Anker Qi2 MagGo oplaadstation

Qi2-opladen komt naar iPhone 13 en iPhone 14

iOS 17.2 zal ondersteuning bieden voor de Qi2 draadloze oplaadstandaard voor de iPhone 13- en iPhone 14-modellen. Dit blijkt uit de releasenotes van de iOS 17.2 Release Candidate, die vandaag uitkwam.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Qi2 is een nieuwe generatie draadloze oplaadtechnologie en is de opvolger van Qi, dat al vanaf de iPhone 8 wordt ondersteund. Apple voegde op de iPhone 15-modellen ondersteuning voor Qi2 toe, maar de eerdere modellen waren nog niet geschikt gemaakt. Qi2-opladers werken net als accessoires die MagSafe-ondersteunen: magneten zorgen ervoor dat de iPhone goed is uitgelijnd op de lader, zodat het opladen sneller kan plaatsvinden.

Er zijn twee profielen voor Qi2. Het Magnetic Power Profile (MPP) is ontworpen op basis van Apple’s MagSafe en zal bestaan naast het Extended Power Profile (EPP), dat zonder magneten werkt en nog gebaseerd is op Qi. Bij Qi is het maximale vermogen voor draadloos opladen 7,5 Watt, terwijl dit bij Qi2 kan worden opgetrokken tot 15 Watt. Het is nog niet zeker of iPhones ook die 15 Watt gaan ondersteunen op Qi2-accessoires van derden. Voor de iPhone 15-modellen geldt bijvoorbeeld nog steeds een maximum van 7,5 Watt, ondanks het feit dat ze al met Qi2 werken. Toestellen van andere fabrikanten kunnen een vermogen boven 15 Watt draadloos worden opgeladen, maar maken daarbij gebruik van een eigen oplossing in plaats van Qi of Qi2.

Bekijk ook

Zo werkt Qi2, de nieuwste standaard voor draadloos opladen op iPhones en meer

Lees alles over Qi en Qi2, de standaard voor draadloos opladen die in recente iPhones te vinden is. Hoe werkt het opladen precies en waarom gaat het trager dan via een kabeltje?

Eerste Qi2-accessoires komen eraan

Fabrikanten kondigden in augustus en september de eerste accessoires voor Qi2 aan, onder andere van Belkin. De belofte was, dat ze nog dit jaar op de markt zullen komen. Het is de vraag of dat nog lukt vóór de feestdagen. Wel is het zo dat de eerste Qi2-accessoires zijn gekeurd, dus niet hoeft een marktintroductie meer in de weg te staan.

Wat waarschijnlijk wel lukt is de release van iOS 17.2. Die update is nu als Release Candidate verschenen, wat inhoudt dat er geen functionele wijzigingen meer zullen worden toegevoegd. We verwachten de release van iOS 17.2 op z’n vroegst deze week of anders volgende week.

Meer over Qi lees je in onze uitleg. We hebben ook de verschillen tussen MagSafe en Qi2 op een rijtje gezet

Bekijk ook

Dit zijn de verschillen tussen MagSafe en Qi2

Sinds de introductie van Magsafe op de iPhone 12 is het draadloos opladen van je iPhone een stuk handiger geworden. Ook sluit je andere accessoires aan zoals de MagSafe Wallet met behulp van de magnetische connectie. Met Qi2 heeft MagSafe er een concurrent bij gekregen. Dit zijn de verschillen tussen de twee draadloze oplaadtechnieken.

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.