Samenwerken aan Apple Music afspeellijst

Deze uitgestelde iOS 17-functies komen in 2024

We hebben inmiddels bijna alle uitgestelde functies van iOS 17 op onze iPhone en iPad, maar er zijn nog twee uitzonderingen. Dit zijn de twee functies die pas op een later moment beschikbaar komen, in de loop van 2024.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nog even geduld: deze iOS 17 functies komen later

Hoewel de eerste twee grote updates van iOS 17 (in de vorm van iOS 17.1 en iOS 17.2) inmiddels beschikbaar zijn, zijn er nog steeds iOS 17-functies die nog later komen. Pas in de loop van 2024 kunnen we deze functies gebruiken:

Daarnaast wachten we nog op sideloading, maar het is helemaal niet zeker of dat nog wel in iOS 17


In iOS 17.2 voegde Apple een hele reeks aan functies toe die uitgesteld waren. Denk aan de Dagboek-app, de verbeteringen in iMessage in iCloud en de ruimtelijke video’s met de iPhone 15 Pro. Maar Apple heeft nog wat functies gepland die in 2024 komen. Naast de features die op deze PDF van Apple met iOS 17-functies kunnen we ook nog uitkijken naar een nieuwe manier om je device te beschermen. Ze komen waarschijnlijk in iOS 17.3 beschikbaar.

Dit zijn de functies waar we in 2024 nog naar uitkijken!

#1 Samenwerken aan Apple Music-afspeellijst

Komt beschikbaar op: iPhone, iPad, Mac en Apple TV

Een afspeellijst maken in Apple Music kan al sinds het prille begin, maar een functie die altijd ontbrak was om dit samen met een vriend of vriendin te doen. In iOS 17 voegt Apple eindelijk het samenwerken aan afspeellijsten toe, maar we moeten er helaas nog even wat langer op wachten. In een aanvullende update in de loop van 2024, kun je met vrienden aan een gezamenlijke afspeellijst werken, zodat iedereen nummers toe kan voegen, kan verwijderen en de volgorde aan kan passen. Je kunt zelfs met een emoji reageren op de muziekkeuze van je vrienden. De functie werd eerder al getest in iOS 17.2 en was zelfs beschikbaar in een beta, maar komt nu pas in de loop van 2024 beschikbaar. Wanneer dat zal zijn, is nog niet bekend.

#2 AirPlay in hotelkamers

Geselecteerde hotels gaan ondersteuning toevoegen voor AirPlay in hun eigen televisiesystemen. Je scant de QR-code die op de tv getoond wordt en je kunt filmpjes, foto’s en muziek streamen vanaf je iPhone naar de hoteltelevisie. Omdat hiervoor moet worden samengewerkt met hotels, is Apple van hen afhankelijk van de uitrol van deze functie. Oorspronkelijk zei Apple dat AirPlay in hotels “later in 2023” beschikbaar zou komen, maar inmiddels is dit uitgesteld naar 2024.

AirPlay in hotelkamers lijkt deel uit te gaan maken van iOS 17.3, zo blijkt uit de releasenotes van de Release Candidate.

Bekijk ook

AirPlay in hotelkamers vanaf nu in de eerste hotels: zo werkt het (en hier werkt het al)

Sinds iOS 17.3 kun je een AirPlay-verbinding maken met bepaalde televisies in hotelkamers. Zo kun je films, foto's en muziek van de iPhone naar een tv streamen.
AirPlay in een hotel

#3 Stolen Device Protection

Komt beschikbaar op: iPhone, mogelijk ook op iPad

Deze nieuwe functie zorgt ervoor dat je bepaalde functies niet meer kan gebruiken met alleen een toegangscode. Zo is altijd Face ID of Touch ID nodig om je wachtwoorden in iCloud-sleutelhanger te kunnen bekijken en gebruiken. Ook het uitschakelen van de Verloren-modus, het wissen van alle inhoud en instellingen en het instellen van een nieuw device, vereisen allemaal Face ID of Touch ID. Normaal gesproken kun je als backup (als je gezicht of vingerafdruk niet herkend wordt) alsnog je toegangscode gebruiken. Maar als Stolen Device Protection ingeschakeld is, werkt dat niet. Voor sommige functies voegt Apple zelfs nog een extra beveiligingslaag toe. Je moet een uur wachten om ze te kunnen gebruiken en hebt daarbij ook weer Face ID of Touch ID nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor het aanpassen van je Apple ID-wachtwoord of het wijzigen van je iPhone-toegangscode. Je leest er meer over in ons artikel over Stolen Device Protection in iOS 17.3.

Bekijk ook

iPhone krijgt nieuwe Stolen Device Protection-functie in iOS 17.3: dit betekent het

De iPhone krijgt in iOS 17.3 een nieuwe functie genaamd Stolen Device Protection (in het Nederlands: Bescherming voor gestolen apparaat). Daarmee kunnen bepaalde functies alleen gebruikt worden met behulp van Face ID of Touch ID.

Meer over iOS 17

iOS 17 is de grote update voor de iPhone in 2023. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 17, dan vind je in ons artikel de geschikte modellen. De belangrijkste verbeteringen zijn de interactieve widgets, een vernieuwde Telefoon-app met nieuw belscherm, uitgebreidere AirDrop, een nieuwe Stand-by stand als je telefoon horizontaal aan de oplader zit en meer. Lees ook onze artikelen met de beste iOS 17-functies en interessante iOS 17-details en ontdekkingen. Of lees onze iOS 17 review. De releasedatum van iOS 17 was 18 september 2023. De meest recente stabiele iOS-versie is iOS 17.5.1.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 11 december: Artikel bijgewerkt na de release van iOS 17.2 en de bevestiging van uitstel van twee functies tot in 2024.
  • 2023 - 26 oktober: Artikel bijgewerkt na verschijnen van iOS 17.1.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.