Tim Cook keynote

Dit zijn onze verwachtingen van het iPhone event 2018 [video]

Nu met verwachtingsvideo!
Wat gaat Apple allemaal in september aankondigen? In deze vooruitblik kijken we naar de komst van de nieuwe iPhones en andere aankondigingen tijdens het iPhone-event in september 2018. Wat kun je verwachten?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Verwachtingen iPhone 2018-event

Zodra de dagen weer wat korter worden en de temperatuur buiten langzaamaan daalt, weet je dat het alweer bijna zover is: de nieuwe iPhones komen eraan. Zoals ieder jaar houdt Apple in september het jaarlijkse iPhone-event en ook dit jaar staat het event weer vol met nieuwe aankondigingen en onthullingen. Wanneer gaat Apple de 2018 iPhones aankondigen? Wat is de datum van het iPhone 2018-event? Wat kun je allemaal verwachten? Dit zijn onze verwachtingen van het september 2018 iPhone-event.

Wanneer is het iPhone-event?

Het event vindt plaats op woensdag 12 september 2018. Net als vorig jaar wordt het georganiseerd in het Steve Jobs Theater in Apple Park. In ons artikel over iPhone-event datum lees je meer over de uitnodiging. Bekijk ook de hints van de iPhone-event uitnodiging voor mogelijke aanwijzingen. Wil je de iPhone-event uitnodiging als wallpaper, dan kan dat ook.

Bekijk ook

Officieel: iPhone Event is op 12 september - uitnodigingen verstuurd

We hebben een datum: op woensdag 12 september is het aankomende iPhone 2018-event. Apple zal op die dag de 2018 iPhones (waaronder de gelekte iPhone XS en iPhone XS Max) en meer aankondigen. Bekijk hier de uitnodiging!
Bekijk ook

Deze hints zitten verborgen in de iPhone 2018-uitnodiging

Het is weer tijd voor hints! We hebben de uitnodiging van het aankomende iPhone-event nader onderzocht en gekeken of er nog enkele aanwijzingen in verborgen zitten. Komt er een ronde Apple Watch en hoe zit het met de kleuren van de uitnodiging?

Verwachtingen iPhone-event in het kort

Voordat we naar onze uitgebreide verwachtingen gaan, zetten we hier de verwachtingen in het kort op een rijtje:

Check ook onze peiling over de Apple-aankondigingen van het najaar 2018, waarin je kan stemmen op de aankondigingen waar jij het meest naar uitkijkt.

Bekijk ook

iCulture peilt: naar welke aankondiging kijk jij het meest uit?

Het aankomende iPhone-event begint vanavond en daarom zijn wij benieuwd waar jullie het meest naar uitkijken. Is het de nieuwe iPhone of toch iets anders? Laat je horen in deze peiling.

Onze verwachtingen in video

Wil je snel bijgepraat worden over onze verwachten? Check dan onze video over de aankomende iPhones. In nog geen vier minuten praten we je bij over de geruchten en wat je zoal kan verwachten, bijvoorbeeld van de iPhone XS prijs.

In onze tweede video staat de Apple Watch Series 4 centraal. Wat kun je verwachten van dit model? Bekijk de video en in nog geen vier minuten ben je meteen op de hoogte.

Lees ook over onze andere verwachtingen omtrent de iPhone 2018:

iPhone XS en iPhone XS Max: vrijwel zeker

De iPhone XS wordt zeer waarschijnlijk de naam van de twee nieuwe OLED-toestellen. Het iPhone XS-scherm komt in twee formaten: 5,8-inch iPhone XS en 6,5-inch iPhone XS Max, die voorheen bekend stonden als de iPhone X 2018 en iPhone X Plus. Qua uiterlijk verschillen deze weinig van de huidige iPhone X. De achterkant is van glas, zodat je de toestellen draadloos kan opladen. Je bedient de iPhone XS met veegbewegingen en je ontgrendelt hem met Face ID. De vernieuwingen zitten vooral aan de binnenkant, dankzij een snellere A12-chip, een betere 3D-camera en 4GB werkgeheugen. De iPhone XS-camera behoudt wel dezelfde resolutie.

