iPhone X Plus in render van de achterkant.

iPhone 2018: alles over de iPhones van 2018

Lees hier alles over de iPhones van 2018: welke nieuwe iPhones kunnen we in september 2018 verwachten, wat zijn de nieuwe functies en welke modellen krijgen een OLED-scherm? Op deze pagina het laatste nieuws en geruchten iPhone 2018 release, functies en meer 📲

Welke iPhones in 2018 gaat Apple uitbrengen? Op deze pagina lees je alles over de geruchten rondom de nieuwe iPhones van 2018. Denk daarbij aan de iPhone X Plus, maar ook aan opvolgers van de huidige modellen. We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen!

2018 iPhones in het kort

Het ziet er naar uit dat Apple in 2018 meerdere nieuwe iPhones gaat onthullen. In het late voorjaar of de zomer verwachten we de iPhone SE 2 en in het najaar volgen de nieuwe toptoestellen, waaronder de iPhone X Plus. Er lijken geen directe opvolgers aan te komen van de huidige iPhone 8 en iPhone 8 Plus. In plaats daarvan zou Apple van plan zijn om een nieuwe iPhone met LCD-scherm uit te brengen, met het uiterlijk van de iPhone X. Ook kunnen we een nieuwe iPhone met groter scherm verwachten.

Vraag je je af of jij aan een nieuwe iPhone toe bent? Dan hebben we daarvoor een artikel met overstapadviezen.

Dit zijn onze verwachtingen voor de nieuwe iPhones van 2018:

Drie nieuwe iPhones in 2018

Het gerucht dat Apple drie nieuwe iPhones in het najaar van 2018 gaat uitbrengen wordt bevestigd door Apple-analist Ming-Chi Kuo. Deze betrouwbare bron als het op Apple-geruchten aankomt, denkt dat de volgende nieuwe modellen in de pijplijn zijn:

  • 6,5-inch OLED iPhone (een Plus-uitvoering van het huidige toptoestel)
  • 5,8-inch OLED iPhone (de opvolger van het huidige toptoestel)
  • 6,1-inch LCD iPhone (instapmodel)

iPhones van 2018 door Ming-Chi Kuo.

Nieuwe iPhone 2018 release en prijs: wat kunnen we verwachten?

De iPhone X was de duurste iPhone die Apple ooit heeft uitgebracht, met een vanafprijs van €1159. In 2018 zal de gemiddelde verkoopprijs van de iPhones waarschijnlijk toenemen, omdat er veel meer modellen met OLED-scherm zullen zijn. Ook is te verwachten dat de vanafprijs van de grotere 6,5-inch iPhone X Plus met OLED boven de €1200 uitkomt.

Lees alles over de iPhone X Plus

Wat de releasedatum van de 2018 iPhones betreft rekenen we op de gebruikelijke cyclus in het voorjaar en najaar. Begin 2018 verwachten we nieuws over de iPhone SE 2 en in de loop van de zomer zullen er steeds meer geruchten zijn over de iPhone X Plus. Apple houdt altijd in september een iPhone-evenement waar de nieuwe iPhones aangekondigd worden, die een paar weken later in de winkel zullen liggen.

Lees alles over de iPhone SE 2

2018 iPhone: nieuwe functies om naar uit te kijken

Welke vernieuwingen kunnen we verwachten in de nieuwe iPhones van 2018? Op basis van geruchten zouden dit enkele kanshebbers kunnen zijn:

#1 Verbeterd draadloos opladen
In 2017 voerde Apple voor het eerst draadloos opladen in. In 2018 kan dit al verder verbeteren, door draadloos opladen op grotere afstand mogelijk te maken. Apple zou met het bedrijf Energous samenwerken om te zorgen dat je je iPhone niet meer op een draadloze opladers hoeft te leggen.

#2 Voorbereiding op 5G en Gigabit LTE
Apple is bezig met voorbereidingen om de iPhone geschikt te maken voor toekomstige 5G-netwerken. Bij de iPhones van 2018 wordt waarschijnlijk voor een tussenvorm gekozen, omdat er nog weinig providers zijn die al een commercieel 5G-netwerk in de lucht hebben. In 2019-2020 worden de eerste geschikte 5G-netwerken verwacht.

#3 Face ID op alle iPhones
Niet alle iPhones van 2018 krijgen een OLED-scherm, maar wat we wel kunnen verwachten is dat Apple overstapt op Face ID gezichtsherkenning voor alle modellen. Dit werkt op de iPhone X al zo goed, dat er geen reden is om de verdere toepassing in meer modellen tegen te houden.

iPhone X review: info rondom de notch

#4 Scherm met ‘notch’
Vind je de inkeping bij de iPhone X niet mooi? Wen er maar vast aan, want we verwachten dat alle toestellen in 2018 een dergelijke ‘notch’ krijgen. Dat heeft te maken met de ondersteuning voor Face ID: voor de gezichtsherkenning is de TrueDepth-camera nodig die wat meer ruimte vraagt.

Wil je nu al een nieuwe iPhone?

Wil je niet wachten op de nieuwe iPhones die pas in de herfst van 2018 verschijnen? Dan kun je ook de iPhone X kopen, het nieuwste topmodel met 5,8-inch scherm. Zoek je iets goedkopers, dan kun je beter de iPhone 8 Plus kopen. Dit toestel heeft ook een groot scherm, maar is een paar honderd euro lager in prijs. Of kijk bij onze iPhone aanbiedingen voor het goedkoopste iPhone-abonnement.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!