iPhone X Plus in render van de achterkant.

iPhone 2018: alles over de iPhones van 2018

Lees hier alles over de iPhones van 2018: welke nieuwe iPhones kunnen we in september 2018 verwachten, wat zijn de nieuwe functies en welke modellen krijgen een OLED-scherm? Op deze pagina het laatste nieuws en geruchten iPhone 2018 release, functies en meer 📲

Welke iPhones in 2018 gaat Apple uitbrengen? Op deze pagina lees je alles over de geruchten rondom de nieuwe iPhones van 2018. Denk daarbij aan de iPhone X Plus en iPhone SE 2, maar ook aan opvolgers van de huidige modellen. We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Super-iPhone met tabletfuncties

Wellicht de meest interessante iPhone van 2018 wordt het model met 6,5-inch scherm. Het zou daarbij gaan om een ‘Supersized iPhone’ die ook als vervanger van een tablet kan dienen. Dat zegt Bloomberg op basis van eigen bronnen. De ‘Supersize iPhone’ heeft een behuizing die net zo groot is als de huidige iPhone 8 Plus, maar met een veel groter scherm en smallere schermranden. Daardoor heb je meer effectief schermoppervlak. Als resolutie wordt gesproken over 1242 x 2688 pixels en de kwaliteit zou vergelijkbaar zijn met het OLED-scherm van de iPhone X. Het toestel heeft codenaam D33.

2018 iPhones in het kort

Het ziet er naar uit dat Apple in 2018 meerdere nieuwe iPhones gaat onthullen. In de zomer verwachten we de iPhone SE 2 en in het najaar volgen de nieuwe toptoestellen, waaronder de iPhone X Plus. Er lijken geen directe opvolgers aan te komen van de huidige iPhone 8 en iPhone 8 Plus. In plaats daarvan zou Apple van plan zijn om één nieuwe iPhone met LCD-scherm uit te brengen, met het uiterlijk van de iPhone X. Ook kunnen we een nieuwe iPhone met groter scherm verwachten.

Vraag je je af of jij aan een nieuwe iPhone toe bent? Dan hebben we daarvoor een artikel met overstapadviezen.

Dit zijn onze verwachtingen voor de nieuwe iPhones van 2018:

Drie nieuwe iPhones in 2018

Het gerucht dat Apple drie nieuwe iPhones in het najaar van 2018 gaat uitbrengen wordt bevestigd door Apple-analist Ming-Chi Kuo. Deze betrouwbare bron als het op Apple-geruchten aankomt, denkt dat de volgende nieuwe modellen in de pijplijn zijn:

iPhones van 2018 door Ming-Chi Kuo.

Nieuwe iPhone 2018 release en prijs: wat kunnen we verwachten?

De iPhone X was de duurste iPhone die Apple ooit heeft uitgebracht, met een vanafprijs van €1159. In 2018 is de verwachting dat de gemiddelde verkoopprijs van de iPhones iets gaat dalen. De betrouwbare analist verwacht dat de grotere 6,5-inch iPhone X Plus met OLED ongeveer 1000 dollar gaat kosten. De opvolger van de iPhone X zou iets in prijs gaan dalen tot ongeveer 900 dollar. De 6,1-inch LCD-iPhone blijft het goedkoopst met een verwachte prijs van tussen de 600 en 700 dollar.

Lees alles over de iPhone X Plus

Wat de releasedatum van de 2018 iPhones betreft rekenen we op de gebruikelijke cyclus in het najaar. In de loop van de zomer zullen er steeds meer geruchten zijn over de iPhone X Plus. Apple houdt altijd in september een iPhone-evenement waar de nieuwe iPhones aangekondigd worden, die een paar weken later in de winkel zullen liggen. De timing van de mogelijke iPhone SE 2 is echter nog onduidelijk. Apple kan deze in de loop van de zomer uitbrengen, maar kan er ook mee wachten tot later in de herfst.

Lees alles over de iPhone SE 2

2018 iPhone: nieuwe functies om naar uit te kijken

Welke vernieuwingen kunnen we verwachten in de nieuwe iPhones van 2018? Op basis van geruchten zouden dit enkele kanshebbers kunnen zijn:

#1 Verbeterd draadloos opladen
In 2017 voerde Apple voor het eerst draadloos opladen in. In 2018 kan dit al verder verbeteren, door draadloos opladen op grotere afstand mogelijk te maken. Apple zou met het bedrijf Energous samenwerken om te zorgen dat je je iPhone niet meer op een draadloze opladers hoeft te leggen.

#2 Dual-sim
Er zijn meerdere geruchten geweest over de komst van dual-sim. Hierdoor kun je twee sim-kaarten in een enkel toestel gebruiken. Dat is vooral handig voor zakelijke gebruikers, zodat ze hun privé en zakelijke nummer op hetzelfde toestel kunnen gebruiken. Het gaat zowel om de nieuwe iPhone X Plus als de 6,1-inch LCD iPhone die mogelijk dual-sim krijgen, al is er nog niets definitief.

#3 Voorbereiding op 5G en Gigabit LTE
Apple is bezig met voorbereidingen om de iPhone geschikt te maken voor toekomstige 5G-netwerken. Bij de iPhones van 2018 wordt waarschijnlijk voor een tussenvorm gekozen, omdat er nog weinig providers zijn die al een commercieel 5G-netwerk in de lucht hebben. In 2019-2020 worden de eerste geschikte 5G-netwerken verwacht.

#4 Face ID op alle iPhones
Niet alle iPhones van 2018 krijgen een OLED-scherm, maar wat we wel kunnen verwachten is dat Apple overstapt op Face ID gezichtsherkenning voor alle modellen. Dit werkt op de iPhone X al zo goed, dat er geen reden is om de verdere toepassing in meer modellen tegen te houden.

iPhone X review: info rondom de notch

#5 Scherm met ‘notch’
Vind je de inkeping bij de iPhone X niet mooi? Wen er maar vast aan, want we verwachten dat alle toestellen in 2018 een dergelijke ‘notch’ krijgen. Dat heeft te maken met de ondersteuning voor Face ID: voor de gezichtsherkenning is de TrueDepth-camera nodig die wat meer ruimte vraagt.

Wil je nu al een nieuwe iPhone?

Wil je niet wachten op de nieuwe iPhones die pas in de herfst van 2018 verschijnen? Dan kun je ook de iPhone X kopen, het nieuwste topmodel met 5,8-inch scherm. Zoek je iets goedkopers, dan kun je beter de iPhone 8 Plus kopen. Dit toestel heeft ook een groot scherm, maar is een paar honderd euro lager in prijs. Of kijk bij onze iPhone aanbiedingen voor het goedkoopste iPhone-abonnement.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!