Apple Store: iPhone-gebruikers

iPhone X 2018: alles over de volgende 5,8″ iPhone

De iPhone X 2018 is de opvolger van de huidige 5,8-inch iPhone en zal in het najaar van 2018 verschijnen. Op deze pagina lees je alles over releasedatum, prijs en nieuwe functies van dit verwachte toestel. Je hoeft bij de iPhone X 2018 met 5,8-inch schermformaat geen nieuw design te verwachten, maar vooral focus op betere prestaties en een langere accuduur.

iPhone X 2018

Met de iPhone X bracht Apple in 2017 nogal wat veranderingen teweeg. Dit was het eerste toestel met FaceID en een nieuw design met smallere schermranden. In de iPhone X 2018 zou Apple meer verbeteringen willen doorvoeren. Verder zou Apple van plan zijn om functies van de iPhone X ook te gebruiken in de andere toestellen.

Deze 2018 iPhones zou Apple hebben gepland:

  • iPhone X 2018: 5,8-inch met OLED-scherm en dubbele camera die we op deze pagina bespreken
  • iPhone X Plus: 6,5-inch met OLED-display en dubbele camera
  • iPhone LCD 2018: 6,1-inch met LCD-scherm, enkele camera
  • iPhone SE 2: 4-inch met LCD-scherm, enkele camera


Al deze iPhone-modellen (behalve de SE 2) krijgen volgens de geruchten de beschikking over Face ID en het vrijwel randloze design van de iPhone X.

iPhone X 2018 prijs

Omdat de iPhone X 2018 een rechtstreekse opvolger wordt van het huidige 5,8-inch toestel verwachten we dat Apple ongeveer dezelfde prijs zal hanteren. Dat zou betekenen dat deze nieuwe iPhone vanaf ongeveer 1160 euro in de winkel ligt. Voor het model met meer opslag geldt uiteraard een hogere prijs.

Dit zijn de iPhone X prijzen die we verwachten:

  • 64GB → 1160 euro
  • 256GB → 1330 euro

iPhone X 2018 renders

iPhone X 2018 releasedatum

De iPhone X 2018 releasedatum zal dit jaar waarschijnlijk in september vallen. Vorig jaar wachtte Apple tot november met de release van het nieuwste topmodel, maar inmiddels is de OLED-productie op orde. Apple zou daarom in september de drie nieuwe modellen tegelijk op de markt kunnen brengen. Meestal kondigt Apple in september nieuwe toestellen aan, die vaak nog dezelfde maand verkrijgbaar zijn. Nederland en België zitten bij nieuwe iPhones vaak in de eerste groep landen.

iPhone X 2018 specificaties en functies

Hoewel deze 5,8-inch iPhone nog niet is aangekondigd kunnen we dankzij geruchten al wel wat afleiden over de nieuwe functies die Apple mogelijk zou willen introduceren. Hieronder bespreken we de belangrijkste specificaties van de iPhone X 2018.

#1 Schermformaat 5,8-inch

De iPhone X 2018 houdt hetzelfde design van zijn voorganger en ook het schermformaat blijft hetzelfde. Dat houdt in dat dit toestel een 5,8-inch scherm krijgt en daarmee is het ook meteen de kleinste van de 2018 iPhones. De andere iPhone-modellen krijgen volgens verwachtingen namelijk een 6,1″ en 6,5″ schermformaat.

Zie ook: Welke iPhone heb ik?

#2 Snellere A12-chip

Elk jaar sleutelt Apple aan de prestaties van de iPhones. Omdat de iPhone X 2018 naar verwachting geen nieuw design krijgt, zal Apple vooral verbeteringen aan de binnenkant doorvoeren. De vernieuwde A12-chip zal volgens geruchten overstappen op een 7 nanometer-productieproces, waardoor de chip kleiner en energiezuiniger zal zijn dan zijn voorganger. Zo kan Apple de iPhone accuduur verbeteren terwijl de afmetingen van de accu hetzelfde blijven. Van voorgaande jaren weten we dat Apple vaak ook wat optimalisaties in iOS doorvoert. Dat staat ook gepland voor iOS 12.

#3 Verbeterde 3D-camera

Apple verbetert elk jaar de camerafuncties op de nieuwste iPhones en bij de iPhone X 2018 zal daarbij vermoedelijk de nadruk liggen op betere 3D-weergave. Dit moet de mogelijkheden van augmented reality vergroten. Tijdens de aankondiging van iOS 12 liet Apple al de verbeterde mogelijkheden van ARKit 2.0 zien en met camera die beter in staat is om 3D-beelden waar te nemen valt daar nog meer uit te halen.

#4 Voorbereidingen voor 5G

De eerste 5G-netwerken komen eraan. Op de iPhone X 2018 zal Apple waarschijnlijk nog geen volledige ondersteuning voor 5G bieden. Dit heeft ermee te maken dat er lange tijd nog geen definitieve standaard voor was. Apple zou met Intel samenwerken die in de 2018 iPhones zullen worden toegepast en sneller zijn dan voorheen. Volgens KGI-analist Ming-Chi Kuo gaat het om pre-5G modemchips, die sneller zijn dan voorheen, maar nog geen pure 5G-technologie gebruiken. Of Qualcomm een deel van de modemchips levert is zeer de vraag, aangezien het bedrijf in een juridisch conflict met Apple is verwikkeld.

#5 Voorzien van iOS 12

Dit is in ieder geval een zekerheid: Apple zal de iPhone X 2018 voorzien van de nieuwste iOS-versie, iOS 12. Dit geldt voor alle 2018 iPhones. Tijdens WWDC 2018 heeft Apple al een aantal belangrijke functies voor iOS 12 onthuld, waaronder Schermtijd, Siri Shortcuts en verbeterde Niet Storen en notificaties.

#6 Geleverd met snellader

Apple zou van plan zijn om de 2018 iPhones te leveren met een 18 Watt snellader.

Is de iPhone X 2018 niet helemaal wat je zoekt? Misschien vind je deze andere 2018 iPhones interessanter:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!