iOS 17 functies

Dit zijn de 22+ nieuwe functies in iOS 17.2

In iOS 17.2 zijn nieuwe functies gepland voor de iPhone en iPad. Zo kun je nu de Dagboek-app proberen en komen er allerlei verbeteringen in Apple Music. In dit artikel zetten we alle nieuwe functies van iOS 17.2 en voor je op een rij, die nu beschikbaar zijn voor je iPhone.

Nieuwe functies in iOS 17.2

Het is weer tijd voor nieuwe iPhone-functies! Na het testen van de iOS 17.2 beta is de release van iOS 17.2 eindelijk hier en daarin vinden we weer talloze kleine en grote verbeteringen. We kunnen voor het eerst gebruik maken van de Dagboek-app en er zijn nieuwe widgets voor de Weer- en Klok-app. Maar dat is niet alles: in dit artikel lopen we de nieuwe functies in iOS 17.2 met je langs.

#1 Dagboek-app

iOS 17.2 brengt de beloofde Dagboek-app naar je iPhone, die in het Engels ‘Journal’ heet. Hiermee kun je je dagelijkse belevenissen vastleggen op basis van foto’s, geluidsfragmenten en teksten. Wij hebben de app alvast in het Nederlands getest. De Dagboek-app geeft suggesties waar je op een bepaalde dag over zou kunnen schrijven. Schakel je dit in, dan krijg je gedurende de dag meldingen te zien. De iPhone kijkt daarbij naar je gedrag: heb je foto’s van een lunch buiten de deur gemaakt, dan wil je daar misschien iets over schrijven. En als je op vakantie bent, wil je misschien ook vastleggen wat je zoal hebt gedaan. Maar je kunt de app ook gewoon als een klassiek dagboek gebruiken, waarbij je vastlegt waar je blij of boos over bent.

Dagboek app welkomstschermen
Bekijk ook

Alles over de Dagboek-app op je iPhone

Apple een eigen Dagboek-app op de iPhone, waarmee je je belevenissen en gedachten kunt vastleggen. Deze app is standaard op je iPhone aanwezig en geeft je suggesties om aan je mentale en fysieke gezondheid te werken. Dit zijn de belangrijkste functies van de Dagboek-app op de iPhone!

#2 Vertaal-functie activeren met actieknop

Mensen met een allernieuwste kunnen de actieknop op de iPhone 15 Pro (Max) nu voor iets nieuws gebruiken. Er is een extra optie toegevoegd voor de actieknop: Vertaal (Translate). Stel je dit in, dan kun je met een druk op de knop een pop-up van de Vertaal-app openen. Vervolgens kun je teksten inspreken en automatisch laten vertalen, zodat je een gesprek kunt voeren. Je moet in de Vertaal-app wel eerst instellen welke twee talen je wilt gebruiken. Dit kan vanuit het Nederlands naar het Chinees, Koreaans, Indonesisch, Spaans of een van de andere talen.

Translate actieknop
Bekijk ook

Zo gebruik je de Vertaal-app op je iPhone en iPad

Met de Vertaal-app kun je teksten vertalen naar allerlei talen onderling. En goed nieuws: het werkt nu ook met de Nederlandse taal! Hoe werkt deze app en wat zijn de verschillen met Google Translate? In deze tip stellen we de mogelijkheden aan je voor.

#3 Favorieten-afspeellijst in Apple Music

Een vernieuwing in de Muziek-app is de automatische Favorieten-afspeellijst op basis van de nummers die je eerder een hartje hebt gegeven. In iOS 17.1 is het favorietensysteem al op de schop gegaan en in iOS 17.2 neemt Apple nog een extra stap door van je favorieten een playlist te maken. Op deze manier hoef je nooit meer op zoek naar jouw lievelingsnummers. Geef je een nummer een hartje, dan wordt deze automatisch toegevoegd. Ook kan je Siri straks vragen om deze playlist af te spelen.

