iPhone X Plus in render van de achterkant.

iPhone X Plus: alles over de 6,5-inch iPhone van 2018

Apple zou werken aan een grotere iPhone X Plus. Deze heeft een 6,5-inch OLED-scherm en verschijnt volgens verwachtingen in het najaar van 2018. Wat is er al bekend over de iPhone X Plus en wat zijn de geruchten? Je leest het in dit overzicht!

Als we de geruchten mogen geloven, komt Apple in 2018 met de iPhone X Plus, een grotere versie van de huidige iPhone X. Wat is er al bekend over deze opvolger? In dit artikel lees je alles over de iPhone X Plus geruchten, nieuws, verwachte specs, functies en meer van dit nieuwe toestel.

iPhone X Plus in het kort

Al halverwege 2017 verschenen de eerste geruchten over de komst van een nieuwe grote iPhone X Plus. Dit is een grotere versie van de huidige iPhone X. De Plus-versie van de iPhone X kenmerkt zich door het grotere formaat en het grotere scherm.

iPhone X Plus render voorkant.

Dit zijn de verwachte iPhone X Plus eigenschappen:

  • Vernieuwde versie van de iPhone X met groter 6,5-inch OLED-scherm.
  • Nieuwe onderdelen met waarschijnlijk een A12-chip en betere camera’s.
  • Verwachte opslag van 64GB en 256GB.
  • Ontgrendelen met Face ID, net als op de iPhone X.
  • Verwachte aankondiging van iPhone X Plus in september 2018.

iPhone X Plus video

Bekijk deze video, die een indruk geeft hoe de iPhone X Plus eruit zou kunnen zien.

Geruchten over iPhone X Plus

De eerste berichten over een grotere iPhone met scherm van bijna 6,5-inch kwamen van Koreaanse bronnen. Nog voordat de iPhone X officieel onthuld werd, werd al gesproken over een nieuw toestel in 2018 met een nog groter 6,5-inch scherm. De betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo kwam vervolgens met het nieuws dat Apple in 2018 drie nieuwe iPhones op de markt zou brengen, waaronder dus een grotere iPhone X die in de volksmond dus ook wel iPhone X Plus genoemd wordt.

Volgens bronnen zou LG één van de leveranciers zijn van het nieuwe 6,5-inch OLED-scherm voor deze nieuwe grotere iPhone. LG begint volgens de geruchten in het tweede kwartaal met de productie van de schermen, waardoor Samsung dus niet meer de enige leverancier is. LG kan waarschijnlijk niet genoeg leveren om aan alle vraag te voldoen, waardoor Samsung mogelijk ook de grotere schermen levert.

iPhones van 2018 door Ming-Chi Kuo.

Verniewingen in de iPhone X Plus

Er is nog weinig bekend over wat er allemaal nieuw is in deze grotere iPhone, los van het 6,5-inch OLED-scherm. Het is de verwachting dat alle specificaties van de iPhone X ook in dit grotere model zitten. Denk dan aan Face ID, draadloos opladen met de glazen achterkant en functies als Animoji. Ook zal deze grotere iPhone X geen homeknop hebben, waardoor je hem bedient met veegbewegingen.

iPhone X Plus render zijkant.

iPhone X Plus specificaties

De iPhone X Plus is waarschijnlijk voorzien van de A12, geproduceerd door TSMC. De verwachting is dat deze weer een stukje sneller is dan de huidige A11-chip. Verder verwachten we wederom 3GB RAM en een opslagcapaciteit van 64GB en 256GB. Het scherm zou een pixeldichtheid krijgen tussen de 480 en 500 pixels per inch. Ook de grotere iPhone X heeft naar verwachting een 12-megapixel groothoek- en telelenscamera, geschikt voor de portretfunctie en allerlei AR-functies. Ook de TrueDepth-camera is aanwezig met mogelijk dezelfde specificaties als in de iPhone X.

iPhone X Plus releasedatum

Wij verwachten dat de iPhone X Plus in september 2018 aangekondigd wordt. Het nieuwe model zal dan in diezelfde maand of in oktober in de winkels liggen, waarschijnlijk tegen een iets hogere prijs dan nu het geval is bij de iPhone X. Reken dus op een prijs van 1200 euro of meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!