Apple iPhone event 2018

Officieel: iPhone Event is op 12 september – uitnodigingen verstuurd

We hebben een datum: op woensdag 12 september is het aankomende iPhone 2018-event. Apple zal op die dag de 2018 iPhones (waaronder de gelekte iPhone XS en iPhone XS Max) en meer aankondigen. Bekijk hier de uitnodiging!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone event 2018 datum: 12 september 2018

Zoals gebruikelijk heeft Apple de uitnodigingen verstuurd naar de pers die bij het event aanwezig is. Dit jaar wordt het event officieel gehouden op 12 september 2018, zoals eerder ook al voorspeld werd. De aankondigingen beginnen om 19:00 Nederlandse tijd zoals je van Apple gewend bent. Tijdens de presentatie komen onder andere Tim Cook en Craig Federighi op het podium om ons alles te vertellen over de 2018 iPhones, waaronder de inmiddels uitgelekte iPhone XS en iPhone XS Max. Maar er zijn ook veel mensen die uitkijken naar de Apple Watch Series 4, waarvan ook een officiële foto is gelekt.


De uitnodiging voor het event vind je hieronder en de eventpagina vind je hier. Net als vorig jaar vindt het event plaats in het Steve Jobs Theater op Apple Park. Het is de tweede keer dat Apple op deze locatie een eigen event houdt. Apple heeft bevestigd dat het Apple-event via een livestream te bekijken is.

Nu de datum van het iPhone event bekend is, kunnen we het in onze agenda zetten. Dat betekent ook dat de planning voor de komende weken al steeds meer vorm begint te krijgen. Los van het event verwachten we daarom deze planning:

Check ook onze video waarin we je bijpraten over de iPhone XS, de iPhone XS Max en nog veel meer.

iPhones beschikbaar op 21 september?
De data voor de iPhone XS pre-order en beschikbaarheid is nog onder voorbehoud, maar als we kijken naar voorgaande jaren lijken dit logische data te zijn. Kijk maar naar de data van de afgelopen jaren, waarbij de verkoop telkens anderhalve week na de aankondiging van start ging.

  • 2017: aankondiging dinsdag 12 september, verkoop vrijdag 22 september
  • 2016: aankondiging woensdag 7 september, verkoop vrijdag 16 september
  • 2015: aankondiging woensdag 9 september, verkoop vrijdag 25 september
  • 2014: aankondiging dinsdag 9 september, verkoop vrijdag 19 september
  • 2013: aankondiging dinsdag 10 september, verkoop vrijdag 20 september
  • 2012: aankondiging woensdag 12 september, verkoop vrijdag 21 september

Wil je weten welke producten je tijdens het event kunt verwachten? Lees dan ons artikel over de iPhone event 2018 verwachtingen.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen van het iPhone event 2018

Wat gaat Apple allemaal in september aankondigen? In deze vooruitblik kijken we naar de komst van de nieuwe iPhones en andere aankondigingen tijdens het iPhone-event in september 2018. Wat kun je verwachten?

De iPhone XS pre-order begint naar verwachting op 14 september, net zoals Duitse providers eerder hebben voorspeld. Wij denken dat dit de iPhone XS prijs is en we kijken ook naar de andere iPhone 2018 prijzen.

Bekijk ook

De officiële iPhone 2018 prijzen in Nederland: dit kosten de XS en XR

Apple heeft de officiële iPhone 2018 prijzen bekendgemaakt voor de nieuwe iPhones. We weten nu definitief wat de iPhone XS prijs gaat worden. De iPhone XR kun je krijgen voor een vanafprijs van €859. Dit zijn de officiële Nederlandse prijzen.

https://www.iculture.nl/nieuws/iphone-2018-pre-order/

Meer over de uitnodiging
Wil je meer weten over de uitnodiging of vind je hem zo mooi dat je hem graag als achtergrond wil? Check dan ons artikel met de iPhone-event 2018 wallpapers, waarin we drie verschillende versies voor je klaar hebben staan. Meepuzzelen kan in ons artikel over de hints van de 2018-event uitnodiging. Daarin kijken we naar de serieuze en minder serieuze aanwijzingen naar nieuwe producten, zoals de iPhone XS en iPhone XS Max.

Bekijk ook

Deze hints zitten verborgen in de iPhone 2018-uitnodiging

Het is weer tijd voor hints! We hebben de uitnodiging van het aankomende iPhone-event nader onderzocht en gekeken of er nog enkele aanwijzingen in verborgen zitten. Komt er een ronde Apple Watch en hoe zit het met de kleuren van de uitnodiging?

https://www.iculture.nl/nieuws/apple-iphone-event-2018-wallpapers/

Wat kun je van iCulture verwachten?

apple keynoteBij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Alles over de nieuwe iPhone XS, Apple Watch Series 4 en andere nieuwe producten vind je op de site terug in uitgebreide artikelen zodra het nieuws bekendgemaakt wordt. Zo houden we je op de hoogte van alle onderwerpen die tijdens de presentatie langskomen en je kunt meteen meepraten met andere iCulture-lezers in de reacties onder de artikelen. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Via ons Twitter-account @iCulture en onze iCulture-app doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws.

Is er een livestream?
Voor veel mensen een belangrijke vraag: Is er een livestream? Dat is inderdaad het geval. Apple heeft dit bevestigt op de eventpagina: “Watch live September 12 at 10 a.m. PDT”, dus om 19:00 uur Nederlandse tijd.

Bekijk ook

Zo kijk je vanavond de livestream van Apple's iPhone 14-event

Wil jij de livestream van Apple's iPhone 14 presentatie volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

Komt iOS 12 ook uit na het event?
We verwachten meteen na het event de iOS 12 Golden Master te kunnen downloaden. iOS 12 GM is de laatste iOS 12 beta die meestal gelijk is aan de uiteindelijke versie die op alle nieuwe iPhones wordt gezet. Op basis van Apple’s normale schema denken we dat iOS 12 Final op dinsdag 18 september 2018 voor iedereen kan worden gedownload. Lees ook onze iOS 12 review!

Bekijk ook

iOS 12 voor iPhone en iPad: alles over functies, downloaden en meer

Wat zijn de iOS 12 functies? Hoe kan je iOS 12 downloaden en welke versies zijn er verschenen? In dit overzicht en video ontdek je alle iOS 12-functies die jij op je iPhone en iPad kunt gebruiken. We vertellen je alles over beschikbaarheid, downloaden, vernieuwingen en wat je verder nog moet weten over iOS 12.

Wordt alles op 12 september aangekondigd?
De kans is klein dat Apple alles op 12 september onthult. Het event staat vooral in het teken van de iPhone XS, iPhone XS Max en de Apple Watch Series 4 en extra functies van iOS 12 en watchOS 5. We verwachten daarom niet dat Apple tijdens dit event ook al de nieuwe Mac mini, MacBook Air en iPad Pro 2018 uit de doeken doet. Waarschijnlijk volgt er in oktober nog een tweede evenement waar deze aankondigingen gedaan worden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 31 augustus: Informatie over beschikbaarheid iOS 12 toegevoegd en artikel aangepast voor iPhone XS
  • 2018 - 30 augustus: Artikel opnieuw gepubliceerd met de officiële aankondiging.
  • 2018 - 27 augustus: Meer aanwijzingen voor de datum van 12 september toegevoegd.
  • 2018 - 23 augustus: Verwachte datum van beschikbaarheid aangepast naar 21 september.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

44 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.