#4 Favorieten toevoegen aan bibliotheek

In de instellingen van de Muziek-app is een nieuwe schakelaar toegevoegd. Daarmee kun je bepalen of nummers die je als favoriet gemarkeerd hebt, toegevoegd moeten worden aan je bibliotheek. Zo’n zelfde schakelaar was er al voor nummers die je in een afspeellijst gezet hebt, maar is nu ook apart in- en uit te schakelen voor je favoriete liedjes.

#5 Nieuw focusfilter voor Apple Music luistergeschiedenis

Er is nu een nieuw focusfilter voor de luistergeschiedenis van Apple Music. Wil je even naar je ‘guilty pleasures’ luisteren maar daarmee niet je luisterhistorie om zeep helpen, dan zet je dit filter aan. De nummers die je speelt zijn dan later niet meer terug te vinden en hebben geen effect op je toekomstige aanbevelingen.

#6 Standaard meldingsgeluiden kiezen

Je kan vanaf iOS 17.2 voor meldingen van apps zelf kiezen welk geluidje je hoort én met welk patroon je iPhone trilt. Sinds iOS 17 heeft Apple het standaardgeluidje aangepast en dit is tot op de dag van vandaag niet in te stellen. Met iOS 17.2 komt daar dus verandering in en je hebt de keuze tussen alle standaard meldingstonen die er zijn.

Bekijk ook

iOS 17.2 laat je het standaard meldingsgeluidje van apps aanpassen

Vanaf iOS 17.2 kan je kiezen welk geluidje meldingen van apps moeten laten horen. Veel apps gebruiken het standaardgeluidje voor meldingen en het is voor het eerst dat je dat als gebruiker kan wijzigen.

#7 Woordvoorspellingen in tekstveld uitschakelen

Sinds iOS 17 kunnen de iPhone en iPad woordvoorspellingen in het tekstveld geven als je het Engelse toetsenbord gebruikt. In een lichter lettertype verschijnt dan al tijdens het typen het woord dat je wil gebruiken, zodat je alleen nog maar op spatie hoeft te tikken om het woord af te maken. In iOS 17.2 voegt Apple een schakelaar toe om dit uit te zetten. Je vindt dit bij Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Toon voorspellingen in de tekst. Je vindt dit alleen als je het Engelse toetsenbord toegevoegd hebt.

#8 Naar ongelezen iMessage-berichten springen

Deze functie zat eerder al in een beta van iOS 17, maar haalde de release uiteindelijk niet. Met iOS 17.2 wordt het alsnog toegevoegd: een knop waarmee je in één keer naar het oudste ongelezen bericht in een iMessage-gesprek kan gaan. Dat is vooral handig bij grotere groespgesprekken, zodat je meteen kan springen naar het eerste ongelezen bericht en je dus niet handmatig hoeft te scrollen. Je herkent de knop aan een pijltje omhoog, rechtsonder in het scherm.

#9 iMessage Contact Key Verification

Apple heeft een nieuwe beveiligingsfunctie toegevoegd aan iOS 17.2, die al afgelopen januari werd beloofd. Het gaat hier om een manier om zeker te weten dat je met de juiste persoon aan het chatten bent in iMessage. In de release notes van iOS 17.2 beta is hier meer over te lezen. Er zijn drie manieren om je contactpersoon te verifiëren: persoonlijk, via FaceTime of via een beveiligd telefoongesprek. Als dit is ingeschakeld krijg je een melding in iMessage te zien als er problemen zijn met de validatie. Deze functie is bedoeld voor mensen die een zeker risico lopen en beschikken over waardevolle informatie die niet mag uitlekken, zoals journalisten en politici. Het is dus niet voor de doorsnee burger bedoeld.