iPhone XS

Beide formaten komen in een nieuwe kleur beschikbaar. De zijkant van de modellen zijn van roestvrij staal, maar dan in de nieuwe gouden kleur. Verder verwachten we dat de iPhone XS en iPhone XS Max ook gewoon in zilver en spacegrijs beschikbaar komen. Benieuwd naar de iPhone XS-opslag? Je kan waarschijnlijk kiezen voor maar liefst 512GB! De iPhone XS-prijs zal naar verwachting iets lager komen te liggen, zo rond de €1000. Dit geldt dan voor de 5,8-inch versie; de iPhone XS Max met 6,5-inch scherm wordt met €1.150 iets duurder. De iPhone XS pre-order start mogelijk op 14 september, met een release een week later (ook in Nederland en België). In onze iPhone XS uitleg en iPhone XS Max uitleg lees je meer wat we verwachten.

Bekijk ook

iPhone XS → alles over de 5,8" iPhone met OLED-scherm

De iPhone XS is Apple's toptoestel met 5,8-inch scherm uit 2018. Wat zijn de specs van de iPhone XS? Wat zijn de verbeteringen en hoe zit het met prijs, verkrijgbaarheid en opties? We praten je bij over alles wat je over de iPhone XS wilt weten.
Bekijk ook

iPhone XS Max → alles over deze grote 6,5-inch iPhone

De iPhone XS Max is de grootste iPhone die Apple in 2018 uitbracht, als opvolger van de iPhone X. Met een 6,5-inch OLED-scherm en smallere schermranden is dit hét topmodel van 2018. In dit overzicht lees je alles over de iPhone XS Max prijzen, verbeteringen en verkrijgbaarheid.

6,1-inch iPhone-LCD: vrijwel zeker

Het derde model van de reeks 2018 iPhones is een nieuw LCD-model met 6,1-inch scherm. Dit wordt volgens de geruchten de opvolger van de iPhone 8 en zal dan vooral de mensen aanspreken die niet meteen €1000 voor een toestel neer willen leggen. Deze nieuwe iPhone zal waarschijnlijk dezelfde prijs krijgen als de iPhone 8, dus ongeveer €800. Om deze lagere prijs te realiseren, neemt Apple waarschijnlijk een aantal maatregelen. Allereerst heeft dit model geen OLED- maar een LCD-scherm. Daarnaast is het ook nog maar de vraag of de rand van roestvrij staal of van aluminium is. Een aluminium rand lijkt gezien de prijs logischer. Bovendien zit er in dit model waarschijnlijk geen 3D Touch, een functie die Apple in 2015 bij de iPhone 6s introduceerde. De camera bestaat waarschijnlijk uit een enkele lens, zoals ook bij de standaard iPhone 8 het geval is.

iPhone event 2018 datum

Qua specs verwachten we weinig verschil met de andere twee 2018 iPhones, op de verbeterde 3D-camera na. Bij dit iets goedkopere model zal Apple flink uitpakken met kleuren, als we de geruchten mogen geloven. Blauw, oranje, rood en geel zijn allemaal iPhone 2018 kleuren die in het geruchtencircuit de revue gepasseerd zijn. Als je dus toe bent aan kleur dit najaar, moet je bij dit model zijn. Net als de andere versies verwachten we dat dit model 21 september in Nederland en België beschikbaar is.

Bekijk ook

Alles over de 2018 iPhone-kleuren

Welke kleuren krijgen de 2018 iPhones? Kies uit 6 verschillende iPhone XR kleuren of ga voor de klassieke kleuren van de iPhone XS (Max).

De naam durven we nog niet te voorspellen, maar het zou zomaar kunnen dat Apple voor iets simpels als ‘iPhone’ kiest. In de wandelgangen wordt dit toestel ook wel iPhone 9 genoemd, maar dat lijkt ons wat onwaarschijnlijk. De naam iPhone SE is voor dit model ook niet uitgesloten, al zullen de meeste mensen bij die naam eerder aan een compacter model denken. In onze uitleg over deze 6,1-inch LCD iPhone lees je er meer over.

