Apple iPhone event 2018

Deze hints zitten verborgen in de iPhone 2018-uitnodiging

Puzzel met ons mee!

Het is weer tijd voor hints! We hebben de uitnodiging van het aankomende iPhone-event nader onderzocht en gekeken of er nog enkele aanwijzingen in verborgen zitten. Komt er een ronde Apple Watch en hoe zit het met de kleuren van de uitnodiging?

Hints iPhone-event 2018 uitnodiging

Nu het hoge woord eruit is en de iPhone event-2018 datum van 12 september in onze agenda staat, is het weer tijd voor de iCulture-traditie: het ontrafelen van eventuele aanwijzingen die Apple in de uitnodiging verborgen heeft. Voor degene die niet bekend is met deze traditie: voor elk event verstuurt Apple uitnodigingen die al dan niet cryptische aanwijzingen bevatten naar nieuwe producten. In ons hints-artikel van vorig jaar zaten bijvoorbeeld aanwijzingen naar drie nieuwe iPhones en draadloos opladen. Soms zijn de hints een open deur, maar het leukste zijn de aanwijzingen die zo ver gaan dat je er zelf nooit opgekomen was. Serieus of niet, dit zijn de aanwijzingen die dit jaar in de uitnodigingen verborgen zijn!

#1 Toch een ronde Apple Watch?

De uitnodiging is dit jaar simpeler dan ooit: slechts een ronde cirkel in een goud-achtige kleur. Het is geen verrassing dat de cirkel een verwijzing is naar het Apple Park, Apple’s eigen hoofdkantoor. Zoals in onderstaand plaatje te zien is, is de uitnodiging een één op één tekening van Apple’s kenmerkende hoofdkantoor. Zelfs de middelste lijn is in de uitnodiging overgenomen. Maar waarom dat nu ineens uitlichten? Is het omdat Apple ronde producten op de planning heeft? Voor een iPhone is dat onlogisch, maar een ronde Apple Watch zou helemaal geen gek idee zijn. Hoewel de Apple Watch Series 4 al gelekt is, hopen wij stiekem dat Apple ook nog een rond model achter de hand heeft.

Via: AppleInsider

#2 AirPower komt eraan

De cirkel kan ook een verwijzing zijn naar de datum. Het event vindt namelijk exact een jaar na het vorige event plaats. De iPhone X werd op 12 september 2017 aangekondigd, dus je zou kunnen zeggen dat ‘de cirkel weer rond is’. Wat ook een jaar geleden aangekondigd werd, is de AirPower. Bovendien doet de cirkel sterk denken aan een charging coil, een onderdeel voor draadloos opladen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar dit onderdeel, dat een jaar geleden uitlekte. Bronnen beweren al langer dat de AirPower in september beschikbaar komt, maar misschien kun je hem zelfs al vanaf 12 september bestellen.

#3 Nieuwe HomePod

De ring lijkt verdacht veel op een HomePod van bovenaf. Betekent dit dat we tijdens het event meer te horen krijgen over een release van de HomePod in Nederland? Of komt de goedkopere HomePod toch sneller dan we dachten? Of is het een verwijzing naar een kring dat het volgende nieuwe Apple-product op je meubels achterlaat?

HomePod: kringen op tafel

#4 Alles in glimmend goud

De kleur van de uitnodiging verklapt ook altijd het één en ander. Dit jaar staat bij Apple kennelijk goud centraal, gezien zowel de cirkel als de tekst in goudkleur gemaakt is. We weten inmiddels ook al dat de nieuwe iPhone XS en Apple Watch Series 4 in goud verschijnen, dankzij de gelekte afbeeldingen. Maar dat bijna alles in de uitnodiging in goud is, betekent dit ook dat alle nieuwe producten in goud komen? Krijgen we een gouden AirPower? Een setje gouden AirPods? Voor de ene misschien wat kitcherig, maar de ander ziet het liefst alles in deze kleur.

iPhone XS

Helaas verwijst de uitnodiging niet naar de vele kleurtjes die voor de 6,1-inch iPhone gepland staan, waaronder blauw en rood. Aan de andere kant: met een beetje fantasie zie je in de uitnodiging een oranje-achtige kleur. Niet geheel toevallig verschijnt de 6,1-inch iPhone vermoedelijk in oranje.

#5 Heel veel OLED (en toch écht een dark mode?)

Naast oranje is de uitnodiging vooral zwart. Heel erg zwart. Kenmerkend voor OLED-schermen is dat zwart ook echt diep zwart is. Apple gaat naar verwachting drie OLED-toestellen aankondigingen: de twee versies van de iPhone XS en de Apple Watch Series 4. Maar betekent dit ook dat alle OLED-toestellen nu eindelijk een dark mode krijgen? In macOS Mojave is het eindelijk zover en gebruikers zijn enthousiast, maar op de iPhone is alles standaard nog lichter van kleur. Mogelijk is de dark mode exclusief voor de OLED-modellen.

#6 Einde (of terugkeer) van de thuisknop

Dit jaar krijgen alle drie de nieuwe iPhones een iPhone X-achtig design. Dat wil zeggen dat elk model Touch ID inruilt voor Face ID. De ring in de uitnodiging verwijst mogelijk naar de eerdere thuisknop, inclusief Touch ID-ring. Is de ring in de uitnodiging een laatste ode aan die gouden oude thuisknop of betekent dit dat er toch nog één toestel komt waar wel gewoon een knop aanwezig is? We denken vooral het eerste, maar hopen stiekem op een terugkeer van Touch ID.

#7 Meer (grappige) aanwijzingen

Hieronder verzamelen we nog enkele aanwijzingen, zowel de meest bizarre als de meer serieuzere hints:

  • De ring is een verwijzing naar de ronde wijzerplaat van de Apple Watch Series 4 waarbij de complicaties ook rond zijn.
  • ‘Gather’ verwijst naar een lekkere korting voor iedereen die alle voorgaande iPhones verzameld heeft. Kaching! 💸 (met dank aan @aksie).
  • Als je de cirkel 180 graden draait, zie je dat de schaduw in de cirkel (het donkerdere gedeelte) linksboven zit. Het hoofdkantoor van Google bevindt zich op de kaart linksboven Apple en het Steve Jobs Theater. Daarmee staat Google in de schaduw van Apple.
  • Tijdens het event worden van alle producten nieuwe versies aangekondigd. Want zo is de cirkel weer rond.
  • Met een beetje fantasie lijkt de uitnodiging op een camera, waarbij de cirkel de lens is. Dat betekent dus extra focus op de camera’s.

Heb jij nog meer (bizarre) hints in de aankondiging ontdekt? Laat het ons dan weten in de reacties. Vergeet ook niet onze Apple Event 2018 wallpapers in te stellen, zodat je nog meer inspiratie krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2018, 10:33
Categorie Apple
Onderwerpen 2018 iPhone, apple watch series 4, iPhone XS
Devices Apple Watch Series 4, iPhone 2018, iPhone XS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.