#10 Nieuwe stickerreacties voor iMessage

Apple heeft een nieuwe functie toegevoegd voor stickerreacties. Als je op een iMessage-bericht drukt, kun je naast de Tapbacks nu ook gemakkelijk een sticker uitkiezen. Dit werkt in feite hetzelfde als een sticker die je over het bericht heen plakt. Het wordt dus niet onderdeel van het bericht zelf, zoals bij de Tapbacks het geval is.

Stickerreacties

#11 Melding in FaceTime bij geblokkeerd persoon

Als je deelneemt aan een groepsgesprek in FaceTime, kun je nu een melding krijgen als daar een deelnemer bij zit die je eerder zelf geblokkeerd hebt. Dat geldt ook als een geblokkeerd persoon wordt toegevoegd aan een FaceTime-gesprek waar je zelf al in zit. Deze melding voorkomt dat je overvallen wordt door een persoon die je niet meer wil spreken of zien. Je kunt dan nog zelf beslissen om uit het gesprek te gaan.

#12 Nieuwe widgets voor Weer- en Klok-app

Er zijn nieuwe widgets voor de Weer-app, genaamd ‘Details’, ‘Verwachting per dag’ en ‘Zonsopgang en zonsondergang’. Deze geven meer details over de weerssituatie. Zo kun je met de Details-widget zien wat de kans op regen wordt, de UV-index, windsnelheid en luchtkwaliteit. Bij Verwachting per dag kijk je een paar dagen vooruit. En de Zonsopgang- en zonsondergang-widget laat zien hoe laat de zon op komt en weer onder gaat, zoals veracht. Er is ook een nieuwe Klok-widget met een Digitale klok, die je op je beginscherm kunt zetten.

Weer- en Klok-widgets

#13 Memoji met lichaamsvormen

Er is nu een nieuwe sectie voor Memoji, waarmee je het lichaam beter kunt instellen. Je kunt de borst, taille, schouders en armen kiezen op basis van jouw lichaamsvormen.

Memoji lichaamsvormen

#14 Verbeterde telelens iPhone 15 Pro met snellere focus

Apple heeft de werking van de telelens op de iPhone 15 Pro-modellen iets verbeterd. Bij het vastleggen van kleine objecten die verder weg zijn, zal de lens nu sneller op het object focussen. Dat maakt de lens een stuk beter bruikbaar, omdat je daardoor sneller een scherpere foto kan maken. De verbetering geldt voor beide iPhone 15 Pro-modellen, dus zowel de gewone iPhone 15 Pro als de iPhone 15 Pro Max.

#15 Filmen voor Apple Vision Pro met spatial video

Heb je een iPhone 15 Pro? Dan kun je vanaf iOS 17.2 een speciale filmstand activeren. In deze stand worden je video’s speciaal opgenomen om te worden getoond op een Apple Vision Pro headset. De beelden worden op 30 fps en 1080p opgenomen. Apple raadt aan om horizontaal te filmen en de iPhone zo stil mogelijk te houden. Er wordt extra materiaal verzameld om meer diepte te kunnen tonen. Dit moet ervoor zorgen dat de beelden realistischer ogen op een Apple Vision Pro. Eén minuut aan video kost in deze stand volgens Apple zo’n 130 MB, dus we raden niet aan om dit altijd te gebruiken in verband met je opslagruimte.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/vision-pro/

#16 iPhone als AirPlay-ontvanger voor Vision Pro

Met iOS 17.2 kun je je iPhone gebruiken als AirPlay-ontvanger voor de Vision Pro. Je kan daarmee content delen of streamen vanaf de Apple-headset naar je iPhone. Deze instelling is te vinden bij Instellingen > Algemeen > AirPlay en Handoff. Je kunt daar kiezen voor wie AirPlay toegestaan is en of er een wachtwoord nodig is. Dit zijn precies dezelfde instellingen als bij het instellen van een Mac als AirPlay-ontvanger.

