen bent? Met een bureauhouder, standaard of dock kun je je iPhone overal neerzetten en hou je je handen vrij, terwijl je aan het videobellen bent. Hier vind je de handigste iPhone-houders voor op je bureau of nachtkastje!

We reviewen regelmatig iPhone-houders met MagSafe, zoals deze:

Meer over de StandBy-functie in iOS 17 lees je in onderstaande tip. Je hebt hier bij voorkeur een iPhone 14 Pro of iPhone 14 Pro Max voor nodig, want dan kun je gebruik maken van het always on-scherm en hoef je het scherm niet telkens te activeren.

Bekijk ook

Nieuw in iOS 17: Standby maakt van je iPhone een digitale klok met widgets

Standby is een nieuwe functie in iOS 17. Het zorgt ervoor dat je iPhone tijdens het opladen klaar staat om je van nuttige informatie te voorzien. Denk aan de tijd, maar ook het weer, je agenda-afspraken of je muziek. Lees in deze tip wat de mogelijkheden zijn en hoe je het instelt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 24 september: Nu iOS 17 op veel iPhones is geïnstalleerd, hebben we dit artikel bijgewerkt met stands die momenteel beschikbaar zijn.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 september 2023 om 14:01
Onderwerp
Categorie
Accessoires
Device
iPhone
Software
iOS 17

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.