MagSafe doorzichtig hoesje voor iPhone 14 Plus

Review: Apple’s doorzichtige (MagSafe-)hoesje voor iPhone

Sommige mensen zullen het een Clear Case noemen, anderen een transparante case of zoals Apple het zelf noemt: 'Doorzichtig hoesje'. Je kunt ze kopen voor meerdere iPhone-modellen, zodat je de originele kleur van je IPhone kunt blijven zien.

Apple doorzichtig hoesje voor iPhone

Sinds de iPhone XR brengt Apple een transparant hoesje uit, zodat je de originele kleur kunt blijven zien. Sindsdien brengt Apple elk jaar een nieuw transparant hoesje uit, waarbij ze sinds de iPhone 12 zijn voorzien van MagSafe-magneten. Ze kosten tussen de 45 euro en 59 euro. Bevalt dit goed? Je leest het in deze review!

Tekst, review en foto’s: Gonny van der Zwaag (@gonny). Deze review is bijgewerkt in oktober 2022 voor de nieuwste modellen. De Apple doorzichtige cases die we getest hebben zijn beschikbaar gesteld door Apple.

Apple’s doorzichtige iPhone-hoesje in het kort

 • Verkrijgbaar voor iPhone XR t/m iPhone 14
 • Alleen verkrijgbaar in helder transparant
 • Geschikt voor draadloos opladen via Qi
 • Vanaf iPhone 12 voorzien van MagSafe-magneten
 • Gemaakt van een mix van helder polycarbonaat en flexibele TPU-materialen
 • Krasbestendige coating aan binnen- en buitenkant
 • Vergeelt niet, belooft Apple
 • Prijs: 45 euro voor de uitvoering zonder MagSafe en 59 euro voor de uitvoering met MagSafe

Doorzichtig MagSafe-hoesje voor iPhone
Dit is het doorzichtige MagSafe-hoesje voor iPhone 14 Plus, maar het principe is voor alle iPhone 12- t/m 14-modellen.

Deze doorzichtige hoesjes zijn momenteel verkrijgbaar met MagSafe:

Apple transparant hoesje iPhone 11
Het doorzichtige iPhone-hoesje voor iPhone 11 heeft geen MagSafe-ring, net als die van de andere iPhone 11-modellen en de iPhone XR.

Deze zijn momenteel verkrijgbaar zonder MagSafe:

Apple’s doorzichtige hoesje is behoorlijk stug

De transparante hoes van Apple ziet er simpel uit en is op het eerste gezicht niet te onderscheiden van de goedkopere opties. Toch vraagt Apple er tussen 45 en 59 euro voor dus onze verwachtingen waren hoog gespannen toen we het hoesje uitpakten. Apple belooft dat de hoes minder snel geel wordt en robuuster is, waardoor het langer meegaat. Dat laatste geloven we wel. De case is namelijk zo stug, dat je bijna zou kunnen spreken van een hardcase. Apple heeft voor de achterkant gekozen voor een steviger en dikker materiaal, terwijl de zijkanten wat flexibeler zijn. Je moet behoorlijk wat kracht zetten om de case er weer af te halen. Door het materiaal wordt de iPhone ook wel wat gladder en dikker. Er zijn extreem dunne transparante hoesjes, maar die bieden minder goede bescherming.

Vergeelt niet
Wat het vergelen betreft: daar heb je bij goedkope hoesjes vaak last van, vooral als ze regelmatig gebruikt worden op een draadloze oplader. Door de warmte treedt verkleuring op. Apple’s doorzichtige iPhone-hoesje heeft daar minder last van, zo merkten na een jaar gebruik. Apple beweert dat er heel wat uren onderzoek en testwerk in heeft gezeten om een hoesje te maken die daar geen last van heeft. Dit hoesje blijft zo helder als kristal.

Apple transparant hoesje iPhone 11

Om rekening mee te houden
Toch hebben we wel wat opmerkingen over dit hoesje. Ten eerste is het hoesje vrij gevoelig voor vingervlekken. Daardoor ziet de hoes er na een dag al wat smoezelig uit. Dit geldt ook voor de nieuwere modellen voor de iPhone 14-serie.

Een andere klacht over het uiterlijk is het olievlek-effect dat kan ontstaan als er licht onder een bepaalde hoek op de hoes schijnt. Dit komt alleen voor bij de eerdere modellen zonder MagSafe. Bij de nieuwere hoesjes is dit niet meer aanwezig. Erg storend is het overigens niet.

