HomeKit-accessoire toevoegen.

HomeKit-apparaten toevoegen aan de Woning-app: zo doe je dat

Om HomeKit te kunnen gebruiken heb je wel allerlei HomeKit-accessoires nodig. Hoe moet je je HomeKit-apparaten toevoegen aan de Woning-app? Wij laten het je zien.

Het aanbod van HomeKit-accessoires blijft groeien. Inmiddels zijn er heel veel productcategorieën die je kan gebruiken in combinatie met HomeKit. Denk aan HomeKit-camera’s of rookmelders met HomeKit. heb je net je eerste apparaat gekocht en wil je deze toevoegen? Zo voeg je HomeKit-apparaten toe aan de Woning-app.

HomeKit-apparaten toevoegen aan Woning-app

Er zijn allerlei soorten HomeKit-apps, maar de Woning-app wordt standaard bij je iPhone en iPad geleverd. Via deze app stel je nieuwe accessoires in. Het toevoegen kan op meerdere manieren. Dit werkt als volgt:

  1. Open de Woning-app op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar het Woning-tabblad.
  3. Tik rechtsboven op het plusje en kies voor Voeg accessoire toe.
  4. De meeste accessoires hebben een HomeKit-code in de doos. Scan deze nu met de camera van je iPhone of iPad. Je kan ook je toestel in de buurt bij het accessoire houden als het icoontje met boogjes zichtbaar is op het accessoire.
  5. Kies nu een naam voor het accessoire en wijs hem toe aan een specifieke kamer.
  6. Tik op Gereed om het toevoegen af te ronden.

HomeKit-apparaten toevoegen.

Lukt het scannen niet of heb je geen code? Via de optie Heb je geen code of kun je niet scannen? kun je een accessoire op een derde manier toevoegen. Dit doe je bijvoorbeeld als een reeds bestaand product een software-update gekregen heeft en daardoor met terugwerkende kracht geschikt is gemaakt voor HomeKit. Deze methode gebruik je ook als je een speaker wil toevoegen aan de Woning-app.

Het is helaas niet mogelijk om accessoire toe te voegen via de Woning-app op de Mac. Je kan vanuit die app wel al je apparaten bedienen en automatiseren. Meer over de mogelijkheden van HomeKit op de Mac lees je in onze aparte gids.

Lees ook onze andere tip als je HomeKit-accessoires wil verwijderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerp homekit
Devices iPad, iPhone