#17 Qi2 ondersteuning voor iPhone 13 en iPhone 14

De iPhone 13 en iPhone 14 krijgen dankzij iOS 17.2 ondersteuning voor Qi2, de nieuwe versie van draadloos opladen. Qi2 is gebaseerd op MagSafe en maakt sneller draadloos opladen mogelijk. Het is echter nog niet helemaal duidelijk of de iPhones met Qi2 daadwerkelijk sneller draadloos opladen. De eerste Qi2 geschikte laders moeten nog voor het einde van het jaar verkrijgbaar zijn.

Bekijk ook

Qi2-opladen komt naar iPhone 13 en iPhone 14

iOS 17.2 zal ondersteuning bieden voor de Qi2 draadloze oplaadstandaard voor de iPhone 13- en iPhone 14-modellen. Dit blijkt uit de releasenotes van de iOS 17.2 Release Candidate, die vandaag uitkwam.

#18 Waarschuwingen voor gevoelig materiaal

Sinds iOS 17 toont je iPhone een waarschuwing voor gevoelig materiaal, bijvoorbeeld in iMessage. Als iemand jou (ongewenst) een aanstootgevende foto stuurt, kan de iPhone dat herkennen en je waarschuwen. Zo hoef je het niet ongewenst te bekijken. Vanaf iOS 17.2 wordt deze functionaliteit uitgebreid. Waar het voorheen alleen werkte in Berichten, AirDrop, FaceTime en contactposters die je vanuit de Telefoon-app bekijkt, komt de gewone Contacten-app daar nu bij. Het geldt ook voor contactfoto’s, want die kunnen gebruikers tegenwoordig immers zelf instellen en pushen naar hun contacten.

Maar daar houdt het niet op, want er is nog een interessante toevoeging aan deze uitbreiding. Het geldt namelijk binnenkort ook voor stickers die via iMessage worden gestuurd. Het is immers doodeenvoudig om je eigen stickers te maken, dus ook hier vindt Apple het nodig om de waarschuwing te tonen bij aanstootgevend materiaal. Dit kun je overigens allemaal in- en uitschakelen via de instellingen. Je hoeft het dus niet te gebruiken.

Bekijk ook

Zo bescherm je jezelf (of kinderen) tegen gevoelig materiaal op iPhone en iPad

Hou je niet van bloot en expliciet materiaal? Dan is de functie 'Waarschuwing gevoelig materiaal' jou op het lijf geschreven! Hiermee voorkom je dat anderen je zomaar foto's kunnen sturen waar je overstuur van raakt. Je kunt het gemakkelijk inschakelen.

#19 Controleer eenvoudiger je garantiestatus in de instellingen

Hoewel het voorheen al mogelijk was om je garantiestatus te bekijken op je iPhone, wordt het in iOS 17.2 makkelijker. Zo hoef je niet meer naar Instellingen > Algemeen > Info te gaan, maar staat het een menu hoger. Bij Instellingen > Algemeen staat nu een nieuw knopje voor Dekking. Deze mogelijkheid werd op de Mac al toegevoegd in macOS Sonoma 14.1. Het is dus geen verrassing dat het nu zo wordt overgenomen op de iPhone en iPad.

Dekking en garantie controleren iOS 17.2

#20 Wallet-kaarten en meer delen via NameDrop-interface

Vanaf iOS 17.2 kun je met een NameDrop-achtige interface ook Wallet-kaarten zoals toegangskaarten, instapkaarten en filmkaartjes delen. Dit doe je door twee iPhones bij elkaar te houden, zodra je een Wallet-kaart open hebt. Het was al mogelijk om op de gewone AirDrop-manier Wallet-kaarten te delen, maar deze methode geeft het een iets andere interface.

Bekijk ook

Snel pasjes en tickets delen doe je met NameDrop-achtige functie in iOS 17.2

Apple voegt in de iOS 17.2-update een NameDrop-achtige functie toe die het makkelijker maakt om bioscoopkaartjes, vliegtickets, klantenkaarten en andere pasjes in je Wallet-app te delen met andere iPhone-gebruikers.

