iMessage apps: Super Mario Run

Zo plak je stickers in iMessage-gesprekken

iMessage biedt in de Berichten-app stickers aan die je bijna overal in je chats kunt plakken. In deze tip lees je hoe je stickers in iMessage gebruikt en hoe je ze weer verwijdert.

Met de komst van iMessage-apps, is ook de mogelijkheid om stickers te gebruiken aan iMessage toegevoegd. Stickers zijn anders dan normale afbeeldingen, omdat je deze ook in je eigen gesprekken kunt plakken, waar je maar wil. In deze tip lees je hoe je stickers in iMessage gebruikt.

Stickers in iMessage gebruiken

Om Stickers in iMessage-berichten te kunnen gebruiken, is het eerst nodig om een stickers apart te downloaden. In de iMessage App Store vind je veel beschikbare stickers, al dan niet gratis. In onze aparte tip lees je hoe je iMessage-apps en stickers kunt downloaden.

iMessage apps: Super Mario Run

Stickers gebruiken

Om stickers te gebruiken, ga je als volgt te werk:

  1. Download de gewenste stickers via het stappenplan in het artikel hierboven. Een lijst van stickerpakketten en stickerapps vind je hier.
  2. Tik in een iMessage-gesprek op het App Store-icoontje en kies de juiste app uit je applade. Zie je de juiste app er nog niet bij staan, tik dan op Store en kies voor Beheer. Zorg dat de schakelaar daar aan staat.
  3. Hou je vinger op een sticker. Hierdoor wordt deze ‘losgetrokken‘ uit de app.
  4. Sleep de sticker naar het gewenste chatbericht. Je kunt stickers overal in een tekstballon plakken.
  5. Wil je stickers plakken op een eigen foto, dan moet je de foto eerst selecteren of maken en naar de ontvanger versturen. Pas na het versturen kun je hier stickers op plakken.
  6. Zodra je je vinger(s) van het scherm los laat, wordt de sticker in het gesprek geplakt.

Stickers plaatsen in iMessage.

Stickers roteren, groter en kleiner maken

Je kunt een sticker groter of kleiner maken door een tweede vinger op het scherm te plaatsen. Door je vingers naar elkaar of uit elkaar te bewegen, wordt je sticker kleiner of groter. Dit werkt bij zelfgemaakte stickers en bij stickers van anderen.

Is het nodig om de sticker te kantelen, dan doe je dit door met twee vingers op het scherm te draaien.

Stickers verwijderen uit chatgesprek

Heb je een sticker per ongeluk op een verkeerde plek geplakt, dan kun je deze ook eenvoudig weer verwijderen. Dit werkt via de volgende manier:

  1. Hou je vinger op een een sticker ingedrukt. Onderin verschijnt dan de optie Stickerinformatie.
  2. Tik hierop en je komt op een volgend scherm terecht.
  3. Hier worden alle stickers weergegeven die op dat desbetreffende bericht geplakt zijn. Om een sticker te verwijderen, schuif je deze naar links en tik je op Verwijderen.

Stickers in iMessage verwijderen.

Los van stickers en apps, kun je in iMessage nog veel meer doen. Zo verstuur je chatberichten met grappige animaties en effecten of schrijf je je eigen berichten met je eigen handschrift. Meer daarover lees je in onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!