iPhone 2018 in verschillende kleuren.

Alles over de 2018 iPhone-kleuren

Rood, wit en blauw of goud?

Welke kleuren krijgen de 2018 iPhones? Er wordt niet alleen gesproken over spacegrijs en zilverwit, maar ook goud, blauw en rood zouden op de planning staan!
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Dit zijn de 2018 iPhone kleuren

Begin juli verschenen de eerste geruchten over de keuren van de nieuwe iPhones. Analist Ming-Chi Kuo zei toen over de 2018 iPhones dat hij nieuwe kleuren verwacht. Hij noemde daarbij zeven verschillende kleuren, waaronder drie voor de iPhone XS. Het instapmodel met de vermoedelijke naam iPhone XR zal helemaal kleurrijk worden met keuze uit zwart, blauw, rood en oranje.

iPhone XR kleuren

Apple heeft vlak voor het event de kleuren uitgelekt via haar eigen website. Daaruit blijkt dat de iPhone XR komt in zwart, wit, rood, geel, ‘koraal’ en blauw.

 • Zwart
 • Wit
 • Rood
 • Geel
 • Koraal
 • Blauw

Of al die kleuren er echt komen, is nog maar de vraag. Toch zijn er inmiddels foto’s gelekt van 6,1″ iPhones in de kleuren rood, wit en blauw, zoals op de foto hieronder. Wil je een iPhone XR kopen, dan heb je dus meer keuze dan ooit.

iPhone XR kleuren

De enige iPhone die ooit in het blauw verscheen, was de iPhone 5c uit 2013, die eveneens in meerdere kleuren beschikbaar kwam. Daarom zou de naamgeving iPhone XR niet eens zo vergezocht zijn. De grijze en witte variant waarover Kuo spreekt zouden gewoon de standaardkleuren spacegrijs en zilver kunnen zijn. Een beetje vreemd is dat in latere geruchten de kleur oranje niet meer wordt genoemd. Mogelijk heeft Apple wel prototypes gemaakt, maar op een later moment besloten om het aantal kleuren te beperken.

iPhone XS kleuren

De duurdere iPhone XS komt in drie kleuren beschikbaar. Dit werd eerder al gesuggereerd door Ming-Chi Kuo maar is nu volgens gelekte info op de website van Apple bevestigd.

iPhone XS kleuren:

 • Spacegrijs
 • Zilver
 • Goud

Het gaat waarschijnlijk om dezelfde kleur goud als Apple nu al voor de iPhone 8 en iPhone 8 Plus gebruikt.

iPhone XS Max kleuren

De kleuren zwart, wit en goud zou Apple ook gereserveerd hebben voor de grotere 6,5-inch iPhone XS Max. De roestvrij stalen rand heeft een glimmend gouden afwerking.

iPhone XS Max kleuren:

 • Spacegrijs
 • Zilver
 • Goud

Wil je dit jaar extra opvallen, dan kun je dus een iPhone 2018 kopen in talloze kleuren met goud, koraal en blauw als de opvallendste nieuwkomers.

iPhone XS

Ming-Chi Kuo verwacht voor de iPhone 2018 prijs ongeveer $1.000 voor het 6,5-inch model met OLED-scherm, dus vergelijkbaar met de huidige iPhone X nu. De 6,1-inch iPhone XR wordt het goedkoopst, met een voorspelde prijs van rond de $700. Dat wil overigens niet zeggen dat we er in Nederland ook €700 voor moeten betalen, want de meeste geruchten wijzen op rond de €800.

Revisiegeschiedenis:

 • 2018 - 10 september: Bijgewerkt met de nieuwste info.
 • 2018 - 31 augustus: Aangepast voor mogelijke iPhone XS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2018, 14:01
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, iPhone XS
Devices iPhone 2018, iPhone XR, iPhone XS

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.