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-lcd-2018/

Apple Watch Series 4: vrijwel zeker

Al sinds 2016 brengt Apple elk jaar in september een nieuwe Apple Watch uit en dit jaar zal dat naar zeer grote waarschijnlijkheid niet anders zijn. Alweer het vierde model met de naam Apple Watch Series 4 krijgt een nieuw aangepast uiterlijk. Dit model krijgt volgens de betrouwbaarste geruchten en het gelekte plaatje een 15% groter scherm. De Apple Watch Series 4 schermresolutie komt daarmee uit op 384 x 480 pixels. Maar je hoeft niet bang te zijn dat je je oude bandjes in de prullenbak moet gooien, want die zouden gewoon nog moeten werken omdat de afmetingen van de kast zelf niet veel anders worden. Naast het grotere scherm verwachten we een snellere S4 dual-coreprocessor, GPS en Bluetooth 5. Apple zal wederom de focus leggen op sport, mede door de nieuwe verbeterde hartslagsensor. De Series 4 zal wederom verkrijgbaar zijn met en zonder 4G, maar het is de vraag of dat nu ook in Nederland en België het geval gaat zijn. Wij vrezen het ergste en denken dat een Apple Watch met 4G bij ons nog wel even op zich laat wachten.

Apple Watch Series 4 gelekt

Voor landen waar de 4G-versie beschikbaar is, komt sowieso een gouden roestvrij stalen versie te koop. In het gelekte plaatje zien we ook een nieuwe wijzerplaat die volop gebruikmaakt van het grotere scherm. Er zijn daarom tot wel negen complicaties mogelijk die ook rondom de wijzerplaat zelf weergegeven worden. De zijknop lijkt ook iets aangepast en de Digital Crown heeft ook een kleine wijziging gekregen. Tussen de twee knoppen zit een gaatje, vermoedelijk voor de microfoon.

Bekijk ook

Apple Watch Series 4, alles over de Apple Watch van 2018!

De Apple Watch Series 4 is de smartwatch uit 2018 met een groter scherm, nieuwe hartslagfuncties en nog veel meer. Check hier wat er allemaal verbeterd is in de Apple Watch Series 4!

Releasedata voor iOS 12, macOS Mojave, watchOS 5 en tvOS 12: vrijwel zeker

De nieuwe iPhones en Apple Watch Series 4 worden ongetwijfeld meteen geleverd met de nieuwste versies van iOS en watchOS. Maar daarvoor brengt Apple al de definitieve versie uit voor alle huidige modellen. Vlak na de presentatie zal Apple de zogenaamde Golden Master-versies van iOS 12, watchOS 5 en meer beschikbaar stellen aan betatesters. Als er geen gekke dingen meer ontdekt worden, is deze versie gelijk aan de definitieve versie die voor iedereen te downloaden is. We durven nu alvast een voorspelling voor een datum te geven waarop iedereen iOS 12 kan downloaden: dinsdag 18 september. Voorgaande jaren verschenen de grote updates altijd de eerstvolgende dinsdag ná de presentatie. Dit jaar kom je dan uit op dinsdag 18 september. Let op dat deze datum waarschijnlijk alleen geldt voor iOS 12, watchOS 5 en tvOS 12. macOS Mojave komt mogelijk op een later moment beschikbaar. macOS High Sierra verscheen vorig jaar een weekje na iOS 11. Voor dit jaar denken we dat dat opnieuw mogelijk is, al zal een release in oktober ons ook niets verbazen.

Bekijk ook

iOS 12 voor iPhone en iPad: alles over functies, downloaden en meer

Wat zijn de iOS 12 functies? Hoe kan je iOS 12 downloaden en welke versies zijn er verschenen? In dit overzicht en video ontdek je alle iOS 12-functies die jij op je iPhone en iPad kunt gebruiken. We vertellen je alles over beschikbaarheid, downloaden, vernieuwingen en wat je verder nog moet weten over iOS 12.

