Apple Watch Series 4-scherm krijgt hogere resolutie met meer info

De Apple Watch Series 4 krijgt waarschijnlijk een resolutie van 384 x 480 pixels. Apps kunnen daardoor veel meer informatie tonen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch Series 4 schermresolutie

We weten al dat de Apple Watch Series 4 volgens geruchten een groter scherm krijgt met smallere randen. Daardoor past er meer informatie op het scherm en valt er op de wijzerplaat meer te zien. Maar hoe groot wordt het scherm precies? Uit gelekte marketingmaterialen en informatie uit de watchOS 5 beta’s is af te leiden dat de Series 4 waarschijnlijk een schermresolutie van 384 x 480 krijgt. Nu is dat nog 312 x 390 pixels op het 42mm-model.


Door het grotere aantal pixels kan Apple meer details in de wijzerplaat tonen. Zo zijn er maar liefst 9 verschillende complicaties te zien. Het scherm is groter en de randen zijn smaller. Verder zal het scherm waarschijnlijk een hogere pixeldichtheid krijgen.

Apple Watch Series 4 close-up.

Apple gaat speciale wijzerplaten uitbrengen voor de Apple Watch Series 4. Er komen ook nieuwe complicaties, zowel voor Apple’s eigen apps als voor apps van derden. Het betekent ook dat ontwikkelaars er wat extra tijd in moeten steken. De PCalc-rekenmachine-app wordt bijvoorbeeld niet mooi geschaald omdat de knoppen op een vaste plek staan. De ontwikkelaar zal hier moeten zorgen dat de knoppen groter worden getoond.

PCalc op Apple Watch Series 4

De ontwikkelaar van PCalc maakt er maar een grapje van:

https://twitter.com/jamesthomson/status/1037455690439294978

Wil je meer weten over de Apple Watch Series 4? We hebben alle details die nu al bekend zijn voor je op een rijtje gezet!

Bekijk ook

Apple Watch Series 4, alles over de Apple Watch van 2018!

De Apple Watch Series 4 is de smartwatch uit 2018 met een groter scherm, nieuwe hartslagfuncties en nog veel meer. Check hier wat er allemaal verbeterd is in de Apple Watch Series 4!

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.