Apple Watch Series 4 close-up.

Apple Watch Series 4-scherm krijgt hogere resolutie met meer info

De Apple Watch Series 4 krijgt waarschijnlijk een resolutie van 384 x 480 pixels. Apps kunnen daardoor veel meer informatie tonen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch Series 4 schermresolutie

We weten al dat de Apple Watch Series 4 volgens geruchten een groter scherm krijgt met smallere randen. Daardoor past er meer informatie op het scherm en valt er op de wijzerplaat meer te zien. Maar hoe groot wordt het scherm precies? Uit gelekte marketingmaterialen en informatie uit de watchOS 5 beta’s is af te leiden dat de Series 4 waarschijnlijk een schermresolutie van 384 x 480 krijgt. Nu is dat nog 312 x 390 pixels op het 42mm-model.

Door het grotere aantal pixels kan Apple meer details in de wijzerplaat tonen. Zo zijn er maar liefst 9 verschillende complicaties te zien. Het scherm is groter en de randen zijn smaller. Verder zal het scherm waarschijnlijk een hogere pixeldichtheid krijgen.

Apple Watch Series 4 close-up.

Apple gaat speciale wijzerplaten uitbrengen voor de Apple Watch Series 4. Er komen ook nieuwe complicaties, zowel voor Apple’s eigen apps als voor apps van derden. Het betekent ook dat ontwikkelaars er wat extra tijd in moeten steken. De PCalc-rekenmachine-app wordt bijvoorbeeld niet mooi geschaald omdat de knoppen op een vaste plek staan. De ontwikkelaar zal hier moeten zorgen dat de knoppen groter worden getoond.

PCalc op Apple Watch Series 4

De ontwikkelaar van PCalc maakt er maar een grapje van:

Wil je meer weten over de Apple Watch Series 4? We hebben alle details die nu al bekend zijn voor je op een rijtje gezet!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2018, 8:36
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple watch series 4

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.