AirPods waterproof

AirPods, alles over Apple’s draadloze oordopjes

De AirPods zijn Apple's populaire draadloze oordopjes. Ze zijn energiezuinig en makkelijk te koppelen met je iPhone en andere apparaten. Lees hier alles over functies, prijs en meer!

- Prijs vanaf €179,-

De AirPods zijn Apple’s draadloze oordopjes. Ze werden al in september 2016 aangekondigd en zijn sindsdien erg populair geworden. Zelfs profvoetballers zijn overgestapt van Beats-koptelefoons naar de AirPods. Alles wat je moet weten lees je hier, of kijk even op onze pagina over AirPods kopen voor actuele prijzen en aanbiedingen.

AirPods 2 doosje bovenkant

AirPods prijs en beschikbaarheid

Wil je de AirPods kopen, dan kun je terecht bij Apple en bij diverse winkels:

Voor die prijs krijg je een set AirPods, de bijbehorende oplaadcase en een Lightning-kabel om het doosje mee op te laden. Soms ben je goedkoper uit bij de volgende winkels. Maar omdat er erg veel vraag naar de AirPods is blijkt het lastig om goede aanbiedingen te vinden:

Check ons artikel AirPods kopen voor actuele informatie over voorraden en prijzen!

AirPods 2019
Apple heeft in 2019 vernieuwde AirPods 2 uitgebracht, die voorzien zijn van een draadloze oplaadcase. Deze nieuwe variant is op te laden met elke Qi-geschikte lader en met de nog niet verschenen AirPower-oplader. De nieuwe generatie AirPods werkt met Hé Siri-functie zodat ze zelfstandig kunnen reageren op spraakopdrachten. De AirPods 2 zijn voorzien van een nieuwe chip. Het draadloze oplaadddoosje is ook los verkrijgbaar.

Meer over de AirPods 2 lees je hieronder.

Wat zijn AirPods?

AirPods zijn draadloze oordopjes, die je kunt gebruiken als gewone Bluetooth-oordopjes. In combinatie met een iPhone, iPad, Mac of Apple TV beschik je over extra functies zoals automatisch koppelen en Siri-spraakopdrachten. Dit is te danken aan de W1, een speciale chip die allerlei handige functies toevoegt.

De AirPods hebben bijna dezelfde vorm als de vorige EarPods, maar zijn volledig draadloos met ingebouwde microfoon en sensoren. Lees ons AirPods review voor onze ervaringen, zodat je weet of het iets voor jou is.

De AirPods hebben bijna dezelfde vorm als de bekabelde EarPods die bij de iPhone worden geleverd, maar zijn volledig draadloos met ingebouwde microfoon en sensoren. Lees ons AirPods review voor onze ervaringen, zodat je weet of het iets voor jou is.

De AirPods bestaan uit twee losse oortjes en een oplaaddoosje, waarmee je de AirPods tussendoor kunt opladen. Door de oortjes af en toe in het doosje te stoppen kun je de gebruiksduur verlengen tot 24 uur.

De AirPods bevatten diverse sensoren. Daardoor hoef je ze alleen in je oor te doen en de muziek begint meteen te spelen. Pauzeren gaat ook vanzelf zodra je ze uit doet. Het handige is dat je ook één AirPods kunt gebruiken, zodat je de totale gebruiksduur kunt verdubbelen. Bovendien hou je dan wat meer contact met je omgeving en dat kan veiliger zijn in het verkeer. Je leest hierover meer in ons artikel over de AirPods gebruikenAirPods gebruiken en muziek luisteren.

Omdat de AirPods geen kabels hebben, zitten er ook geen knopjes op om je muziek te pauzeren, af te spelen of het volume te wijzigen. In plaats daarvan zijn de AirPods te bedienen door erop te tikken en door spraakopdrachten te geven aan Siri. Aan de onderkant van elke AirPod zit een microfoon verborgen, die samenwerkt met een versnellingsmeter. Tik twee keer op de oortjes om Siri te activeren. Je kunt vervolgens opdracht geven om een bepaalde muzieklijst af te spelen, iemand te bellen of een routebeschrijving op te vragen. Je kunt aan het tikken op de AirPods ook andere acties koppelen. Hoe dit werkt lees je in onze tip Tikken op AirPods instellen.

AirPods

AirPods aankondiging

Apple kondigde de AirPods aan tijdens de onthulling van de iPhone 7 en dat was een logisch moment, want dit was de eerste iPhone zonder koptelefoonaansluiting. De AirPods lijken qua design sterk op de EarPods die Apple bij elke iPhone meelevert, maar dan met een afgeknipt kabeltje. Aanvankelijk werd erom gelachen omdat ze werden vergeleken met borstelkoppen van een elektrische tandenborstel. Maar gaandeweg zijn de oortjes steeds gangbaarder geworden en je ziet ze dan ook regelmatig op straat.

