Concept van een Apple Watch Series 4 met groter scherm.

Concept: zo kan een Apple Watch met groter scherm eruit zien

Maar dan wel zonder notch

Krijgt de Apple Watch dit jaar voor het eerst een groter scherm? Als het aan de geruchten ligt wel, maar hoe ziet zo'n Apple Watch er dan uit? Er is een concept verschenen waarin goed te zien is hoe een Apple Watch Series 4 met groter scherm eruit ziet, zonder dat de behuizing groter wordt.

Apple-analist Ming-Chi Kuo weet het zeker: de Apple Watch Series 4 krijgt een nieuw design met groter scherm. Volgens hem wordt het scherm van de Apple Watch zo’n 15% groter en ligt er ook een redesign in het verschiet. Bij PhoneArena hebben ze een animatie gemaakt waarop te zien is hoe een Apple Watch met groter scherm eruitziet.

Concept van Apple Watch met groter scherm

Al sinds de allereerste generatie is de Apple Watch beschikbaar in twee formaten, 38mm en 42mm. Dat verschil zit hem niet alleen in het schermformaat, maar ook in de afmetingen van het horloge zelf. Na drie jaar zou Apple veranderingen aan gaan brengen in het formaat van het scherm, maar we weten nog niet of dat betekent dat de Apple Watch zelf ook groter wordt. De analist sprak wel van een redesign, wat niet verwonderlijk is na drie jaar. Een andere mogelijkheid is een horloge met dunnere schermranden en in onderstaande animatie is te zien hoe dat er in de praktijk uit kan gaan zien.

Concept van Apple Watch Series 4 met groter scherm.

Als Apple de Series 4 inderdaad een scherm heeft dat lijkt op deze animatie, dan heeft dit nieuwe model veel weg van de iPhone X. Ook deze nieuwste iPhone heeft dunnere schermranden en afgeronde hoeken. Het is niet ondenkbaar dat Apple de ervaringen die ze met de iPhone X opgedaan hebben, toepassen op de nieuwste Apple Watch. Op deze manier is het mogelijk om het scherm groter te maken, zonder dat dit van invloed is op het formaat van het horloge zelf.

Naast het grotere scherm, verklapte Kuo ook al dat we kunnen rekenen op een grotere batterijcapaciteit en betere gezondheidsfuncties. Behalve het scherm is ook de batterij in de Apple Watch in de afgelopen drie jaar niet veranderd. Wat betreft betere gezondheidsfuncties moet je denken aan nieuwe sensoren om hartaandoeningen te constateren. In ons watchOS 5 wensenlijstje lees je waar we nog meer op hopen.

De Apple Watch Series 4 wordt naar verwachting in september aangekondigd, tegelijk met de drie nieuwe iPhones.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2018, 10:23
Bron Bron PhoneArena
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch series 4
Device Apple Watch Series 4
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.