iPhone met Full Active Display: smallere schermranden

Alles over iPhone 2018 opslag en geheugen

Hoeveel opslag vind je in de iPhone 2018 modellen? Lees alles over de iPhone XS opslag en de opslagruimte en het geheugen van de 6,1-inch iPhone XR.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 2018 opslag: dit zijn de feiten

Ieder jaar is het weer de vraag: welke opslagcapaciteiten biedt Apple bij de nieuwe iPhones? De afgelopen jaren wisselde dat sterk. Het ene jaar had je drie opties en het volgende jaar ineens weer twee. Soms verdubbelde Apple de opslag, soms ook niet. Hoe zit het dit jaar bij de iPhone XS en iPhone XR?

Zo zit het met de iPhone 2018 opslag:

Opslag RAM
iPhone XS
(5,8-inch)
• 64GB
• 256GB
• 512GB
4GB
iPhone XS Max
(6,5-inch)
• 64GB
• 256GB
• 512GB
4GB
iPhone XR
(6,1-inch LCD)
• 64GB
• 128GB
• 256GB
3GB

iPhone XS opslag tot 512GB

De iPhone XS en de iPhone XS Max zijn het nieuwe topmodel van Apple. Vooraf hadden we voorspeld dat er sprake zou zijn van drie opties qua opslagruimte: 64GB, 256GB en 512GB. Dat bleek ook inderdaad het geval: het is voor het eerst mogelijk om een iPhone met 512GB opslag aan te schaffen, al drijft dit de prijs wel behoorlijk op. Zoveel opslag is ideaal voor mensen die veel films willen meenemen en hun toestel intensief willen gebruiken voor fotograferen.

De iPhone XS volgt hiermee het voorbeeld van de iPad Pro, die dezelfde hoeveelheid opslag heeft. Veel opslag klinkt aantrekkelijk, maar bij de 6,5-inch iPhone XS Max met 512GB opslag loopt de prijs op tot boven de €1500. Ouch! Meer over de iPhone XS prijs lees je in ons andere artikel.

Bekijk ook

De officiële iPhone 2018 prijzen in Nederland: dit kosten de XS en XR

Apple heeft de officiële iPhone 2018 prijzen bekendgemaakt voor de nieuwe iPhones. We weten nu definitief wat de iPhone XS prijs gaat worden. De iPhone XR kun je krijgen voor een vanafprijs van €859. Dit zijn de officiële Nederlandse prijzen.

iPhone XR opslag

De iPhone XR is het nieuwe instapmodel van Apple. Vandaar dat er niet gekozen is voor 512GB opslag, want dat zou de prijs onnodig opdrijven. Wel kun je kiezen uit 64GB, 128GB en 256GB, waarbij we de middelste optie eigenlijk het aantrekkelijkst vinden. Bij de 6,1-inch iPhone XR komt er dus een extra optie van 128GB bij. Wil je meer ruimte, dan kun je het beste kijken naar de andere modellen.

De iPhone X en iPhone 8 (Plus) blijven in 2018 verkrijgbaar met 64GB en 256GB opslag. Heb je liever toch 128GB opslag, dan zou je ook kunnen kijken naar de iPhone 7 (Plus), die overigens ook nog met 32GB leverbaar is.

Werkgeheugen vanaf 3GB
Naast opslag heeft de iPhone XS ook de nodige GB’s nodig voor het werkgeheugen. Dit jaar stapt Apple over van 3GB naar 4GB RAM om de verbeteringen in de camera en het grotere scherm mogelijk te maken. De 6,1-inch iPhone XR blijft steken op 3GB, hetzelfde als nu in de iPhone X.

Wil je meer weten over de exacte specs? Bekijk dan onze vergelijking iPhone XS vs iPhone XR, waarbij we ook naar de eerdere toestellen kijken.

Bekijk ook

iPhone vergelijken: dit is jouw iPhone-keuzehulp! Welke iPhone past bij mij?

Welke iPhone kiezen? In deze keuzehulp gaan we iPhones vergelijken: je ziet welke iPhones momenteel verkrijgbaar zijn en helpen je bij de keuze welke iPhone kopen. En we vergelijken de specs van de verkrijgbare modellen, van de iPhone 14 Pro tot de iPhone SE. Zodat jij precies weet welke iPhone bij jou past!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone XS deals

22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.