Mozilla Firefox

Firefox voor macOS bevat automatische donkere modus

Vlak na de compleet vernieuwde Chrome-browser brengt ook Mozilla een nieuwe versie van de Firefox-browser uit. Versie 62 voor macOS biedt ondersteuning voor variabele lettertypes en een automatische nachtmodus.

In de changelog omschrijft Mozilla alle nieuwe functies. Er zijn technische verbeteringen, maar ook mooie updates die meer voor ons gebruikers merkbaar zijn. De voornaamste daarvan is de automatische nachtmodus die automatisch aan gaat.

Firefox automatische donkere modus

Als je minimaal macOS 10.14 Mojave op je MacBook hebt staan, schakelt Firefox automatisch over naar de nachtmodus. Op die manier kan je ’s avonds beter internetten. De Firefox nachtmodus voor iOS kwam eerder al beschikbaar, maar het duurde even voordat de functie nu ook in de macOS-versie te gebruiken is. De nachtmodus springt, mits je de donkere modus van macOS Mojave ingeschakeld hebt, automatisch aan.

Naast de nachtmodus ondersteunt Mozilla nu ook variabele lettertypes. Dat is op de eerste plaats een fijne update voor ontwikkelaars. Tot nu toe moesten zij bij meerdere lettertypes op hun site elke keer een los bestand toevoegen. Dankzij de nieuwe update hoeft dat niet meer. Mozilla hoopt dat ontwikkelaars daardoor meer gaan spelen met lettertypes op hun sites.

Firefox voor macOS: variabel font en donker thema

Maar er zijn nog meer verbeteringen. De standaardpagina waar je op terecht komt als je een nieuw tabblad opent, Firefox Home, toont nu tot wel vier rijen meestbezochte websites. Ook kunnen gebruikers van containers ervoor kiezen een ander tabblad in een nieuwe container te openen.

Mozilla Firefox

Aantal gebruikers
Mozilla Firefox is op dit moment de derde grootste browser. Er zijn volgens de ontwikkelaar zelf zo’n 300 miljoen actieve gebruikers. Daarmee heeft het bedrijf net geen tien procent van de markt in handen. Google Chrome is veel groter, met een marktaandeel van ruim 65 procent. Dan is er nog Internet Explorer met een krappe tien procent, Microsoft Edge met vier procent en Apple’s Safari met drie procent van de markt.

De macOS-versie van Firefox kan je op de site van Mozilla downloaden. Klik op onderstaande link voor de iOS-versie van de browser.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2018, 13:49
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen firefox, mozilla
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.