#21 App Store toont duidelijke categorieën (maar niet bij ons)

Op zoek naar een app, maar lukt het niet helemaal? Misschien helpt het als je kunt sorteren op categorie. Dat is al mogelijk, maar vanaf iOS 17.2 krijgt het een nieuw jasje. Als je in het Apps– of Games-tabblad zit, zie je nu bovenaan een balk met categorieën. Deze zijn ook voorzien van een symbool om ze eenvoudiger te kunnen herkennen. Voorheen vond je dit bijna helemaal onderaan de pagina, wat als gevolg heeft dat je het waarschijnlijk nooit gebruikt.

Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet op jouw apparaat? Het zit nu al in het Arcade-tabblad van de App Store, al zijn de categorieën hier wel wat anders ingedeeld. Helaas krijgen wij op de redactie deze categorieën niet te zien, dus het zou kunnen dat dit per land wordt uitgerold. Dat is wel vaker het geval met updates in de App Store.

#22 Verdere iOS 17.2 functies: meer kleine verbeteringen

Er is nog een aantal andere functies en verbeteringen in iOS 17.2 die we willen noemen:

  • Foto’s-app vraagt toestemming tot muziekbibliotheek: Zodra je de Foto’s-app opent, krijg je nu een melding waarin gevraagd wordt om toestemming tot je Apple Music-bibliotheek. Geef je toestemming, dan kan je muziek en luisteractiviteit gebruikt worden voor je terugblikken.
  • Naam en foto delen: In de instellingen bij Telefoon en FaceTime vind je nu een optie om te kiezen hoe je je naam en foto wil delen, mede voor de contactposter. Deze optie was al beschikbaar bij de instelling voor Berichten.
  • Berichten in iCloud: Het synchroniseren van iMessage via iCloud heeft nu een iets gewijzigde naam gekregen, namelijk ‘Berichten in iCloud’. Ook zie je nu meer opties, zoals het aantal berichten dat opgeslagen is en wanneer de laatste synchronisatie was. Je vindt dit bij Instellingen > je naam > iCloud > Toon alles > Berichten in iCloud.
  • Verbeterde noodoproepen: Apple heeft bij Instellingen > Meldingen > Noodmeldingen nu een nieuwe ‘Local Awareness’-schakelaar toegevoegd. Dit maakt het vaststellen van je locatie en betrouwbaarheid nog nauwkeuriger. Deze verbetering is niet beschikbaar in Nederland en België.
  • Contactposter met regenboogtekst: Je kunt bij het instellen van je Contactposter nu kiezen voor een lettertype met regenboogkleuren.
  • Nieuwe animatie voor boekpagina’s: Bij het omslaan van een pagina in de Boeken-app is er nu een nieuwe ‘Fast Fade’-optie. Ook heeft Apple het icoontje weggehaald waarmee je snel door content kon bladeren.
  • iPhones updaten in de verpakking: De code van iOS 17.2 verklapt dat Apple een systeem heeft om iPhones te updaten terwijl ze nog in gesloten verpakking zitten. Deze functie lekte eerder al uit.
  • Live Activiteiten voor News: De Apple News-app heeft nu ondersteuning voor Live Activiteiten. Deze app is nog niet beschikbaar in Nederland.
  • Verdwijnen iTunes Store voor films en series: De iTunes Store voor films (en in het buitenland ook series) is verdwenen in iOS 17.2. Het kopen en huren van films en series gaat dan via de TV-app, zoals dat nu ook al kan. Maar de extra optie via de iTunes-app verdwijnt dan. De app is alleen beschikbaar voor het kopen van muziek.
  • Siri weet je aankomsttijd: Je kan aan Siri vragen wat je geschatte aankomsttijd is als je navigeert.
  • Siri weet meer over je gezondheid: Je kan in het Engels aan Siri je gezondheidsdata opvragen, bijvoorbeeld hoelang je geslapen hebt.
  • Verbeterde AutoFill: AutoFill herkent formulieren in pdf’s en helpt je met het invullen van adressen, namen en andere contactgegevens, zodat je het niet handmatig hoeft in te vullen.
  • Draadloos opladen in auto’s: Deze update lost een probleem op met draadloos opladen in sommige auto’s. In iOS 17.1.1 loste Apple ook al een probleem op dat speelde in sommige automodellen.