Nieuwe iPad Pro: mogelijk

Zit je niet te wachten op een nieuwe iPhone of Apple Watch? Dan is een nieuwe iPad Pro misschien wat voor jou. Apple werkt al een tijdje aan een nieuwe iPad Pro met Face ID. Het model krijgt een geheel nieuw iPhone X-achtig design, waarbij de thuisknop plaatsmaakt voor veegbewegingen. Apple is van plan om zowel de 12,9-inch iPad Pro als de 10,5-inch iPad Pro van een update te voorzien. Het grote 12,9-inch model krijgt wordt dankzij de dunnere schermranden een stuk kleiner, terwijl Apple de 10,5-inch versie naar verwachting een iets groter 11-inch scherm geeft. Een dubbele camera is daarnaast een mogelijkheid om nieuwe AR-functies onder de aandacht te brengen, samen met een nieuwe A12-chip die geoptimaliseerd is voor de iPad Pro. Uiteraard kun je ook gewoon een Apple Pencil blijven gebruiken en zal Apple het Smart Keyboard aanpassen voor het nieuwe ontwerp.

iPad Pro met ronde hoeken

De grote vraag is echter of dit september-event wel het juiste moment voor deze nieuwe iPad Pro is. Met drie nieuwe iPhones, een nieuwe Apple Watch en meer, zit dit event waarschijnlijk al vrij vol. Wij denken dat ook dat de kans groot is dat Apple met deze aankondiging wacht tot ergens in oktober, al houden we de deur nog op een kiertje voor een aankondiging in september.

Nieuwe Mac mini en MacBook Air: mogelijk

Word ons geduld nog op de proef gesteld of krijgen we nu al een glimp van de nieuwe Macs? Wij vrezen voor het eerste. Het is geen geheim meer dat Apple werkt aan een nieuwe MacBook Air en een nieuwe Mac mini. De MacBook Air krijgt voor het eerst een 13-inch Retina-scherm en dunnere schermranden en zal qua prijs iets onder de 12-inch MacBook komen te liggen. Andere exacte details zijn er nog niet, maar Apple zou met dit model meer studenten en onderwijsinstellingen aan willen spreken. Het leek erop dat Apple dit model oorspronkelijk eerder uit had willen brengen, maar nu zou dit najaar hét moment moeten zijn. Of dat dan tijdens dit september-event of later in oktober gaat gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. De meest betrouwbare geruchten wijzen op een release in oktober, wat zou kunnen betekenen dat de modellen ook pas in oktober aangekondigd gaan worden.

Hetzelfde geldt voor de nieuwe Mac mini, die volgens de nieuwste geruchten vooral op professionals gericht is. De Mac mini is, naast de Mac Pro, de enige Mac waar geen scherm bij zit. Vanwege de lagere prijs was dit model geliefd onder mensen die hem als een soort mediacenter gebruikte, maar met een prijs die iets hoger komt te liggen zou Apple zich meer op de professionals willen richten.

Bekijk ook

Gerucht: 'Dit najaar goedkope MacBook Air en professionele Mac mini'

Apple gaat in 2018 nog enkele nieuwe Mac-producten uitbrengen, waaronder een goedkope MacBook Air en een Mac mini, die op professionals is gericht. Daardoor kan de prijs wel wat hoger uitvallen.

Nieuwe AirPods: goed mogelijk

De AirPods werden alweer twee jaar geleden aangekondigd en in die periode ontvingen de oordopjes alleen maar lof. De betrouwbare Mark Gurman heeft al meermaals aangegeven dat Apple druk bezig is met nieuwe modellen, waarvan we de eerste nieuwe versie al dit najaar zien. Daar lijkt dit september-event het uitgelezen moment voor. Deze nieuwe AirPods krijgen iets betere specificaties en een nieuwe draadloze chip, zodat je Hé Siri kan gebruiken zonder op je AirPods te hoeven tikken. Voor 2019 staat de AirPods 2 nog op het programma, met onder andere ruisonderdrukking en waterbestendigheid, maar voor nu gaat het om deze verbeterde modellen. Je krijgt dan waarschijnlijk ook meteen het nieuwe oplaaddoosje erbij die geschikt is voor draadloos opladen. We verwachten dat de nieuwe AirPods samen met de nieuwe iPhones verkrijgbaar zijn, op of rond 21 september.