Wel fijn is dat de uitsnede aan de onderkant lekker groot is, waardoor je het scherm goed kunt bedienen bij veegbewegingen vanaf de onderkant van het scherm. Ook heb je goed toegang tot de Lightning-poort. Iets om rekening mee te houden is dat de knoppen wat stugger zijn.

MagSafe doorzichtig hoesje

Duurzaamheid van Apple’s doorzichtige hoesje

Wat is duurzamer: één €45-59 kostend hoesje, waar je het hele jaar mee doet? Of vijf hoesjes die je voor een paar euro bij AliExpress hebt gekocht en die na verloop van tijd kapot gaan, waardoor je weer een nieuwe moet kopen? Zelf zou ik dan eerder kiezen voor een hoesje waar ik wat langer mee kan doen, maar dan moet je er wel op kunnen vertrouwen dat het echt goed zit. Dat blijkt inderdaad het geval. Het hoesje is ook na een jaar nog in prima conditie en gaat daardoor langer mee dan Apple’s andere hoesjes van siliconen en leer. Die hebben na een jaar wel eens last van afbrokkelende stukjes siliconen of slijtage van de verf langs de randen. Daardoor ziet het er erg gebruikt uit, terwijl het doorzichtige hoesje nog steeds prima oogt. Voorheen bleken deze hoesjes nog wel een scheuren te vertonen bij de hoekpunten (zie ons review van het transparante hoesje voor iPhone XR) maar dat is sindsdien opgelost. Het kan natuurlijk best zo zijn dat de hoes bij een erg harde val een barst krijgt. Maar dan is je hoesje kapot en de iPhone niet.

Doorzichtige iPhone-hoesje in gebruik

Na twee weken gebruik ziet de hoes er nog net zo uit als aan het begin, al zitten er wel een paar kleine krasjes op. Die zijn zo minuscuul, dat je er niet direct last van hebt en ze vallen ook niet zo heel erg op. Helemaal krasbestendig is het hoesje dus niet, ook al beweert Apple van wel. Pluspunt is natuurlijk dat die krassen niet op het toestel zelf terechtkomen en dat het toestel zelf er na een jaar nog als nieuw uit ziet. Door het gebruik wordt de hoes minder glad, waardoor je meer grip hebt.

MagSafe doorzichtig hoesje voor iPhone 14 Plus

Wat ook kan gebeuren is dat er vuil langs de randen in de hoes kan komen. Dit zou krasjes kunnen veroorzaken op de iPhone, maar omdat de hoes transparant is zie je dit meteen zitten. Het is dus zaak om erop te letten en eventueel vuil meteen weg te halen.

Alternatieven voor Apple’s transparante iPhone-hoes

Zoek je een hoesje van Apple zelf, dan heb je keuze uit meerdere opties:

De siliconenhoes krijgt na een jaar wel last van slijtage, waarbij de coating aan de hoekpunten lelijk wordt. De lederen cases hebben daar minder last van, maar kunnen er na verloop van tijd wel wat smoezelig uit gaan zien, vooral bij de lichte kleuren. Ook kan de leerverf na verloop van tijd slijten.

Wil je niet per se een hoesje van Apple, dan kun je ook kijken bij diverse andere fabrikanten. Er zijn genoeg goedkopere modellen, bijvoorbeeld bij specialist Appelhoes.

Score

8

Apple doorzichtig hoesje voor iPhone

Apple doorzichtig hoesje voor iPhone

€59

Voordelen +

 • Je blijft de kleur van je toestel zien
 • iPhone is goed beschermd tegen stoten en krassen
 • Verkleurt minder dan goedkope hoesjes
 • Stevige uitvoering maar daardoor ook wat stug
 • Grote uitsnede aan onderkant, waardoor je goed kunt swipen

Nadelen -

 • Wat prijziger dan andere hoesjes
 • Gevoelig voor vingervlekken
 • Stug bij de knoppen

Conclusie doorzichtig (MagSafe-)hoesje voor iPhone

Dit is een prima hoesje voor je iPhone, die ervoor zorgt dat je iPhone lange tijd mooi blijft. Bovendien kun je de originele kleur van je iPhone blijven zien. Apple heeft dit doorzichtige hoesje in de loop van de tijd steeds verder verbeterd, waardoor eerdere tekortkomingen zoals het ‘olievlek-effect’ zijn opgelost. De hoes is in het begin wat glad, maar dit wordt na twee weken al minder als de hoes door gebruik wat stroever wordt.

Doorzichtig hoesje kopen

Deze doorzichtige hoesjes zijn er voor alle recente modellen. Hier zie je ze voor de iPhone 14-serie, met MagSafe:

Ook verkrijgbaar bij je favoriete winkelketens:

Actuele iPhone 14 Pro deals