Uitgesteld: Samenwerken aan afspeellijsten in Apple Music

Een afspeellijst maken in Apple Music kan al sinds het prille begin, maar een functie die altijd ontbrak was om dit samen met een vriend of vriendin te doen. Apple beloofde al dat de mogelijkheid om samen te werken aan Apple Music-afspeellijsten eraan zat te komen, maar de functie gaat nu niet meer verschijnen in iOS 17.2. Hoewel het in de eerste beta’s van iOS 17.2 werkte, is het nu uiteindelijk geen onderdeel meer van de update. Apple heeft meer tijd nodig om de functie te verbeteren. Code wijst erop dat Apple maatregelen neemt om te voorkomen dat de functie misbruikt wordt, door te beperken hoeveel mensen je kan uitnodigen.

Op dit moment zegt Apple dat de functie beschikbaar komt in een update die in 2024 verschijnt.

Apple Music afspeellijst met vrienden
Een gezamenlijke Apple Music-afspeellijst met vrienden maken

Uitgestelde functies die in iOS 17.2 te vinden zijn

Eerder publiceerden we een lijst van functies die nog niet in iOS 17 te vinden zijn en die uitgesteld waren naar een latere datum. Daarvan kunnen we nu een aantal afstrepen, omdat ze in iOS 17.2 zijn toegevoegd:

  • Journal-app
  • Afspeellijst van favoriete nummers
  • Stickers via Tapback-menu
  • Verbeteringen in iMessage in iCloud
  • Vertaal-actie voor Actieknop
  • Verbeterde AutoFill

Maar daarmee is nog niet alles afgewerkt, want er is nog een tweetal functies die nog steeds op de wachtlijst staan. Alle details lees je in ons overzicht.

Bekijk ook

Deze uitgestelde iOS 17-functies komen in 2024

We hebben inmiddels bijna alle uitgestelde functies van iOS 17 op onze iPhone en iPad, maar er zijn nog twee uitzonderingen. Dit zijn de twee functies die pas op een later moment beschikbaar komen, in de loop van 2024.

Releasenotes iOS 17.2

Tot slot vind je hieronder nog de officiële releasenotes van iOS 17.2:

Met deze update wordt Dagboek toegevoegd, een geheel nieuwe manier om te reflecteren over de gebeurtenissen in je leven en je herinneringen te bewaren. Deze versie bevat ook verbeteringen voor de actieknop en Camera, plus andere functies, probleemoplossingen en beveiligingsupdates voor je iPhone.

Dagboek

  • Dagboek is een nieuwe app waarin je kunt schrijven over de kleine momenten en de grote gebeurtenissen in je leven, zodat je dankbaarheid kunt oefenen en je welzijn kunt verbeteren
  • Met dagboeksuggesties wordt het eenvoudig om je ervaringen te onthouden doordat onder andere uitjes, foto’s en trainingen op intelligente wijze in momenten worden gegroepeerd die je aan je dagboek kunt toevoegen
  • Met filters kun je snel notities met een bladwijzer vinden of notities met bijlagen weergeven, zodat je belangrijke momenten in je leven opnieuw kunt bekijken en erover kunt reflecteren
  • Met geplande meldingen wordt het eenvoudiger om op regelmatige basis in je dagboek te schrijven doordat je herinneringen krijgt op de door jou gekozen dagen en tijdstippen
  • Optie om je dagboek te vergrendelen met Touch ID of Face ID
  • Met iCloud-synchronisatie blijven je dagboeknotities veilig en versleuteld in iCloud

