Apple iPhone LCD met 6,1-inch scherm

iPhone LCD 2018: alles over de 6,1″ iPhone met LCD-scherm

De iPhone LCD 2018 is een nieuw toestel met 6,1-inch LCD-scherm dat in het najaar van 2018 wordt verwacht. Op deze pagina lees je alles over releasedatum, prijs en nieuwe functies van dit toestel. Deze 6,1-inch iPhone krijgt een nieuw uiterlijk en nieuwe functies voor een lagere prijs.

iPhone LCD 2018

Misschien heb je de afgelopen maanden verlekkerd naar de iPhone X gekeken en gehoopt dat Apple een goedkopere versie hiervan zou uitbrengen. Dat treft, want Apple zou plannen hebben om in 2018 een goedkopere variant uit te brengen die vrijwel dezelfde functies heeft. Denk daarbij aan FaceID en een nieuw design met smallere schermranden.

De 6,1-inch iPhone met LCD-scherm die we op deze pagina bespreken is één van de vier 2018 iPhones die Apple voor dit jaar zou hebben gepland:

  • iPhone LCD 2018: 6,1-inch met LCD-scherm en enkele camera, die we hieronder zullen bespreken
  • iPhone X 2018: 5,8-inch met OLED-scherm en dubbele camera
  • iPhone X Plus: 6,5-inch met OLED-display en dubbele camera
  • iPhone SE 2: 4-inch met LCD-scherm, enkele camera


Al deze iPhone-modellen (behalve de SE 2) krijgen de beschikking over Face ID en het vrijwel randloze design van de iPhone X.

iPhone LCD 2018 prijs

De LCD iPhone wordt beschouwd als een budgetmodel, al is dit bij Apple een betrekkelijk begrip. Geruchten spreken over een prijs tussen de 600 en 800 dollar en dat is een stuk lager dan de bijna 1200 euro die Apple voor de iPhone X vraagt. Waarschijnlijk zal de prijs van de LCD iPhone meer in de buurt van de iPhone 8 liggen en moeten we rekenen op ongeveer 800 euro.

Dit zijn de iPhone LCD prijzen die we ongeveer verwachten:

  • 64GB → 800 euro
  • 128GB of 256GB → 900 euro

Hoe denkt Apple die lagere prijs te gaan bereiken met een toestel dat qua design sterk op de iPhone X lijkt? Waarschijnlijk zullen een drietal functies achterwege worden gelaten: het OLED-scherm, de dubbele camera en de 3D Touch-sensor. Daarover verderop meer.

Apple iPhone LCD met 6,1-inch scherm

iPhone LCD 2018 releasedatum

De iPhone LCD 2018 releasedatum is waarschijnlijk gepland voor september. Voorgaande jaren kondigde Apple in september nieuwe iPhones aan die nog dezelfde maand op de markt kwamen. Nederland en België zaten daarbij vaak bij de eerste groep landen. We verwachten dat dit ook bij de iPhone 2018 het geval zal zijn.

iPhone LCD 2018 specificaties en functies

Hoewel deze 6,1-inch iPhone nog niet is officieel is onthuld kunnen we dankzij de geruchten al wel wat afleiden over de nieuwe functies die Apple zou willen introduceren. Hieronder bespreken we de belangrijkste specificaties van de iPhone X 2018.

#1 Een 6,1″ LCD-scherm

Het duurste onderdeel van de huidige high-end smartphones is het OLED-scherm. Apple zou daarom bij deze 6,1-inch iPhone kiezen voor LCD, om kosten te besparen en de prijs laag te houden. Zo’n LCD-scherm heeft dankzij technische ontwikkelingen toch een mooie beeldweergave, zoals we van Apple gewend zijn. Ook mooi meegenomen: het 6,1-inch scherm is groter dan op de huidige iPhone X.

#2 Hetzelfde design van de X

Met smalle schermranden en een relatief groot scherm oogt de iPhone X een stuk moderner dan voorgaande modellen. Apple zou van plan zijn om bij alle 2018 iPhones hetzelfde design over te nemen. Je toestel oogt dan meteen een stuk nieuwer. Dit moet mensen over de streep trekken die vonden dat de iPhone 8 te weinig was veranderd qua uiterlijk.

LCD iPhone met 6,1-inch scherm

#3 Enkele camera

Apple heeft de topmodellen de afgelopen jaren voorzien van een dubbele cameralens. Door de 6,1-inch iPhone te voorzien van een enkele camera kunnen de kosten omlaag. Daardoor mis je functies zoals Portretbelichting, maar de meesten mensen zullen dit toch niet dagelijks nodig hebben. Apple zal net als elk jaar weer wat hardware- en softwarematige verbeteringen in de camera toepassen, zodat je mooiere foto’s kunt maken dan met je huidige toestel.

Zie ook: Welke iPhone heb ik?

#4 Geen 3D Touch

Ook zou Apple van plan zijn om het scherm van de LCD iPhone niet meer drukgevoelig te maken met 3D Touch. Deze techniek zit ook niet in het huidige budgetmodel, de iPhone SE. Daarmee laat Apple zien dat 3D Touch helemaal niet noodzakelijk is om een goed toestel te maken.

#5 Snellere A12-chip

Een groot pluspunt voor de 6,1-inch iPhone is dat er waarschijnlijk dezelfde A12-processor in komt als in de andere 2018 iPhones. Je profiteert dus van betere performance, sneller openen van apps en soepeler reageren op acties, terwijl je niet de hoofdprijs betaalt. De vernieuwde A12-chip zal volgens geruchten overstappen op een 7 nanometer-productieproces, waardoor de chip kleiner en energiezuiniger zal zijn dan zijn voorganger. Zo kan Apple de iPhone accuduur verbeteren terwijl de afmetingen van de accu hetzelfde blijven. Van voorgaande jaren weten we dat Apple vaak ook wat optimalisaties in iOS doorvoert. Dat staat ook gepland voor iOS 12.

#6 Voorbereidingen voor 5G

De eerste 5G-netwerken komen eraan. Bij de iPhone LCD 2018 zal Apple daarvoor waarschijnlijk de eerste voorbereidingen treffen met pre-5G modemchips die sneller zijn dan voorheen maar nog geen volledige 5G-technologie bieden. Apple werkt voor deze 5G-chips samen met Intel. Daarnaast zou ook Qualcomm ingeschakeld kunnen worden.

#7 Voorzien van iOS 12

Eén ding weten we zeker: de iPhone LCD 2018 draait op de nieuwste iOS-versie, namelijk iOS 12. Dit geldt voor alle 2018 iPhones. Tijdens WWDC 2018 heeft Apple al een aantal belangrijke functies voor iOS 12 onthuld, waaronder Schermtijd, Siri Shortcuts en verbeterde Niet Storen en notificaties.

iPhone LCD 2018 video

In onderstaande video zie je wat renders van de 6,1-inch iPhone met LCD:

Is de iPhone LCD 2018 niet helemaal wat je zoekt? Misschien vind je deze andere 2018 iPhones interessanter:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!