AirPods review

Ben je benieuwd of de AirPods iets voor jou zijn? Lees dan onze AirPods review, waarin we uitleggen wat de belangrijkste voor- en nadelen van deze draadloze oordopjes zijn.

Dit was de conclusie van onze AirPods review:

Heb je ze nodig? Natuurlijk niet. Dit zijn oordopjes voor mensen die alles al hebben. Kijk je naar de functies die erin zitten, dan zijn dit voor Apple-gebruikers de beste draadloze oordopjes die je je kunt wensen. Ze zijn bovendien goedkoper (jawel!) dan de meeste concurrerende oordopjes die je op de markt vindt, zoals die van Samsung, Bose en Jabra. We raden de AirPods dan ook zeker aan, omdat de prijs/kwaliteitverhouding eigenlijk heel redelijk is.

AirPods: eerste Apple-oortjes met W1-chip

De AirPods bevatten een W1-chip die Apple speciaal voor oordopjes ontwikkeld heeft. De W1-chip is energiezuinig en zorgt voor een groot bereik. Bovendien zorgt de chip ervoor dat het geluid optimaal blijft en de oordopjes heel eenvoudig te koppelen zijn. Naast de AirPods vind je de W1-chip ook in sommige Beats-koptelefoons. In een apart artikel leggen we drie voordelen van de W1-oordopjes uit.

AirPods koppelen: overal gebruiken dankzij iCloud

Het koppelen van de AirPods gaat dankzij de W1-chip moeiteloos, zonder dat je een code hoeft in te tikken of naar apparaten hoeft te zoeken. Je hoeft dus niet naar de Bluetooth-instellingen van je iPhone te gaan. Zodra je de case van de AirPods voor het eerst opent en in de buurt houdt van een iPhone, verschijnt een speciaal scherm waarmee je kunt bevestigen dat je de oortjes wilt koppelen. Vervolgens maken de AirPods automatisch verbinding met andere apparaten waarop je bent ingelogd met hetzelfde Apple ID. Het gaat hierbij om de iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, Apple TV en Mac.

AirPods koppelen met je iPhone.

In onze tip lees je alles over de AirPods koppelen en loskoppelen van je iPhone, iPad, Apple TV en Apple Watch.

AirPods opladen en batterijduur

De AirPods worden geleverd in een speciale oplaadcase. Dit is een plastic doosje waarin de AirPods apart van elkaar in op te bergen zijn. De oplaadcase bevat een batterij waarmee je de AirPods allebei draadloos op kunt laden. De oplaadcase zelf dient opgeladen te worden met een Lightning-kabel.

Een volledig opgeladen set AirPods gaat tot vijf uur mee. Wil je langer van muziek genieten, dan is het belangrijk dat je ook een volledig opgeladen oplaadcase met je meeneemt. Met tussentijds bijladen via een volledig opgeladen oplaadcase, kun je de AirPods meer dan 24 uur gebruiken. Het opladen zelf gaat ook vrij snel. Als je de oordopjes 15 minuten oplaadt, kun je ze weer drie uur lang gebruiken.

Apple’s overige oordopjes: EarPods en in-ear oordopjes

Apple EarPods voor iPhone, iPad en iPod.
Behalve de AirPods heeft Apple ook nog andere bedrade oordopjes in het assortiment. De EarPods worden geleverd bij elke iPhone en iPod en komt in twee smaken: met standaard koptelefoonaansluiting en met Lightning-aansluiting. Laatstgenoemde wordt standaard geleverd bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, terwijl de andere versie bij de overge iPhones en iPods geleverd wordt. De EarPods zijn voorzien van een microfoon en drie knoppen om het volume te regelen en om muziek af te spelen, een telefoongesprek op te nemen en om nummers over te slaan. De EarPods zijn ook los te koop voor €35 met koptelefoonaansluiting of Lightning-aansluiting.

Apple In-Ear earphones (MA850)Apple heeft ook eigen bedrade in-ear koptelefoons. Deze verdwijnen meer in je oor zodat je tijdens het luisteren meer afgezonderd bent. Ook deze in-ear koptelefoon is uitgerust met een microfoon en afstandsbediening. Bovendien wordt hij geleverd met opbergtasje en drie sets siliconenoordopjes in drie formaten, namelijk small, medium en large. Ook krijg je bij deze oordopjes twee extra gaaskapjes. De Apple in-ear koptelefoon kost €89.

Meer AirPods-tips

Hier lees je meer tips over het gebruik van de AirPods:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!