Actieknop

  • Vertaaloptie voor de actieknop op de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max om snel zinnen te vertalen of een gesprek met iemand te voeren in een andere taal

Camera

  • Met ruimtelijke video kun je video vastleggen op de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max zodat je je herinneringen in drie dimensies opnieuw kunt beleven op de Apple Vision Pro
  • Verbeterde focussnelheid van de telelens bij het vastleggen van kleine verafgelegen objecten op de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max

Berichten

  • Door te tikken op een pijl in de rechterbovenhoek kun je nu snel naar het eerste ongelezen bericht in een gesprek gaan
  • Met de optie ‘Voeg sticker toe’ in het contextuele menu kun je rechtstreeks een sticker toevoegen aan een spraakballon
  • Memoji-updates met de mogelijkheid om de lichaamsvorm van memoji’s aan te passen
  • Met sleutelverificatie van contacten worden er automatisch waarschuwingen weergegeven en met verificatiecodes van contacten kunnen personen die grote kans lopen op digitale aanvallen verifiëren dat ze met de juist personen berichten uitwisselen

Weer

  • Neerslaghoeveelheden helpen je om de komende tien dagen op de hoogte te blijven van regen- en sneeuwcondities voor een bepaalde dag
  • Nieuwe widgets voor de neerslag in het komende uur, dagelijkse verwachting, tijden van zonsopgang en zonsondergang en de huidige omstandigheden zoals luchtkwaliteit, gevoelstemperatuur en windsnelheid
  • Met de windkaart kun je snel windpatronen bekijken en met de bewegende windkaartoverlay kun je je voorbereiden op de verwachte windomstandigheden in de komende 24 uur
  • Met de interactieve maankalender kun je op eenvoudige wijze de fase van de maan visualiseren voor elke dag van de komende maand

Deze update bevat ook de volgende verbeteringen en oplossingen voor problemen:

  • AirDrop-verbeteringen, waaronder uitgebreide opties voor het delen van contacten en de mogelijkheid om instapkaarten, filmkaartjes en andere in aanmerking komende kaarten te delen door twee iPhones bij elkaar te houden
  • Met de afspeellijst ‘Favoriete nummers’ in Muziek heb je snel en eenvoudig toegang tot de nummers die je als favoriet hebt gemarkeerd
  • ‘Gebruik luistergeschiedenis’ in Muziek kan worden uitgeschakeld in een focus, zodat muziek waar je naar luistert niet wordt weergegeven in ‘Recent afgespeeld’ of van invloed is op aanbevolen muziek
  • Met een nieuwe widget voor een digitale klok kun je op je beginscherm of in de stand-bymodus snel kijken hoe laat het is
  • De verbeterde automatische invulfunctie herkent velden in pdf-bestanden en andere formulieren, waardoor je deze velden kunt vullen met informatie zoals namen en adressen van je contacten
  • Nieuwe toetsenbordlay-outs ter ondersteuning van 8 Sami-talen
  • Met ‘Waarschuwing gevoelig materiaal’ voor stickers in Berichten kun je voorkomen dat je onverwacht een sticker met naaktheid te zien krijgt
  • Ondersteuning voor Qi2-laders voor alle iPhone 13- en iPhone 14-modellen
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat er niet draadloos kon worden opgeladen in bepaalde voertuigen

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio’s of op alle Apple apparaten beschikbaar. Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/kb/HT201222

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 11 december: Artikel bijgewerkt na de release van iOS 17.2.
  • 2023 - 11 december: Artikel bijgewerkt na de release van iOS 17.2.
  • 2023 - 06 december: Artikel bijgewerkt na de Release Candidate.
  • 2023 - 15 november: Artikel bijgewerkt voor iOS 17.2 beta 3.

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.