Moment MagSafe mounts

Moment kondigt reeks accessoires voor MagSafe aan: van statief tot muurhouder

Accessoiremaker Moment heeft voor de MagSafe-magneten een serie nieuwe accessoires bedacht. Zo is er een houder met selfielamp, zodat je altijd goed in beeld bent tijdens het vloggen.

Moment MagSafe-accessoires

Moment maakte al externe lenzen voor de iPhone en andere camera-gerichte accessoires. Nu MagSafe is aangekondigd heeft de fabrikant nagedacht hoe je deze accessoires makkelijker kunt maken dankzij de magneetbevestiging. Het heeft geleid tot een reeks handige tools, zoals een statief, een houder voor in je hand, een muurhouder en nog meer. Daarnaast heeft Moment ook een aantal hoesjes met polsband aangekondigd, ook voor de iPhone 12.


Eerder kondigde Belkin al een reeks accessoires voor MagSafe aan, maar het assortiment van Moment is veel breder. Het gaat om statieven waar je je iPhone magnetisch aan kunt bevestigen, zonder dat een speciale hoes nodig is. Deze werkt met standaard 1/4″-20 statieven en handgrepen. Ook is er een Pro-versie met een zogenaamde cold shoe (dit is vergelijkbaar met een hot shoe, maar staat niet elektronisch in verbinding met de camera). Je kunt hier een lamp of een microfoon op vastmaken.

Moment MagSafe mounts

Er is ook een mount met meerdere schroefdraden en extra sterke magneten, waarmee je de iPhone aan vrijwel elk type statief en diverse foto-apparatuur kan vastmaken. Voor gebruik in de auto is er een houder voor het ventilatierooster, met rubberen vinnen die het accessoire op hun plek houden. Voor thuis is er een muurhouder met een sterke magneet aan één kant en een 3M-plakker aan de andere kant. Deze kun je overal aan vastmaken.

Moment MagSafe accessoires

Moment (M)Force

Moment zegt dat de MagSafe-accessoires een unieke reeks magneten heeft, waardoor ze extra goed houden. Ze noemen het (M)Force. Net als bij Apple’s eigen accessoires werkt het zowel met als zonder case. Dit is de grootste collectie die een fabrikant nu heeft aangekondigd. Eerder gingen Belkin en Otterbox ook al met MagSafe aan de slag, maar dat resulteerde in twee of drie accessoires. Moment heeft grote plannen, want ze beloven dat er nog veel meer aan komt.

Moment statief

Er zijn ook MagSafe-geschikte hoesjes van Moment, maar die zijn niet speciaal voorzien van magneten. Ze zijn aan de achterkant gewoon heel dun, zodat de magneet er doorheen werkt. Bijzonder is dat ze voorzien zijn van een polsbandje aan de onderkant. Ook is er een bevestiging voor de Moment-lenzen in de M-serie. Er zijn twee uitvoeringen: een minimalistische en een ‘rugged’ uitvoering die de onderkant van de iPhone beter beschermt.

Moment cases

Er zijn in Nederland weinig winkels die de Moment-accessoires verkopen. Je kunt ze wel bestellen via de website van Moment zelf. De Apple Store verkoopt wel de lenzen van Moment, maar heeft slechts één hoesje (voor de iPhone SE) in het assortiment.

Moment MagSafe mounts

De muurhouder kost $20 en het professionele statief is $50 (allemaal exclusief verzendkosten). Je kunt nu een pre-order plaatsen. Minpuntje is wel dat de accessoires pas in maart 2021 worden uitgebracht en tegen die tijd kunnen er alweer heel andere accessoires voor MagSafe zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische schijf om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.