iPhone X Plus met 3 camera's via LetsGoDigital

iPhone X Plus: alles over de 6,5-inch iPhone van 2018

Specs, verwachte prijs en meer

Apple zou werken aan een grotere iPhone X Plus. Deze heeft een 6,5-inch OLED-scherm en verschijnt volgens verwachtingen in het najaar van 2018. Wat is er al bekend over de iPhone X Plus? Je leest het in dit overzicht!

Als we de geruchten mogen geloven, komt Apple in 2018 met de iPhone X Plus, een grotere versie van de huidige iPhone X. Wat is er al bekend over deze opvolger? In dit artikel lees je alles over de iPhone X Plus geruchten, nieuws, verwachte specs, functies en meer van dit nieuwe toestel.

iPhone X Plus in het kort

Dit zijn de verwachte iPhone X Plus eigenschappen:

  • Vernieuwde versie van de iPhone X met groter 6,5-inch OLED-scherm.
  • Nieuwe onderdelen met waarschijnlijk een A12-chip en betere camera’s.
  • Verwachte opslag van 64GB en 256GB.
  • Ontgrendelen met Face ID.
  • Verwachte aankondiging van iPhone X Plus in september 2018.

iphone-x-plus-concept

iPhone X Plus releasedatum

Halverwege 2017 verschenen de eerste geruchten over de komst van een nieuwe grote iPhone X Plus. Wij verwachten dat de iPhone X Plus in september 2018 aangekondigd wordt. Het nieuwe model zal dan in diezelfde maand of in oktober in de winkels liggen, waarschijnlijk tegen een iets hogere prijs dan nu het geval is bij de iPhone X. Reken dus op een prijs van 1200 euro of meer.

iPhone X Plus prijs

De iPhone X ging vorig jaar voor een recordprijs van 1159 euro in de verkoop. Door het grotere scherm zou de iPhone X Plus nog iets duurder kunnen zijn. De Plus-modellen van de iPhone zijn immers altijd iets hoger geprijsd geweest dan het normale model. Reken daarom op een prijs van 1200 euro of meer.

iPhone X Plus video

In onderstaande video krijg je een goede indruk van de afmetingen van de iPhone X Plus:

Bekijk ook eens deze video, die een indruk geeft hoe de iPhone X Plus eruit zou kunnen zien.

iPhone X Plus design en formaat

Zoals de naam al aangeeft gaat het bij de iPhone X Plus om een grotere variant van de iPhone X. Apple zal dus kiezen voor een vrijwel randloos toestel met een inkeping aan de bovenkant. Informatie uit de toeleveringsketen wekt de indruk dat het toestel qua afmetingen net zo groot zal zijn als de huidige 8 Plus, maar een fractie dikker en korter is. Er wordt gesproken over afmetingen van 157,5mm lang, 77,4 mm breed en 7,9 mm dik.

De iPhone X Plus heeft waarschijnlijk dezelfde glazen achterkant en rand van staal. Mogelijk is het toestel ook verkrijgbaar in de kleur goud.

iPhone X Plus scherm

Het OLED-scherm van de iPhone X Plus heeft naar verwachting een resolutie van 1242 x 2688 pixels. Het scherm zelf zal rond de 6,5-inch zijn en daarmee is dit het grootste iPhone-scherm dat Apple ooit heeft uitgebracht. Geruchten spreken over een pixeldichtheid tussen de 480 en 500 pixels per inch. Ter vergelijking: op de huidige X is de pixeldichtheid 458 ppi, dus alles wordt op de iPhone X Plus nog nét iets scherper. Het nieuwe toestel heeft waarschijnlijk dezelfde 19,5:9 beeldverhouding (aspect ratio) en dat wijkt af van de eerdere Plus-modellen die op 16:9 zaten.

Een drievoudige camera zoals op de afbeelding hieronder zal waarschijnlijk pas in 2019 te zien zijn. Dit jaar verwachten we dat de iPhone X Plus nog gewoon een dubbele camera krijgt.

2018 iPhone dummy video

iPhone X Plus hardware

De iPhone X Plus draait waarschijnlijk op een goednieuwe processor met de naam A12. Dit is de opvolger van de huidige A11 Bionic-chip. Fabrikant TSMC zou zijn begonnen met de massaproductie van de 7 nanometer-chip, die energiezuiniger, compacter en krachtiger is dan de huidige 10 nanometer-chips. De A12 zal waarschijnlijk in alle 2018 iPhones aanwezig zijn.

De iPhone X Plus zal waarschijnlijk zijn voorzien van 4GB RAM, een verbetering ten opzichte van de iPhone X die het met 3GB werkgeheugen moet doen. Ook in de iPhone X 2018 zal Apple waarschijnlijk voor 4G kiezen.

Er zijn ook geruchten dat Apple wil overstappen naar USB-C, maar dit is nog verre van zeker. Apple zou dan een 18 Watt USB-C adapter meeleveren waarmee je de iPhone kunt snelladen.

iPhone X Plus render voorkant.

Geruchten over iPhone X Plus

De eerste berichten over een grotere iPhone met scherm van bijna 6,5-inch kwamen van Koreaanse bronnen. Nog voordat de iPhone X officieel werd onthuld, werd al gesproken over een toestel met 6,5-inch scherm. De betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo kwam vervolgens met het nieuws dat Apple in 2018 drie nieuwe iPhones op de markt wil brengen, waaronder een grotere uitvoering van de iPhone X die in de volksmond iPhone X Plus genoemd wordt.

Volgens bronnen zou LG één van de leveranciers zijn van het nieuwe 6,5-inch OLED-scherm voor deze nieuwe grotere iPhone, in plaats van de huidige leverancier Samsung. LG kan waarschijnlijk niet genoeg leveren om aan alle vraag te voldoen, waardoor Samsung op de achtergrond toch nog een rol blijft spelen.

iPhones van 2018 door Ming-Chi Kuo.

Vernieuwingen in de iPhone X Plus

Er is nog weinig bekend over wat er allemaal nieuw is in deze grotere iPhone, los van het 6,5-inch OLED-scherm. Het is de verwachting dat alle specificaties van de iPhone X ook in dit grotere model zitten. Denk dan aan Face ID, draadloos opladen met de glazen achterkant en functies als Animoji. Ook zal deze grotere iPhone X geen homeknop hebben, waardoor je hem bedient met veegbewegingen.

iPhone X Plus specificaties

De iPhone X Plus is waarschijnlijk voorzien van de A12, geproduceerd door TSMC. De verwachting is dat deze weer een stukje sneller is dan de huidige A11-chip. Verder verwachten we wederom 3GB RAM en een opslagcapaciteit van 64GB tot 256GB. Het scherm zou een resolutie krijgen van ca. 1242 x 2688 pixels. De grotere iPhone X heeft naar verwachting een 12-megapixel groothoek- en telelenscamera, geschikt voor de portretfunctie en allerlei AR-functies. Ook de TrueDepth-camera is aanwezig met mogelijk dezelfde specificaties als in de iPhone X.

Er wordt ook gesproken over dualsim en in de iOS 12 beta zijn daar aanwijzingen voor gevonden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!