Apple Store reparaties

Help, mijn iPhone-scherm zit vol strepen, wat nu?

Wat moet je doen als je iPhone-scherm strepen laat zien? Het kan veroorzaakt worden door een ondeskundige reparatie of door een hardware-probleem bij een van de connectoren. We leggen in deze tip uit wat je kunt doen.

Het gebeurt wel eens dat het scherm van je iPhone strepen vertoont. Deze kunnen zowel licht als donker zijn en zowel horizontale als verticale strepen komen voor. Het lastige is dat je dit probleem vaak niet kunt oplossen door je iPhone te resetten of opnieuw te installeren. Het is namelijk (zo goed als zeker) een probleem met de hardware van je toestel.


Desondanks is het altijd aan te raden om je iPhone even te resetten. Gewoon voor de zekerheid om uit te sluiten dat het probleem niet op die manier op te lossen is. Hoe je dat doet, lees je in de tip iPhone resetten. Vooral als het probleem zich voordoet in één bepaalde app kan even resetten helpen.

iPhone scherm met strepen

De strepen kunnen ontstaan als je bijvoorbeeld je toestel laat vallen en het scherm kapot gaat, maar ook zonder ongelukje kan je toestel defect gaan. De schermstrepen kunnen ook ontstaan nadat je zelf reparaties aan het scherm hebt uitgevoerd. Is dat het geval, dan heeft iFixt wat tips wat je hieraan kunt doen om te troubleshooten. Meestal wordt het veroorzaakt door elektrostatische lading die tijdens het knutselen is ontstaan, maar het kan ook gaan om stof op de kabels of een beschadigde IC-connector.

iPhone-schermstrepen

Schermstrepen spontaan ontstaan

Zijn de iPhone-schermstrepen spontaan verschenen en valt je toestel nog binnen de garantie, dan kun je er het beste mee naar de Apple Store. Zij kunnen je het snelste helpen, maar je kunt ook bij de winkel of provider terecht waar je je iPhone hebt gekocht.

Is je iPhone tussen de één of twee jaar oud, dan heb je waarschijnlijk nog steeds recht op een kosteloze reparatie dankzij het Europese consumentenrecht. In onze uitleg over iPhone garantie lees je alles over de garantie op je toestel en over het consumentenrecht.

Is je toestel ouder dan twee jaar of zijn de strepen op het scherm ontstaan door een ongelukje, dan kun je hem waarschijnlijk tegen betaling laten repareren. In dat geval hoeft meestal alleen het scherm vervangen te worden. Voor de beste service kun je een afspraak maken in de Apple Store. Een alternatief is een Apple Service Provider of een onofficiële reparateur. In onze tip over iPhone reparatie lees je alles wat je hierover moeten weten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen reparatie, scherm
Device iPhone