iPhone XR kleuren

Alles over de 2018 iPhone-kleuren

Rood, wit, blauw of goud?

Welke kleuren krijgen de 2018 iPhones? Kies uit 6 verschillende iPhone XR kleuren of ga voor de klassieke kleuren van de iPhone XS (Max).
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Dit zijn de iPhone 2018 kleuren

Je kunt in 2018 kiezen uit meer iPhone-kleuren dan ooit. Naast de iPhone XS en iPhone XS Max in de bekende kleuren spacegrijs, zilver en goud kun je ook voor de kleurrijke iPhone XR gaan. Die is maar liefst in 6 kleuren verkrijgbaar. Welke kleur het beste bij jou past is te lezen in ons artikel iPhone-kleuren kiezen.

iPhone XR kleuren

De iPhone XR is verkrijgbaar in maar liefst zes kleuren, zodat iedereen een kleur kan vinden die bij hem of haar past.

iPhone XR kleuren:

 • Zwart
 • Wit
 • Rood
 • Geel
 • Koraal
 • Blauw

iPhone Xr kleuren

Wil je een iPhone XR kopen, dan heb je dus meer keuze dan ooit. Koraal is een kleur die tussen zalmroze en oranje in zit. Je kunt dus kiezen uit twee rustige kleuren zwart en wit. Maar wie het liefst iets vrolijker wil, heeft dit jaar ook keuze uit geel, blauw en koraal. De speciale (PRODUCT)RED uitvoering in rood is meteen al bij de introductie van de iPhone XR verkrijgbaar.

Het is altijd lastig om te oordelen hoe zo’n kleur er in werkelijkheid uit ziet, maar hopelijk geeft deze video een wat betere indruk.

Al deze kleuren doen natuurlijk erg denken aan de iPhone 5c uit 2013, die ook in meerdere kleuren beschikbaar kwam. Ook toen had je keuze uit lichtblauw, geel en een roze-oranje kleur. Apple heeft de kleur groen laten vervallen en in plaats daarvan voor rood gekozen. Er is wel een groot verschil met de toestellen van 2013: die waren gemaakt van één stuk hard plastic en voelden daardoor wat ‘goedkoop’ aan.

Bij de iPhone XR is sprake van een glazen achterkant en aluminium rand, waardoor het veel luxer oogt. Het betekent overigens wel dat de rand en de glazen achterkant van verschillend materiaal zijn gemaakt, dus er kan een klein kleurverschil zijn door de andere weerkaatsing van licht. Waarschijnlijk houdt Apple deze kleuren in 2018-2019 in het assortiment en vervallen er een aantal kleuren als in september 2019 de opvolger van de iPhone XR verschijnt.

iPhone XS kleuren

De luxere iPhone XS is in drie kleuren beschikbaar. Dit werd eerder al gesuggereerd door Ming-Chi Kuo.

iPhone XS kleuren:

 • Spacegrijs
 • Zilver
 • Goud

iPhone XS Max kopen

De kleuren spacegrijs en zilver zijn wel bekend, want Apple heeft deze al jarenlang in het assortiment. Soms kan de kleur spacegrijs iets wijzigen, maar dat is bij de iPhone XS niet het geval. Het is dezelfde kleur spacegrijs die we ook van de iPhone X kennen. Wel nieuw is de kleur goud, al lijkt dit sterk op de kleur die we al van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus kennen. Het neigt dus iets meer naar roségoud en roze dan naar een traditionele goudkleur.

iPhone XS Max kleuren

Ook voor de grotere 6,5-inch iPhone XS Max heeft Apple drie kleuren gekozen. De roestvrij stalen rand heeft dankzij een speciale oppervlaktebehandeling een bijzondere glans gekregen.

iPhone XS Max kleuren:

 • Spacegrijs
 • Zilver
 • Goud

Wil je dit jaar extra opvallen, dan kun je dus een iPhone XS Max kopen in de nieuwe kleur goud. maar als je écht wilt opvallen moet je voor de iPhone XR gaan.

Revisiegeschiedenis:

 • 2018 - 23 oktober: Artikel bijgewerkt met de nieuwste kleurinfo.
 • 2018 - 10 september: Bijgewerkt met de nieuwste info.
 • 2018 - 31 augustus: Aangepast voor mogelijke iPhone XS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2018, 10:56
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, kleur
Devices iPhone 2018, iPhone XR, iPhone XS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.