MacBook Air op een bureau.

Gerucht: ‘Dit najaar goedkope MacBook Air en professionele Mac mini’

Apple gaat in 2018 nog enkele nieuwe Mac-producten uitbrengen, waaronder een goedkope MacBook Air en een Mac mini, die op professionals is gericht. Daardoor kan de prijs wel wat hoger uitvallen.

Goedkope MacBook Air op komst

Als je van plan was een MacBook Air te kopen, dan kun je beter nog even wachten. Volgens Apple-kenner Mark Gurman krijgen we nog dit najaar een nieuw model te zien. Het design ziet er ongeveer hetzelfde uit als de huidige MacBook Air, maar met smallere randen rondom het scherm. Het schermformaat blijft 13-inch. Een grote verbetering is dat er een Retina-scherm in zit.


De MacBook Air was nog de enige MacBook in het assortiment van Apple zonder Retina-scherm, maar daar komt dit najaar dus verandering in, als de voorspellingen van Gurman kloppen. Er zijn al eerder geruchten geweest over een goedkoop instapmodel van de MacBook, maar onduidelijk was of het om een vernieuwde Air zou gaan. Dat lijkt nu inderdaad het geval. Het apparaat is gericht op scholieren en studenten.

Mac mini voor professionals

Ook zou Apple een nieuwe Mac mini willen uitbrengen, voor het eerst sinds oktober 2014. Er is nog weinig bekend over dit nieuwe “apparaatje”, maar Apple zou zich voor dit apparaat willen richten op professionals. Dat betekent: een betere processor en meer opslag. Hoewel de Mac mini vaak wordt gekocht door mensen die voor het eerst naar een Mac willen overstappen, is er ook een grote groep professionals die de Mac mini bijvoorbeeld als server gebruikt. Door de focus op betere specs zal de mini-computer wel iets duurder uitpakken. De huidige modellen liggen voor iets meer dan 500 euro in de schappen.

In 2017 gingen er al geruchten dat Apple aan een nieuwe Mac mini werkte, die “niet meer zo mini” zou zijn. Dat sluit aan op de huidige geruchten over betere specs. De nieuwe Macs liggen volgens Bloomberg in oktober in de winkel, dus geruime tijd na de aankondiging van de nieuwe iPhones en de Apple Watch Series 4 in september. Kortgeleden verscheen al de nieuwe MacBook Pro, maar daarmee is niet de complete line-up afgedekt. We zouden dit najaar bijvoorbeeld ook nog graag een vernieuwde 12-inch MacBook en nieuwe iMacs willen zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2018, 21:53
Bron Bron Bloomberg
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen mac mini, macbook air
Devices Mac mini, MacBook Air

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het 13-inch scherm en het dunne design, dat afloopt aan de onderkant. Het meest recente model is de MacBook Air met Apple's M1-chip (eind 2020). De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte MacBook. Hij is beschikbaar in een aantal kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.