AirPower iPhone X oplader

Airpower eindelijk beschikbaar: vrijwel zeker

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar het lijkt er nu écht van te komen: de AirPower komt eraan. De AirPower werd al vorig jaar onthuld, maar Apple zou de afgelopen maanden problemen gehad hebben met oververhitting en de werking van de AirPower. Met de AirPower kun je drie apparaten tegelijk draadloos opladen en het maakt daarbij niet uit waar je ze op de oplaadmat legt. Dat is het grote verschil ten opzichte van andere draadloze opladers, waarbij je je toestel op een zeer specifieke plek moet leggen. Het zou ons niets verbazen als de AirPower tegelijkertijd met de nieuwe iPhones in de schappen ligt, mogelijk op 21 september.

HomePod in Nederland: onzeker

Apple heeft al een tijdje niets meer aangekondigd met betrekking tot de HomePod. Tijdens het september-event denken we dat Apple de HomePod nog kort zal benoemen om enkele nieuwe functies te bespreken die dankzij iOS 12 mogelijk zijn. Zo lekte de komst van meerdere timers en telefoongesprekken al uit. Of Apple dan ook meteen laat weten dat de HomePod binnenkort in meer landen verschijnt, durven we nog niet glashard te beweren. De HomePod is inmiddels te koop in heel wat landen, waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, maar er zijn naast Nederland en België nog genoeg andere Europese landen die nog op de HomePod zitten te wachten. Denk aan Spanje en Italië, maar ook de Scandinavische landen. Het zou kunnen dat Apple dit najaar een inhaalslag maakt en de HomePod tegelijkertijd in meerdere Europese landen uitbrengt, maar wij durven ons geld er nog niet op in te zetten.

HomePod review: HomePod op glazen tafel

Apple Pay in Nederland: onwaarschijnlijk

Het is inmiddels een traditie geworden die we ook niet durven te doorbreken: gaat Apple tijdens de keynote iets zeggen over Apple Pay in Nederland? Nu we weten dat Duitsland dit najaar aan de beurt is, komt de betaaldienst weer een stukje dichterbij. Toch denken we niet dat Apple tijdens het september-event iets los gaat laten over een uitbreiding naar meer landen, simpelweg omdat Apple dat de laatste jaren nooit tijdens dit soort events doet. Mocht Apple meer te vertellen hebben over een Apple Pay-uitbreiding, dan zal dit tijdens de eerstvolgende kwartaalcijfers zijn. De nieuwe kwartaalcijfers presenteert Apple eind oktober of begin november.

Bekijk ook

Apple Pay: het complete overzicht van Apple's betaaldienst

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple. Bij welke banken werkt Apple Pay, in welke landen werkt het en hoe doe je een betaling? Lees hier alles over Apple Pay in Nederland, de beveiliging en alle aangesloten banken en winkels.

Wat kun je van iCulture verwachten?

apple keynoteBij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Alles over de nieuwe iPhone, Apple Watch en andere nieuwe producten lees je in onze gratis app en op de site terug in uitgebreide artikelen zodra het nieuws bekendgemaakt wordt. Zo houden we je op de hoogte van alle onderwerpen die tijdens de presentatie langskomen en je kunt meteen meepraten met andere iCulture-lezers in de reacties onder de artikelen. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Via ons Twitter-account @iCulture en onze iCulture-app doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws. De Apple Event livestream kun je ook vanuit dit artikel terugkijken of op onze spoilervrij-pagina.

Bekijk ook

Zo kijk je vanavond de livestream van Apple's iPhone 14-event

Wil jij de livestream van Apple's iPhone 14 presentatie volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.